• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Celestien Kopen

Celestien is een strontiumsulfaat en kan zowel kleurloos als licht blauw tot grijs van kleur zijn. De steen heeft een glasachtige glans en is vaak doorzichtig tot doorschijnend. Een gepolijste Celestien kan eventueel verward worden met een gepolijste blauwe Calciet. De steen wordt ook wel engelensteen of Coelestien genoemd. 

De herkomst van de Celestien Edelsteen

De naam Celestien is afkomstige van het Griekse woord ‘cœlestis’. Dit betekent hemels. Er kan dus een parallel getrokken worden naar de werking van de steen. De Romeinen noemde deze steen Aqua Mare. Tegenwoordig wordt de Aquamarijn zo genoemd. De steen is te vinden in Madagaskar, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Australië, China, Bolivia, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Zelfs in Nederland komt de edelsteen voor! Deze wordt gevonden in de groeven rond Winterswijk. 

Celestien Werking

De werking van Celestien zou voornamelijk voor helderziende en spirituele ontwikkeling zijn. De steen zou voorspoed en geluk aantrekken en eventueel kunnen helpen bij het leren vertrouwen op eigen intuïtie. De edelsteen bevordert creativiteit en kan behulpzaam zijn bij verschillende vormen van communicatie, bijvoorbeeld in het openbaar spreken. Door deze  naast je bed neer te leggen zou het mogelijk zijn om je dromen beter te herinneren. Daarnaast wordt de Celestien steen ook wel ‘engelensteen’ genoemd, omdat deze volgens gebruikers het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen kan bevorderen. Combineer deze met een Amethist en Seleniet om de krachten van deze stenen te bundelen! 

Werking Celestien op lichamelijk niveau 

De edelsteen zou ook bevorderend kunnen werken op lichamelijk niveau. Het zou namelijk een kalmerende werking hebben en pijnstillend en als spierontspanner werken Verder zou Celestien volgens gebruikers een positief effect hebben op:

  • De ogen
  • De keel
  • De oren
  • Restless leg syndroom

Zo gebruik je Celestien

De werking van de steen zou het beste werken als deze neergelegd wordt op een belangrijke plaats of als het gebruikt wordt tijdens mediteren. Een groot stuk steen kan volgens kenners zelfs de vibratie in de desbetreffende kamer vergroten.

Edelsteen Celestien Ruw

Ruwe edelstenen zijn edelstenen die in oorspronkelijke staat zijn gelaten. Een ruwe Celestien werkt op een andere manier dan een gepolijste Celestien. Men zegt namelijk dat ruwe edelstenen een andere energie stroom hebben. Dit komt door de andere groeirichting van de kristallen. Gepolijste edelstenen hebben dan ook een andere werking, doordat de richting van de energie veranderd is. Er is hier geen goed of fout. Kies edelstenen uit op je eigen voorkeur! 

Bij dit sterrenbeeld past Celestien

Elke edelsteen hoort bij een bepaald sterrenbeeld. Dit komt omdat edelstenen soms dezelfde eigenschappen hebben als de sterrenbeelden. Het sterrenbeeld dat bij Celestien past, is Tweelingen. Benieuwd naar welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld past? Ontdek hier Welke Edelsteen Bij Jouw Sterrenbeeld Past. Als een edelsteen niet bij jouw sterrenbeeld past, betekent dat niet dat deze niet gedragen mag worden. Edelstenen kies je namelijk intuïtief! 

Bij deze Chakra’s past Celestien

Edelstenen horen ook allemaal bij bepaalde Chakra’s. Deze steen hoort bij het Keel Chakra (5e), Voorhoofd Chakra (6e) en Kruin Chakra (7e). De steen kan helpen bij deze Chakra’s vanwege zijn spirituele werking en communicatieve bevordering. Het Derde Oog zou, volgens kenners, tussen je wenkbrauwen te vinden zijn. Deze zou intuïtie bevorderen. Mocht er behoefte zijn aan ontwikkeling van deze Chakra’s, dan kan de Celestien daar een bruikbare steen voor zijn.  

Celestien Reinigen

Deze edelsteen kan, net zoals andere edelstenen, op meerdere manieren worden verzorgd. Door reinigen en opladen behoudt je de energie van de steen zo goed mogelijk. Het is af te raden om de edelsteen onder water te houden en in direct zonlicht neer te leggen. Hierdoor kan namelijk de kleur verloren gaan. De steen kan bijvoorbeeld gereinigd worden met Hematiet en opgeladen worden met Volle Maan licht of een Bergkristal. Voor meer tips over edelstenen verzorgen kan het handig zijn om onze blog over Edelstenen Verzorgen te lezen. 

Meer over krachtige stenen

Ben je door de Celestien geïnteresseerd geraakt in andere edelstenen? Kijk dan ook even bij de Amethist. Deze zou namelijk ook spirituele groei bevorderen en een positieve invloed hebben op het slaapritme. Zijn edelstenen een nieuw terrein? Dan kun je niet mis gaan met De Gouden Driehoek. Of misschien behoefte aan positieve gedachten? Dan is de Turkoois wat voor jou. Al je steengoede energie vind je bij Spiru!