• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 3 oktober 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
4517 x

Een Gouden Driehoek is een kristalcombinatie die kan helpen harmonie te vinden. Benieuwd hoe je de stenen neerlegt? Hier vind je instructies!

gouden driehoek trommelstenen met palo santo

De Gouden Driehoek is een naam voor een populaire edelsteencombinatie. Hij bestaat uit drie kristallen waarmee je een piramidevorm legt, namelijk amethist, bergkristal en rozenkwarts. Weten waarom deze kristallen vrienden van elkaar zijn en wat je met zo’n setje kunt? Hier lees je alles over de magie van de driehoek!

gouden driehoek trommelstenen in klankschaal met toermalijn

Dit Betekenen de Gouden Driehoek Edelstenen

De kristalsoorten in een Gouden Driehoek worden niet zomaar samen gebruikt. De energieën van de stenen zouden namelijk goed bij elkaar passen. Het idee is dat bergkristal reinigt en amethist je geest tot rust brengt. Rozenkwarts versterkt het hart en zou daarom zorgen voor een zachte energie. Samen brengen de kristallen volgens veel mensen positieve energie op gang en maken ze innerlijke genezing mogelijk.

Daarom Maak je een Driehoek

Drie is in veel culturen een getal voor eenheid en volledigheid. Denk maar aan uitdrukkingen zoals ‘drie keer is scheepsrecht’ of ‘al het goede komt in drievoud’. Heilige symbolen van drie heten triades en zijn bijvoorbeeld de christelijke Vader, Zoon en Heilige Geest of de vrouwelijke krachten Maagd, Moeder en Crone in de natuurreligies. Bovendien is een driehoek een super stevige bouwconstructie, omdat het gelijke zijden heeft. Niet gek dat kalmerende stenen in zo’n evenwichtige vorm worden gelegd 🙂

Hier Gebruik je een Gouden Driehoek voor

Een Gouden Driehoek helpt veel mensen om wat harmonie in huis te brengen. De kalme energie van deze kristallencombinatie zou balans bevorderen en helderheid scheppen. Wil je een driehoek neerleggen, kies dan bijvoorbeeld een plek waar je rust kunt gebruiken of waar veel mensen komen. Misschien kun je de stenen gebruiken om makkelijker te mediteren of geven ze je kantoor vredige vibes. Ook de slaapkamer is een favoriete plek voor de driehoek. Waar je ze ook gebruikt, een intentie zou de kristallen helpen om hun werk voor je te doen. Bedenk dus waarbij je kalmte nodig hebt voordat je ze op hun plekje neerlegt.gouden driehoek trommelstenen

Zo Stel je een Gouden Driehoek Samen

Je kunt een kant-en-klare Gouden Driehoek kopen of natuurlijk zelf kristallen bij elkaar zoeken. Let dan op de grootte. Stenen van dezelfde afmeting zouden elkaar namelijk goed versterken. De vorm van de drie kristallen maakt volgens veel mensen niet uit. Je zou dus een bergkristal puntje, rozenkwarts piramide en amethist trommelsteen bij elkaar kunnen gebruiken.

Dit is het Bereik van je Gouden Driehoek

Het idee is dat er tussen de stenen een energieveld ontstaat, dat een aantal meters buiten de driehoek uitstraalt. Er zijn verschillende manieren om het bereik van zo’n kristalveld te schatten. De meest gangbare richtlijn is

grootte in cm – 1 = uitstraling in meters

Een steen van 5 cm doorsnee zou dan effect hebben tot 4 meter eromheen. Natuurlijk spelen er ook andere factoren mee in de kracht van je kristallen. Zo zou je ze regelmatig schoon moeten maken, bijvoorbeeld met deze zeven methodes voor Edelstenen Reinigen. Goed Opladen kan er vervolgens voor zorgen dat ze hun power behouden.

gouden driehoek edelstenen in pot

Zo Leg je een Gouden Driehoek

Wil je zelf een kristalraster of grid leggen, volg dan deze stappen

  1. Kies een ruimte die wat harmonie kan gebruiken
  2. Meet de kamer op
  3. Bepaal de grootte van je kristallen of de hoeveelheid Gouden Driehoeken
  4. Formuleer een intentie voor de drie stenen
  5. Leg amethist, bergkristal en rozenkwarts neer in een driehoek
  6. Gebruik je intuïtie om te voelen hoe de kristallen moeten liggen
  7. Ga net zo lang door totdat ze volgens jou goed liggen

Daarom Check je de Driehoek Regelmatig

Energie verandert en jij ook. Daarom zou het goed kunnen dat je prachtige raster na een tijdje niet meer nodig is. Misschien heb je inmiddels andere behoeftes en passen daar nieuwe steensoorten bij. Bijvoorbeeld een Edelsteen die bij je Sterrenbeeld past. Ook kan het zijn dat de harmonie is hersteld en je de driehoek wilt verplaatsen. Geen probleem, herhaal dan gewoon de stappen hierboven. Kwestie van heel goed naar jezelf luisteren dus 🙂

 

gouden driehoek set in organza zakje

Meer Harmonie in Huis?

Er zijn meer natuurlijke manieren om de harmonie in huis te bewaren, zoals het gebruik van het spirituele materiaal Orgoniet. Gevuld met kristallen, hars en metaal zou het net als de Gouden Driehoek positieve energie uitstralen. Niet alleen kun je kristallen gebruiken, ook geur staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen. Ga bijvoorbeeld traditioneel aan de slag door je Huis te Reinigen met Salie of gebruik Florida Water, Palo Santo en Etherische Olie voor persoonlijke aromatherapie.

Veel plezier met het maken van je gepersonaliseerde Gouden Driehoek!

Laatste aanpassing op 21 oktober, 2020 1:43 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50