• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! 🎄 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Gouden Driehoek Leggen, Zo Pak je Dat Aan

Door Anouk 3 oktober 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
15227 x

Een Gouden Driehoek is een kristalcombinatie die kan helpen harmonie te vinden. Benieuwd hoe je de stenen neerlegt? Hier vind je instructies!

De Gouden Driehoek is een naam voor een populaire kristallencombinatie van Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts die je in een piramidevorm neerlegt. Weten waarom deze stenen vrienden van elkaar zijn en wat je met zo’n setje kunt? Hier lees je alles over de magie van de driehoek!

Gouden Driehoek Edelstenen Uitleg

De Kristallen Driehoek bestaat uit Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Het idee achter de combinatie is dat Bergkristal reinigt of een zuiverende werking heeft, Amethist de geest en het Derde Oog tot rust brengt en Rozenkwarts hart of onvoorwaardelijke liefde versterkt. Volgens edelsteenkenners zijn deze drie steensoorten geschikt voor beginners en zelfs voor kinderen, omdat de kristallen zich graag aanpassen aan hun omgeving.

Bekijk de Gouden Driehoek

gouden driehoek edelstenen trommelstenen

Gouden Driehoek Werking volgens Kristalkenners

Voor veel mensen hebben de Gouden Driehoek edelstenen betekenis als spirituele supergroep, omdat de kristalsoorten elkaars werking zouden versterken. De kristallen op zichzelf zouden al een milde, vriendelijke kracht hebben en samen staat de drie eenheid voor

  • positieve energie
  • harmonie
  • spirituele groei

Hoe leg je de Gouden Driehoek neer: Waar en Hoe?

Een gouden driehoek plaatsen, hoe doe je dat? Dat verschilt per situatie en de werking die je hoopt te bereiken. Om de supergroep in jouw omgeving neer te leggen, kun je deze stappen volgen:

  1. Kies een Locatie
  2. Bepaal het Bereik
  3. Selecteer Geschikte Stenen
  4. Creëer een Driehoek

Kies een Locatie

Een Kristallen Driehoek zou balans bevorderen en helderheid scheppen. Kies dus bijvoorbeeld een plek waar je rust kunt gebruiken zoals je meditatieplek of kantoor. Ook de slaapkamer is een favoriete plek voor deze krachtige combi.

Bepaal de Uitstraling: Werking Gouden Driehoek in Meters

Het idee is dat er tussen de stenen een energieveld ontstaat, dat een aantal meters buiten de driehoek uitstraalt. Ga dus na hoe groot de ruimte of het deel van de kamer is dat je wilt blootstellen aan de vibes van je Gouden Gezelschap. En verdiep je even in Edelstenen Reinigen en Opladen. Zo zouden ze volgens kristalkenners langer hun power behouden!

gouden driehoek edelstenen obelisken in doosje

Selecteer Geschikte Stenen

De meest gangbare richtlijn om in te schatten hoe groot je stenen moeten zijn voor het gewenste effect, is:

grootte in cm – 1 = uitstraling in meters

Een steen van 5 cm doorsnee zou volgens deze theorie effect hebben tot 4 meter eromheen. Ook zouden drie stenen van dezelfde afmeting elkaar goed kunnen versterken. De vorm maakt volgens veel mensen niet zoveel uit. Je zou dus prima een Bergkristal puntje, Rozenkwarts piramide en Amethist trommelsteen bij elkaar kunnen gebruiken. De afstand van de stenen tot elkaar wordt meestal klein gehouden, maar ook daarin kan afgeweken worden.

Creëer een Driehoek

Niet alleen de stenen zelf zijn belangrijk: symbolisch gezien heeft ook de vorm van een Gouden Driehoek betekenis. Drie is in veel culturen namelijk een getal voor eenheid en volledigheid. Bovendien is een driehoek een super stevige bouwconstructie, omdat het gelijke zijden heeft. Niet gek dus dat kalmerende stenen in zo’n evenwichtige vorm worden gelegd!

gouden driehoek edelstenen bol orgoniet

Daarom Check je de Driehoek Regelmatig

Energie verandert en jij ook. Daarom zou het goed kunnen dat je prachtige raster na een tijdje niet meer nodig is. Misschien heb je inmiddels andere behoeftes en passen daar nieuwe steensoorten bij. Bijvoorbeeld een Edelsteen die bij je Sterrenbeeld past. Ook kan het zijn dat de harmonie is hersteld en je de driehoek wilt verplaatsen. Geen probleem, herhaal dan gewoon de stappen hierboven. Volgens kenners is het gewoon een kwestie van goed naar jezelf luisteren!

gouden driehoek edelstenen armband

Een Gouden Driehoek Bij je Dragen

Sommige mensen vinden het fijn de energieën van de stenen de hele dag bij zich te dragen, bijvoorbeeld om hun Aura te beschermen of een gevoel van rust te behouden. Kies je drie kristallen van een klein formaat, dan kun je ze natuurlijk heel goed in je zak doen. Ook zijn er genoeg Spirituele Sieraden waarin het gouden trio is toegepast. Je energie in balans houden ziet er dan ook nog eens chique uit 😉

gouden driehoek edelstenen ring verguld

Meer Harmonie in Huis?

Er zijn meer natuurlijke manieren om de harmonie in huis te bewaren, zoals het gebruik van het spirituele materiaal Orgoniet. Gevuld met kristallen, hars en metaal zou het net als het Gouden Trio positieve energie uitstralen. Niet alleen kun je Edelstenen gebruiken, ook sommige aroma’s staan bekend om hun zuiverende eigenschappen. Ga bijvoorbeeld traditioneel aan de slag door je Huis te Reinigen met Salie of gebruik Florida Water, Palo Santo en Etherische Olie voor persoonlijke Aromatherapie.

Veel plezier met het maken van je gepersonaliseerde Driehoek!

Laatste aanpassing op 03 april, 2023 1:35 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50