• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Goldfluss

1 - 24 van 25 producten
Sfeerfoto's

Goldfluss Kopen

Goldfluss steen, Goudstroom of Goudsteen is een synthetisch kristal dat uit verschillende mineralen bestaat. Welke dat precies zijn, is volgens velen een geheim. Oude verhalen claimen dat monniken en alchemisten deze glassoort uitvonden, maar dat is nooit bevestigd. Toch noemen veel mensen het schitterende steentje nog altijd ‘monnikengoud’!

Dit hebben Goldfluss en Aventurijn Gemeen

Eigenlijk is Goldfluss een glas dat rond de zeventiende eeuw in Venetië is uitgevonden. Het ontstaat door tijdens het proces koperdeeltjes toe te voegen en zo een gouden kleur en glittering te creëren. Andere mineralen zorgen bijvoorbeeld voor een blauw (Blaufluss) of groen resultaat. Italianen noemen zo’n glitterende kunstwerk avventurina, afgeleid van het woord voor ‘avontuur’ of ‘toeval’. Edelsteenkundigen zijn een vergelijkbare schittering bovendien ‘aventurisatie’ gaan noemen en het ultieme voorbeeld ervan Aventurijn!

Goldfluss Werking volgens Kristalkenners

Goudsteen geeft volgens kristalkenners fysieke en emotionele kracht. Liefhebbers gebruiken de steen dan ook om levenslust te vergroten op verschillende gebieden. Het flonkerende glas zou bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op

  • depressie en neerslachtigheid
  • seksuele vitaliteit en geslachtsorganen
  • gezondheid van maag en nieren

Deze Chakra’s Horen bij Goudsteen

Goudsteen met een dieprode tint is volgens kenners een echte Eerste Chakra Edelsteen. Deze variant zou namelijk helpen om te aarden en met aandacht aanwezig te zijn in je dagelijkse leven. Dat zou hij onder andere doen door je energievoorraad aan te vullen. Heeft het kristal een oranje kleur, dan werkt hij volgens yogi’s samen met het Tweede Chakra. Goudsteen zou in dit gebied niet alleen enthousiasme, maar ook emotioneel evenwicht bevorderen.

Sterrenbeelden die Stralen door Goudsteen

De gouden gloed van Goldfluss past volgens astrologen meer dan prima bij het sterrenbeeld Leeuw. Dit vrolijke teken heeft niet alleen baat bij aanstekelijke stenen, ook smelt hij voor alles dat schittert en straalt. Goudsteen zou de Leeuw bovendien kracht en moed geven, iets waar hij zich makkelijk mee identificeert. Weegschalen hebben volgens edelsteentherapeuten baat bij de dieprode versies. Die bieden dit beweeglijke herfstmens namelijk wat emotionele rust en eigenwaarde. Welverdiend voor deze hartelijke tekens!

Goldfluss als Geluksbrenger

Echte edelsteenfans dragen Goudsteen als Talisman. Net als Aventurijn zou het kristal namelijk positieve vibes en voorspoed brengen. De hoop die veel mensen voelen bij deze natuurlijke schat, zou hem dan ook tot een perfect Amulet maken. Voor Geluk & Bescherming wordt hij bijvoorbeeld verwerkt tot Gelukshanger, Edelsteen Hanger of Knuffelsteen. Zo vind je altijd een Goldfluss die bij je mooiste wensen past!