• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
  • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek 1.000+ Zenvolle producten in onze Sale šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Tantra, Vijf Misverstanden Over de Yoga van Overgave

Door Anouk 28 oktober 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2448 x

Over Tantra bestaan veel vooroordelen. Dat aanraken verplicht is, je een partner nodig hebt en onderbroeken uit moeten. Terwijl je ook prima in pyama kunt oefenen! Hier lees je waarom.

rozenkwarts yoni tantra ei set

Tantra is een spirituele traditie die al duizenden jaren oud is. De meeste mensen kennen het als seksyoga, daarom hoor je er de wildste verhalen over.Ā Als je tantra nog niet kent, is de kans groot dat je Ć©Ć©n van deze vijf dingen denkt

  1. Tantra Gaat over Seks
  2. Tantra Doe Je met z’n TweeĆ«n
  3. Tantra Moet Poedelnaakt
  4. Tantra is Aanraking
  5. Tantra is Heel Mysterieus en Moeilijk

Je voelt hem al aankomen, deze liefdesyoga heeft meer om het lijf dan alleen een beetje flikflooien. Bovendien kun je de technieken gewoon thuis oefenen zonder pottenkijkers of zelfs op de fiets. Waarom dat volgens de tantra helemaal te gek is, lees je in dit artikel.

rozenkwarts yoni tantra ei set

Tantra Gaat over Seks

Veel mensen kennen tantrische technieken als oefeningen om een spicy seksleven te krijgen. Het klopt dat seksualiteit een grote rol speelt in deze yogavorm, maar tantra geeft je geen tips voor onder de dekens. De technieken zijn eerder bedoeld om alles wat je ervaart bewust en liefdevol te benaderen. Daarvoor is het volgens tantristen belangrijk dat je seksuele energie leert beheersen. Deze kundalini kracht zou je namelijk vanuit het bekken regelrecht naar je hart en hersenen kunnen sturen. Kun je eenmaal deze sensuele connecties in jezelf maken, dan zou je het hele leven rijker en intenser kunnen ervaren. Zelfs een kopje thee drinken kan dan al extatisch zijn!

Tantra Doe Je met z’n TweeĆ«n

Tantra-cursussen of workshops zijn vaak gericht op koppels. Toch is het niet per se nodig om met iemand anders te oefenen. In de tantra filosofie is verbinding het belangrijkst, in de eerste plaats met jezelf. Je werkt bijvoorbeeld met verschillende krachten van binnen zoals mannelijke en vrouwelijke energie. Volgens de tantra heeft iedereen deze yin en yang in zich, hoe je er aan de buitenkant ook uitziet. Ervaar je deze tegenpolen tegelijkertijd en kun je ze laten stromen, dan ontstaat er eenheid. Een ander mens tegenover je kan het natuurlijk makkelijker maken om die verschillen te ervaren. Toch heb je alles al in huis om tantra te beleven!

Tantra Moet Poedelnaakt

Tantra-meditaties trainen je om aandachtig te zijn en de kracht van je hart te gebruiken. Hierdoor verwacht je weinig en geniet je makkelijker van het moment. Deze yoga gaat dus over de manier waarop je iets beleeft, de kwaliteit van je bewustzijn. Je kunt dus gerust tantrisch eten, lopen, fietsen en werken als je wilt. Allemaal met kleren aan en zonder dat iemand anders het doorheeft. Denk daar maar eens aan bij je volgende vergadering šŸ˜‰

Tantra is Aanraking

Iets of iemand aanraken kan helpen om connectie te maken. Voor sommige mensen is niets zo intens als een streling of de warmte van huidcontact. Maar je hebt ook andere zintuigen! In tantra staan ze allemaal centraal. Ruiken, proeven, horen en zien zijn volgens tantra beoefenaars even intiem als aanraking. Verwacht tijdens een workshop dus ook momenten waarop je iemand heel lang in de ogen kijkt. Spannender dan je denkt! Wil je de technieken in je eentje leren, dan hoef je ook niet per se jezelf aan te raken. De wind door je haren voelen kan namelijk net zo tantrisch zijn.

Tantra is Mysterieus en Moeilijk

In principe zou iedereen aan tantra kunnen doen, want wie zintuigen en een hart heeft, is al geslaagd. Natuurlijk gaat het ook over je eigen behoefte om daar wat mee te doen. Je kunt tantra dan zo moeilijk maken als je zelf wilt. Wil je meer van je lichaam genieten? Dan kunnen simpele tantra oefeningen met je zintuigen al heel wat doen. Of misschien heb je behoefte om wat opener met jezelf of een ander om te gaan. Dan kan tantra je op weg helpen, omdat het onderzoeken van je wensen er ook bijhoort. Wil je diep de spirituele achtergronden induiken, dan houdt niemand je tegen. Als je maar plezier hebt!

amethist tantra ei set met theepot

Zo Begin je met Tantra

Ben je nieuwsgierig naar deze yoga van overgave? Hieronder vind je tools die helpen om je zintuigen te trainen en eenvoudige tantrische meditaties die je lekker thuis kunt doen.

Tools die een Handje Helpen

Zintuigen zijn heel belangrijk in de tantra. Daarom betrekken veel beoefenaars extra geur, kleur, smaak en sensatie bij hun meditaties. Denk aan Etherische Olie of Geurkaarsen om de juiste moodĀ te creĆ«ren, bijvoorbeeld een aromatische mix gericht op het Tweede Chakra. Daar zit volgens yogi’s namelijk je vermogen om van het leven te genieten! Ook massage is een populaireĀ practiceĀ om te leren voelen. Dat kan met een speciale edelsteen, zoals een jade schraper voor Guasha Massage of een eitje voor Yoni Massage. Zelfs aandachtig eten heeft volgens tantristen effect. Wist je dat je meer proeft met een schone mond? Tijd om een Tongschraper te proberen!

Meditaties om je Zintuigen te Trainen

Om de vrouwelijke kracht in jezelf te leren kennen, kun je speciale Yoni Ei Oefeningen doen. Daarvoor heb je een edelstenen eitje nodig. Kwestie van een Yoni Ei Kopen dat bij je past en rustig thuis uitproberen. Is werken met energie iets nieuws voor je? Dan kan zoiets als een ReikiĀ behandeling helpen om je bewust te worden van de subtiele signalen in je lichaam. Ook werken met klank kan je in een sensitieve staat brengen. Probeer eens een Mantra Meditatie of kies fijn flowende Meditatie Muziek die je zintuigen activeert. Maak het nog fysieker door lekker te dansen. Volgens tantristen is het namelijk een feest om te bestaan, dus maak er wat van!

Veel plezier met experimenteren šŸ™‚

Laatste aanpassing op 21 oktober, 2020 2:19 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *