• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen

Rozenkwarts

Spiru Customer Service

Ontspannen bestellen bij Spiru!

4.829
bomen geplant
101.409
KG Co2 compensatie
Over ons
1 - 24 van 252 producten

Rozenkwarts kopen

Rozenkwarts, ook wel rozekwarts genoemd, is onderdeel van de bergkristal en amethist familie. Samen vormen deze stenen de bekende gouden driehoek. De steen heeft een lichtroze kleur, is vrij doorschijnend en heeft een wat wolkige en streperige structuur. Het is een erg gewilde steensoort en staat vooral bekend als de steen van de liefde. De spirituele werking van de rozenkwarts edelsteen zou effect hebben op kwesties rondom het hart. Je kunt rozenkwarts kopen in veel variaties, van sieraden tot een gezichtsroller.

Daarom heet Rozenkwarts ‘de Steen van de Liefde’

Rozenkwarts wordt door sommigen de steen van de liefde genoemd want de steen werkt sterk in op affectie, hartstocht, genegenheid en toewijding. Dit heeft te maken met de geschiedenis van deze edelsteen. De oude Egyptenaren zagen het roze brokje als een teken van schoonheid en liefde. De oude Grieken dachten dat het roze kristal op aarde gebracht was door de godin van de liefde. Daarom stond het steentje in teken van Aphrodite.

Gebruik Rozenkwarts voor haar Positieve Werking op het Hart

Soms heeft je hart op alle niveaus een beetje ondersteuning nodig, zowel op fysiek, mentaal en ziels niveau. Rozenkwarts opent het hart (vierde chakra), waardoor je toegankelijker wordt voor jezelf en anderen. Dit zou vervolgens kunnen helpen bij trauma’s of seksuele problemen. Maar niet alleen je hartenergie kan een oppepper krijgen met de hulp van dit kristal, het zou alle chakra’s een handje helpen met het verdelen van Yin Yang energie!

Werken aan Zelfacceptatie met deze Liefdessteen

De spirituele werking van rozenkwarts heeft niet alleen te maken met onvoorwaardelijke liefde voor een ander, want de steen trekt ook zelfliefde aan. Door deze kwarts bijvoorbeeld als een sieraad te dragen, zou je jezelf stimuleren om de schoonheid in jezelf, een ander, de natuur en ook dieren te zien. De steen maakt de ware essentie van liefde inzichtelijk,  waardoor het makkelijker wordt om jezelf te accepteren en compassie te tonen naar jezelf toe.

Deel van het Gouden Driehoek Team

De gouden driehoek bestaat uit drie soorten edelstenen die samen harmonie kunnen brengen waar nodig. De energieën van de rozenkwarts, amethist en bergkristal zouden elkaar versterken in positieve zin. Bergkristal zorgt voor het reinigen van de ruimte, amethist voor rust binnenin jezelf en de rozige kwarts versterkt het hart wat zorgt voor goede energie. Samen zou de gouden driehoek onrust kunnen verjagen en de harmonie kunnen herstellen in een specifieke omgeving. Weten hoe je een gouden driehoek gebruikt? Lees dan de blog Gouden Driehoek Leggen.

Rozenkwarts Kopen bij Spiru

Bij Spiru hebben we een groot assortiment aan producten van deze zacht roze steen. Zo kun je ruwe rozenkwarts kopen, grote rozenkwarts kopen of rozenkwarts kopen in de vorm van een yoni ei. Het is een geliefde steen om te gebruiken voor yoni producten en nu weet je ook waarom. Yoni massage is ook een vorm van zelfliefde die bijvoorbeeld veel in de tantra gebruikt wordt. Op onze website kun je ook een ruw brok van dit kristal vinden, van een baby steentje naar indrukwekkend grote brokken. Meer weten over deze liefdessteen? Lees dan de blog Rozenkwarts Betekenis 🙂

Edelsteen Splitarmband Rozenkwarts

Roze kwarts (of rozenkwarts) is een variëteit van kwarts. De kleur varieert van donkerroze tot heel licht, doorschijnend roze. Roze kwarts, genoemd naar de roze kleur, is vaak gebarsten en meestal iets troebel.

De mooiste Roze kwarts wordt gewonnen in Madagaskar, maar de steen komt ook voor in Mozambique, Namibië en Kenia. Roze kwarts uit Brazilië vertoont soms het kattenoogeffect. Er bevindt zich in het American Museum of Natural History een bol van roze kwarts van 625 karaat.

  • Roze kwarts staat voor harmonie en liefde
  • Als je steen in je huiskamer legt, heeft dit een harmoniserend en rustgevend effect op de sfeer.
  • Hij bevordert je zelfacceptatie, fijngevoeligheid en inlevingsvermogen.
1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50