• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Prehniet

12 producten
Sfeerfoto's

Prehniet Kopen

Prehniet is een doorzichtige of semi-transparante steen met een lichtgroene tot gele kleur. Er zijn echter ook varianten van Prehniet in wit, grijs en aardetinten. Het kristal heeft vaak een glasachtige glans en zichtbare breuklijnen. Prehniet is bovendien de eerste edelsteen die bij zijn ontdekking vernoemd werd naar een persoon, namelijk generaal Hendrik von Prehn. Hij vond de steen twee eeuwen geleden in Zuid-Afrika, maar het mineraal komt ook voor in Australië, Duitsland en Canada. Vanwege zijn vindplaats in Zuid-Afrika heette Prehniet vroeger ook wel Kaap Chrysoliet of Kaap Smaragd.

Prehniet Edelsteen Werking volgens Kristalkenners

Volgens edelsteentherapeuten heeft Prehniet werking op de filterende functies van het lichaam. Het mineraal is van nature namelijk vaak ovaal of niervormig. Hierdoor zou het corresponderen met de werking van reinigende organen zoals de nieren, lever en milt. Ook de stofwisseling zou baat hebben bij de ondersteunende kwaliteiten van Prehniet. Op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied staat het kristal bekend als hulp bij het

  • verwerken van indrukken
  • balanceren van de aura
  • bewust worden van ballast
  • kweken van keuzevermogen
  • versterken van (zelf-)respect

Op dit Chakra zou Prehniet Werking Hebben

Volgens yogi’s en andere chakra liefhebbers hoort de groen gekleurde Prehniet bij het hartgebied. Zijn vibe zou gebruikers namelijk laten voelen wat werkelijke acceptatie is met ruimte voor zelf en anderen. Vanwege zijn kalmerende werking zou Prehniet bovendien ook een goede partner zijn bij visualisatie en meditatie gericht op inzicht. Yogi’s wenden zich dus graag tot dit groene kristal voor persoonlijke en spirituele groei vanuit liefde, rust en medemenselijkheid.

Voor deze Sterrenbeelden heeft Prehniet Steen Betekenis

Volgens astrologen heeft Prehniet betekenis voor de sterrenbeelden Stier en Weegschaal. De relaxte Stier zou zich namelijk helemaal zijn element voelen bij dit kalmerende kristal. Met zijn frisgroene uiterlijk is Prehniet bovendien een symbool voor natuurlijke kracht, iets waar dit sterrenbeeld inspiratie uit put. Kan het stap voor stap, dan is de Stier erbij! De diplomatieke Weegschaal houdt volgens astrologen ook niet van stress en negatieve energie. Prehniet zou daarom het ideale mineraal zijn om dit teken te herinneren aan de mogelijkheden van mildheid.

Werking Prehniet per Draagwijze

Sieraden zijn meer dan alleen prachtige decoratie, elk soort juweel draagt ook een symbolische boodschap. Ringen drukken in veel culturen bijvoorbeeld verbinding uit. Een Prehniet ring laat dus zien waar je trouw aan wilt zijn! Armbanden zijn al eeuwenlang herinneringen aan status of waarden. Een Prehniet armband kan dus een draagbare reminder zijn aan je eigenwaarde of overtuigingen. Kettingen en hangers zijn bovendien al eeuwenlang symbolen van welvaart of bezit. Zo kan een Prehniet hanger een teken van spirituele rijkdom worden!

Mineralen Kopen bij Spiru

Bij Spiru vind je alle mineralen die je nodig hebt voor je persoonlijke schatkist. Of je nou Prehniet ruw zoekt of Prehniet met Toermalijn, in de shop zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Ook kun je terecht bij andere hartelijke kristallen zoals Jade, Groene Aventurijn, Groene Agaat en Rozenkwarts. Zo selecteer je altijd een edelsteen die bij je beste wensen past!