• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

De leukste cadeaus voor pakjesavond! 🎁 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Stier – Een Realistische Levensgenieter

Door Marije 20 april 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
7531 x

Sterrenbeeld stier? Grote kans dat jij geniet van het leven en veel doorzettingsvermogen hebt. Ontdek alle eigenschappen in deze blog!

Stieren zijn geboren tussen 21 april en 20 mei. Vooral een ding hebben ze gemeen: het zijn echte levensgenieters. Als stier geniet je van de mooie dingen in het leven: mooie kleuren, decoraties en eigenlijk alles wat de zintuigen prikkelt. Omdat de stier ook erg gesteld is op bezittingen (die hij overigens liever niet deelt), zal hij zich thuis voelen in een mooi en praktisch ingericht huis. Benieuwd naar meer? Lees snel verder!

Astrologische Betekenis Sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier is het tweede teken van de dierenriem. In de astrologie staat dit sterrenbeeld verbonden met het element aarde. Mensen die in dit element zijn geboren, houden zich bezig met het verfraaien van haar of zijn omgeving. Ook staat de stier in verbinding met de planeet Venus, die bekend staat om haar schoonheid en het genieten. Stieren zijn vaak materialistische mensen die dingen vaak van de praktische kant willen zien. Ze zijn echter ook gevoelig en geven snel toe aan hun gevoelens.sterrenbeeld stier

Algemene Stier Sterrenbeeld Kenmerken

Als levensgenieter zeg je moeilijk nee tegen een lekker hapje en een goede glas wijn. Op reis zul je waarschijnlijk een luxe hotel verkiezen boven een tentje op de camping, ondanks dat je onafhankelijk en zelfverzekerd bent. Jouw zelfvertrouwen leidt er ook toe dat je volhardend en vastberaden bent. Je wilt graag dat dingen op jouw manier gaan, vooral als je weet dat je gelijk hebt. Dit sterke en overtuigende karakter daagt je uit om niet te kritisch en veeleisend te zijn. Jouw sterke overtuigingen maken het een ander lastig om je van het tegendeel te overtuigen. Jouw koppigheid komt terug in doorzettingsvermogen: je gaat door als de rest allang heeft opgegeven. Tegelijkertijd komt hier je conservatieve karakter naar voren. Je houdt niet van veranderingen, maar bent dol op de vertrouwde en alledaagse dingen van het leven. Daarom neem je ook geen risico en zoek je naar zekerheid. Mensen onder dit sterrenbeeld zullen niet snel in het rood staan.

Food

Misvattingen over het Sterrenbeeld Stier

Anderen kunnen de Stier onverdraagzaam vinden door zijn standvastigheid en functionele aard. Een Stier gaat af op feiten en houdt niet van kletspraatjes. Daardoor lijken ze misschien koud en pessimistisch, maar ze zijn gewoon realistisch. Stieren hebben ook een reputatie dat ze boos en agressief kunnen zijn, maar dat is een vertekend beeld. In het echt zijn ze meestal rustig en relaxt. Ze houden van ontspanning en rust en hebben een kalme kant die rustig van het leven wil genieten. Een echte Stier moet je ook niet uitdagen, dus je kunt de agressieve kant van dit sterrenbeeld beter ook niet uit de tent lokken.

Deze Sterrenbeelden zijn een Goede Match voor Stier

Benieuwd naar welk sterrenbeeld past bij stier? Als er een relatie ontstaat tussen Stier en Weegschaal, dan zijn deze partners elkaars steun en toeverlaat. Jouw stabiele karakter en kalme, warme aanwezigheid brengt de onevenwichtige Weegschaal tot rust. Samen kunnen jullie genieten van de mooie dingen in het leven. Ook wordt gezegd dat de Schorpioen een goede match voor Stier kan zijn, maar deze liefdesrelatie van tegenpolen kan beide kanten op gaan. Ook Steenbok en Stier kunnen goed met elkaar. Beide zijn aardetekens en deze relatie zou stabiel en positief verlopen. Tussen deze twee zit het wel goed, omdat ze zich vertrouwd zullen voelen in een ontspannen relatie.

