• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Blauwe Topaas Kopen

Blauwe topaas is een halfedelsteen met een transparant blauwe tot hemelsblauwe kleur. De blauwe kleur wordt verkregen door de witte topaas op een speciale manier te behandelen. De hardheid en gevoeligheid in de structuur van de blauwe edelsteen Topaas maakt het moeilijk om deze steen om te bewerken. Er is veel ervaring en deskundigheid nodig om een ruwe steen om te zetten in juwelen van deze edelsteen. De steen komt onder andere uit Rusland, Afghanistan en Texas, maar de mooiste topazen worden gevonden in Brazilië, Sri Lanka en de Oeral in Rusland.

Wat is Topaas?

Topaas is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meestal is de steen wit, geel of blauw, maar kan ook oranje, roze, rood, oranje, violet, groen of zelfs kleurloos zijn. Vroeger werd Topaas vaak verward met Aquamarijn of Diamant. Veel koningshuizen in Europa bevatten juwelen waarvan eerst werd gedacht dat dit diamanten waren, maar achteraf topazen bleken te zijn. Tegenwoordig is blauwe topaas goed te onderscheiden van de Aquamarijn doordat het licht op een andere manier door de steen breekt. Blauwe topaas is minder waard dan Aquamarijn, omdat deze minder zeldzaam is. Hierdoor wordt deze Blauwe steen op de markt ook wel aangeboden als Braziliaanse Aquamarijn. Tegenwoordig is de Blauwe Topaas een van de meest populaire stenen die in de sieraden verkocht wordt. Volgens sommigen staat deze edelsteen namelijk symbool voor de jeugd.

Blauwe Topaas Betekenis

De Topaas dankt zijn naam aan het eiland Topazos of Topazius, gelegen in de Rode Zee. De naam van dit eiland zou afgeleid zijn van Grieks topazos, wat gissen of zoeken betekent. Het eiland zou namelijk wegens mist en nevel vaak moeilijk te vinden zijn. Op dit eiland werd de Olivijn, die veel op het eiland voorkwam, verward met de Topaas. Een andere verklaring is dat de naam Topaas is afgeleid van het Sanskriet. Het woord “tapas” betekent er vuur of licht.

Topaas Werking

De Blauwe Topaas staat symbool voor geluk, voorspoed en liefde. Het zou je een goed gevoel kunnen geven en je kunnen helpen bij het bereiken van je dromen en doelen. Volgens gebruikers zou de steen je welvaart, rijkdom en liefde kunnen geven. Het zou bestaande relaties en vriendschappen versterken en trouw en eerlijkheid stimuleren. Dit betekent dat de steen je zou helpen de waarheid te zien en bedriegende mensen of mensen met de verkeerde intenties te herkennen. Verder zou het volgens theorieën wijs, moedig en zachtaardig maken, waardoor je sneller zou kunnen vergeven en negativiteit los zou kunnen laten. De steen wordt veel gebruikt tijdens meditatie.

Fysieke Werking Topaas

Topaas zou een fysieke werking hebben op de algehele gezondheid. Het zou de zenuwen versterken, de opname van voedingsstoffen bevorderen en de stofwisseling stimuleren. De steen zou volgens gebruikers een positieve werking hebben op de spijsvertering, psychische stoornissen en snurken. Daarnaast wordt Topaas veel gebruikt om edelsteen water te maken.

Blauwe Topaas Werking

Blauwe topaas werkt volgens gebruikers vooral op de geest. Het zou je helder en geconcentreerd maken, waardoor je informatie beter zou kunnen verwerken. Volgens gebruikers is het een goede steen om te gebruiken tijdens het studeren en bij het maken van tentamens. De emoties zouden beter in balans komen en de steen zou je helpen te kalmeren bij negatieve emoties zoals boosheid, stress en zorgen. Verder zou de steen je kunnen helpen bij het stimuleren van inspiratie en creativiteit. Ook zou de steen kunnen helpen bij het verbeteren van je communicatieve vaardigheden en zelfexpressie. Zo zou de steen kunnen helpen bij het spreken in het openbaar, maar ook bij spirituele communicatie met bijvoorbeeld engelen en gidsen. Tot slot zou de de steen je helpen om zelfverzekerd je eigen weg te volgen en je dromen en doelen waar te maken. Dit zou het een fijne steen voor onzekere mensen maken.

Blauwe Topaas Werking Fysiek

Fysiek zou de Blauwe Topaas een positieve werking hebben op de oren, keel, ogen en nek. Daarnaast zou deze kunnen helpen bij hoofdpijn en migraine. Ook spraakproblemen en stressgerelateerde klachten zoals overspannenheid en een burn-out zouden verminderen bij het gebruik van de steen.

Topaas in de Edelsteentherapie

In de edelsteentherapie wordt topaas vaak gebruikt voor mensen die veel gewicht hebben verloren, door ziekte of uitputting bijvoorbeeld. Topaas helpt volgens deze theorie te herstellen na ziekte en bij het terugvinden van weerstand en balans.

Blauwe Topaas Steen Verzorgen

Op onze inspiratiepagina vind je een blog met basistips om je edelstenen te verzorgen. Edelstenen reinigen en edelstenen opladen kan op meerdere manieren. Ook de Blauwe Topaas kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden, maar plaats deze niet in fel zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Topaas Blauw en de Chakra’s

De Blauwe Topaas zou voornamelijk een positieve invloed hebben op het vijfde chakra, de keelchakra. Daarnaast zou de steen ook op het derde oog of zesde chakra werken.

Sterrenbeeld Blauwe Topaas Edelsteen

De Blauwe Topaas zou passen bij het sterrenbeeld Maagd, Leeuw en Boogschutter. Verder is het een geboortesteen van de maand december.

Meer Edelstenen bij Spiru

In onze winkel kun je niet alleen verschillende varianten Blauwe Topaas kopen, ook andere populaire edelstenen en helende kristallen zijn verkrijgbaar. Denk aan de populaire Gouden Driehoek Edelstenen, bestaande uit Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist. Onze website staat vol van de soorten. Neem ook eens een kijkje bij onze grote collectie van andere blauwe edelstenen en mineralen. De Lapis Lazuli bijvoorbeeld, die je zou kunnen helpen om eerlijk en oprecht te spreken. Of Azuriet, een steen die zou zorgen voor concentratie en helderheid. We schreven een blog met een handig overzicht van edelstenen op kleuren. Jouw verzameling van edelstenen begint bij Spiru!