• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Apatiet

22 producten
Sfeerfoto's

Apatiet Kopen

Apatiet is een verzamelnaam voor mineralen afkomstig uit delen van Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De meeste varianten zijn blauw en hebben een kattenoogeffect. Ook zijn er gele, groene, roze en witte soorten te vinden. Deze zijn zeldzamer en daardoor minder goed verkrijgbaar.

Apatiet Betekenis

Apatiet steen dankt zijn naam aan het Griekse woord apatao, dat misleiding of versluiering betekent. Volgens de Duitse mineraloog Abraham Werner leek de kristalstructuur van deze steen namelijk erg op Beril. Ook verwarren veel mensen haar met Calciet. Het is dus ook voor een expert even twee keer kijken welke schat je in handen hebt!

Apatiet Werking volgens Kristalkenners

Apatiet heeft betekenis voor veel edelsteenliefhebbers. Het blauwe kristal staat volgens kenners voor geestelijke, lichamelijke en spirituele groei op het gebied van

  • kracht
  • integriteit
  • onafhankelijkheid
  • openheid
  • zelfexpressie
  • sociale skills

De Fysieke Werking

Edelsteentherapeuten gebruiken het blauwe mineraal bij verschillende lichamelijke klachten. Fysiek werkt apatiet volgens hen vooral op het skelet. De steen zou bijvoorbeeld botten kunnen verstevigen of helpen herstellen, door de calcium opname te verbeteren. Ook bij artritis of artrose zetten therapeuten het mineraal vaak in. Bovendien zou de steen de groei van tanden goed doen, omdat deze van nature apatietkristallen bevatten.

De Geestelijke Krachten

Apatiet werkt volgens kristalkenners ook op de mentale vermogens. Therapeuten en healers verwijzen bijvoorbeeld naar de steen bij behandeling van hyperactiviteit en aan autisme gerelateerde klachten. Het kristal zou buiten de kaders denken aanmoedigen en angsten daaromheen verzachten. Ook helpt ze volgens edelsteenkenners om de geest helder te houden.

Emotionele Kwaliteiten van het Kristal

Blauwe apatiet stimuleert volgens de Chakra Kleuren filosofie Vishuddha, het vijfde punt ter hoogte van de keel. Dit krachtpunt staat symbool voor creativiteit en communicatie. Daarbij horen het uiten van emoties en behoeften, iets waar apatiet een positieve werking op zou hebben. Stenen met een meer groene gloed worden eerder toegepast op Anahata, het vierde krachtstation gelegen in het hartgebied. Apatiet helpt volgens yogi’s om daar acceptatie, verbondenheid en hoop te ontwikkelen.

Deze Sterrenbeelden Vinden Inspiratie in Apatiet

Volgens astrologen past de blauwe variant van het mineraal goed bij de Horoscoop van twee zonnetekens, Weegschaal en Waterman. Weegschaal kan er goed mee uit de voeten, omdat het kristal balans brengt in het hoofd en hart. Dit luchtige type heeft daar volgens astrologen grote behoefte aan! Waterman wordt er volgens sterrenkijkers vrolijk van, omdat apatiet gericht is op goede gesprekken en verbinding tussen verschillende mensen en meningen. Een groene variant heeft bovendien een speciaal plekje in het hart van de Maagd. Deze soort vergroot namelijk het rechtvaardigheidsgevoel, iets waar Maagden geen genoeg van zouden krijgen!

Kristallen Kopen bij Spiru

In het Edelstenen en Mineralen assortiment van Spiru vind je niet alleen verschillende steensoorten, maar ook diverse Edelstenen Types. Of je nou op zoek bent naar ruwe mineralen of Edelstenen Vormen, in de webshop is er ruime keuze voor kristallenfans. Jouw stenencollectie start bij Spiru!