Bekijk onze Sterrenbeelden collectie

Balancerende man op koord

Single Stier in de Liefde

De Stier zoekt een partner die de zaken op orde heeft. Iemand die betrouwbaar is en op wie ze kunnen rekenen. Als Stier lach je ook graag, dus iemand met humor windt jou zo om de vinger. Wel neem je de tijd om een relatie op natuurlijke wijze te laten groeien. Er wordt pas een move gezet als het duidelijk is dat er een betrouwbare, loyale relatie kan ontstaan. De Stier zal zich op zijn of haar gemak voelen bij een kunstvoorstelling of een goed restaurant, want de liefde gaat door de maag. Een date waarin financiën en materiële zaken worden besproken, geeft de Stier vrouw de bevestiging van een eerlijke man die haar een zekere toekomst kan geven.

Stier Sterrenbeeld Eigenschappen in een Relatie

Het Sterrenbeeld Stier heeft veel behoefte aan genegenheid en fysiek contact. Ook ontvang je graag complimentjes. Stier is betrouwbaar, zorgzaam, toegewijd en sensueel. Je houdt van traditie en bloeit op als je je volledig kunt toewijden aan je partner. Als stier heb je er veel voor over om een langdurige relatie te laten slagen, maar je moet oppassen dat je jezelf niet opzij zet. Stieren kunnen ontzettend jaloers zijn over alles wat te maken heeft met bezittingen, aandacht en tijd van partners. Een Stier man kan zijn partner ook als bezit beschouwen. De Stier vrouw is ook jaloers, maar zal het minder snel laten merken.

Eigenschappen Sterrenbeeld Stier in Vriendschap

Sterrenbeeld Stier is gemakkelijk in de omgang, maar heeft meestal slechts een paar goede vrienden die op een hand te tellen zijn. Dit komt doordat stieren loyaal en betrouwbaar zijn. Als Stier behandel je vrienden als familie. Je bent direct, goudeerlijk en houdt niet van spelletjes, waardoor je vrienden weten wat ze aan je hebben. Door jouw praktische aanpak en behulpzame karakter help je vrienden graag uit de brand en vragen ze jou vaak om advies. Stieren vinden het gezellig om met vrienden af te spreken en zullen dan flink uitpakken op het gebied van hapjes en drankjes!

Sterrenbeeld Stier

Zo gedraagt Stier zich op het Werk

Je werkt niet snel, maar wel efficiënt. Je neemt de tijd om iets te laten slagen, zolang er geen grote risico’s bij komen kijken. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Stieren houden van rust en ontspanning, waardoor je soms de neiging hebt om dingen uit te stellen. Waarschijnlijk werk je graag in een rustige omgeving en geef je de voorkeur aan een taak zonder al teveel inspanning. Je kunt goed in teamverband werken, maar wil ook je eigen ding blijven doen. Jouw observerende blik maakt jou een goede adviseur. Het aardse karakter uit zich ook in het werk. Beroepen die je aanspreken zijn bijvoorbeeld kok, makelaar, bakker, hovenier, theatermedewerker of zakenman of -vrouw. Verder houd je van financiële zekerheid en ben je daarom erg gemotiveerd om veel geld te verdienen.

geld in munten

Deze Kleur past bij dit Sterrenbeeld

Stier is door het aardse karakter verbonden met de natuur. Daarom zal het geen verrassing zijn dat natuurlijke kleuren dit sterrenbeeld kracht geven en tegelijkertijd de connectie met de natuur versterken. Stier houdt van (langzame) groei en laat groen daar nou net symbool voor staan! Heldere en felle kleuren zijn geen goede optie, want dit zorgt voor onrust.

Sterrenbeeld Stier Edelsteen en Geboortesteen Stier

Nu je weet welke kleur past bij Stier, zijn de geboorte steen stier en andere edelstenen Stier niet lastig te raden. Groene kristallen zouden rust en harmonie bieden. Een smaragd zou om die reden een goede steen sterrenbeeld stier kunnen zijn. Het zou innerlijke groei kunnen vergroten en evenwicht bevorderen. In moeilijke tijden zou de Smaragd je nog beter kunnen helpen om het overzicht te hervinden om zo je doelen te kunnen bereiken. De Smaragd zou als stier edelsteen een kalmerende werking kunnen hebben en voor rust in je hoofd kunnen zorgen.

Welke geboortesteen past bij stier? Voor april is de diamant of de bergkristal de Stier steen en voor mei is de Smaragd de Stier geboortesteen. Benieuwd welke geboortesteen bij jouw sterrenbeeld past? In onze blog over de betekenis van verschillende geboortestenen lees je er meer over.

Bekijk al onze Geboortesteen Hangers

Meer Edelsteen Stier

Andere edelstenen Sterrenbeeld Stier zouden kunnen zijn:

  • Saffier
  • Aventurijn
  • Rozenkwarts
  • Heliotroop
  • Rhodoniet
  • Shungiet
  • Zonnesteen

Bekijk onze Stier Edelstenen collectie

Saffier

De saffier zou een sterk effect op de geest en hersenen kunnen hebben. De steen zou voor mentale rust, eerlijkheid en wijsheid kunnen zorgen. Het zou bij kunnen dragen aan het ontwikkelen van meer wilskracht en doelbewustheid.

Saffier hanger

Aventurijn

De Aventurijn zou kalmerend en beschermend kunnen werken en een positieve werking kunnen hebben op je geluksgevoel. Hij zou je daarnaast geduldiger, empathischer en positiever kunnen maken. Daarnaast zou Aventurijn een positief effect kunnen hebben op je creativiteit!

Aventurijn hanger

Rozenkwarts

Rozenkwarts, ook wel rozekwarts genoemd, is de steen van de liefde. Deze steen zou inwerken op affectie, hartstocht, genegenheid en toewijding. Daarnaast zou een rozenkwarts steen je kunnen helpen bij het ontwikkelen van zelfliefde en zelfcompassie. Door deze steen bij je te dragen, zou je jezelf kunnen stimuleren om de schoonheid in jezelf, een ander, de natuur en dieren te zien.

Rozenkwarts hanger

Shungiet

Russen (Shungiet komt oorspronkelijk uit Rusland) zouden Shungiet de steen van de troost noemen. Ze zou ondersteunend kunnen werken bij de verwerking van heftige emoties, zoals woede, verdriet en rouw. Shungite zou volgens kenners kalmerend werken kunnen werken en nieuwe ontwikkelingen op gang kunnen helpen.

shungiet hanger

Zonnesteen

De zonnesteen zou voor levensvreugde en optimisme zorgen. Deze steen zou je stemming kunnen verbeteren! Daarnaast zou de zonnesteen voor daadkracht en zelfvertrouwen kunnen zorgen, en het zelf genezend vermogen van het lichaam kunnen stimuleren.

Zonnesteen obelisk

Yoga voor Stier

Het aardeteken Stier neemt kleine stapjes, maar werkt hard en lang door. Hatha Yoga past daarom bij dit sterrenbeeld. Het is een matig intense vorm van yoga, waarbij je met bewuste bewegingen je lichaam, geest en energie in balans kunt brengen. De Koe (Gomukhasana) is een goede yoga positie voor Stier, omdat deze letterlijk en figuurlijk ‘hardnekkigheid’ losmaakt. Het werkt in op nek en schouders en laat energie beter stromen.

vrouw yoga op strand

Meer voor Spirituele Groei en Stromende Energie

Het aardse karakter van Sterrenbeeld Stier heeft dus veel te maken met de natuur en groei. Lente is de perfecte tijd om ook meer bezig te gaan met je eigen energie. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Kundalini? Op onze website lees je ook meer over de Amethist en Seleniet: twee stenen die je zouden kunnen helpen bij spirituele groei. Je kunt ook aan de slag met Chakra Stenen om je chakra’s in balans te brengen, want ook de Stier houdt van rust en balans!

Ontdek ons Assortiment voor Stieren

 

Laatste aanpassing op 21 juni, 2023 11:22 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. I trully loved this! What a great and profound content. I was already a bit fan of the shop now I am a fan of the posts!
  Namaste!

  1. Hi Cindy, thank you! We are happy to hear you are a fan of our shop as well as of our posts. Namaste 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50