• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Prijs

Materiaal

Kleur

Sterrenbeeld

Ringmaat

Chakra

Geboortesteen maand

Betekenis

Rozenkwarts

1 - 24 van 265 producten
Sfeerfoto's

Rozenkwarts Kopen

Rozenkwarts, ook wel rozekwarts genoemd, is onderdeel van de bergkristal en amethist familie. Samen vormen deze stenen de bekende gouden driehoek. Het is een erg gewilde steensoort en staat vooral bekend als de steen van de liefde. Je kunt rozenkwarts kopen in veel variaties, van rozekwarts sieraden tot een rozenkwarts massage roller.

Eigenschappen Rozenkwarts

De roze kwarts steen heeft een lichtroze kleur, is vrij doorschijnend en heeft een wat wolkige en streperige structuur. De spirituele werking van de rozenkwarts edelsteen zou effect hebben op kwesties rondom het hart.

De Rozenkwarts Steen Betekenis

Roze kwarts staat symbool voor alles dat met hartelijkheid te maken heeft zoals compassie, creativiteit, vriendschap en schoonheid. Dit kristal wordt daarom vaak geassocieerd met liefdevolle godinnen en heiligen zoals Venus, Maria en Quan Yin. Deze beauty zou dus als inspiratie dienen om je leven niet alleen mooi te maken, maar ook in te richten naar je grootste verlangens!

Betekenis Rozenkwarts vanuit de Geschiedenis

De edelsteen rozenkwarts wordt door sommigen de steen van de liefde genoemd, want de steen zou sterk inwerken op affectie, hartstocht, genegenheid en toewijding. Dit heeft te maken met de geschiedenis van deze edelsteen. De oude Egyptenaren zagen het roze brokje als een teken van schoonheid en liefde. De oude Grieken dachten dat het roze kristal op aarde gebracht was door de godin van de liefde. Daarom stond het steentje in teken van Aphrodite.

Rozenkwarts Betekenis voor het Hartchakra

Soms heeft je hart op alle niveaus een beetje ondersteuning nodig, zowel op fysiek, mentaal als op zielsniveau. De rozenkwarts werking zou het hartchakra of vierde chakra openen, waardoor je toegankelijker zou kunnen worden voor jezelf en anderen. Dit zou vervolgens kunnen helpen bij trauma’s of seksuele problemen. Maar niet alleen je hartenergie kan een oppepper krijgen met de hulp van dit kristal, het zou alle chakra’s een handje kunnen helpen met het verdelen van Yin Yang energie.

Werken aan Zelfacceptatie met deze Liefdessteen

De spirituele werking van rozenkwarts zou je daarnaast goed kunnen helpen bij het ontwikkelen van zelfliefde en zelfcompassie. Je moet maar met één iemand door een deur kunnen, en dat ben jijzelf! De steen zou de ware essentie van liefde inzichtelijk maken. Het zou gemakkelijker worden om jezelf te accepteren, compassie te tonen naar jezelf toe en om liefde te ontvangen. Gun je jouw dierbaren ook zelfcompassie en zelfliefde? Doe ze dan eentje cadeau!

Werking Rozenkwarts voor de Gouden Driehoek

De gouden driehoek bestaat uit drie soorten edelstenen die samen harmonie kunnen brengen waar nodig. De energieën van de rozenkwarts, amethist en bergkristal zouden elkaar kunnen versterken in positieve zin. Bergkristal zou voor het reinigen van de ruimte kunnen zorgen, amethist voor rust binnenin jezelf, maar wat doet Rozenkwarts dan in dit gouden trio? De roze kwarts zou helpen om het hart versterken, wat kan zorgen voor goede energie. Samen zou de gouden driehoek onrust kunnen verjagen en de harmonie kunnen herstellen in een specifieke omgeving. Weten hoe je een gouden driehoek gebruikt? Lees dan de blog Gouden Driehoek Leggen.

Rozenkwarts Werking op het Lichaam

De Rozenkwarts Werking zou vooral invloed hebben rondom het hartgebied en deze ondersteunen, bijvoorbeeld bij onrustige ademhaling. Ook benauwdheid en je bloedsomloop zijn dingen die je rikketik regelt. Bovendien zouden je thymus, borsten en nieren ook blij worden van deze steen.

Rozenkwarts Edelsteen Werking op Emoties

Hartkwarts lijkt wel een beetje te blozen. Daarom is het niet vreemd dat het kristal bekend staat als goede partner in de romantiek. Niet alleen zou de werking van Rozenkwarts zijn dienst doen bij zelfliefde, ook mag je erbij uithuilen in het geval van ludduvuddu. Rozenkwarts zou het vooral belangrijk vinden dat je eigenwaarde ontwikkelt en het jezelf toestaat verdriet te voelen – vooruit dan maar kristalletje, omdat je het zo lief vraagt!

Rozenkwarts Sieraden Kopen

Bij Spiru hebben we een groot assortiment aan producten van deze zachtroze steen. Zo kun je een ruwe rozenkwarts kopen of een rozenkwarts trommelsteen voor in je broekzak, om elke dag vanuit compassie te leven. Wil je liever zelf aan de slag? Ga dan voor de Rozenkwarts Kralen. Ook heb je keuze uit verschillende kant-en-klare sieraden waarin deze liefdevolle steen is verwerkt:

  • Rozenkwarts ring
  • Rozenkwarts hanger
  • Ketting met Rozenkwarts
  • Armband van Roze Kwarts
  • Rozekwarts oorbellen

Ring Rozenkwarts

Je kunt een ring met rozenkwarts om elke vinger dragen, maar wist je dat elke vinger zijn eigen symboliek heeft? Zo zou de Ringvinger horen bij Apollo, de Romeinse god van de creativiteit, liefde en schoonheid. Door een ring om deze vinger te dragen, zou je gericht zijn op een liefdevol leven vol schoonheid. Daarom zou Rozekwarts goed bij deze vinger passen!

Roze Kwarts Hanger

Door een hanger met deze steen te dragen, zou je jezelf kunnen stimuleren om de schoonheid in jezelf, een ander, de natuur en ook dieren te zien. Bovendien draag je de steen zo super dicht op je hart. Een mooier sieraad van deze liefdevolle steen bestaat dus niet!

Ketting met Roze Kwarts

Voor de ketting geldt eigenlijk hetzelfde als voor de hanger. Het voordeel van een ketting is dat je meerdere roze kwartssteentjes bij je draagt op het hartchakra, waardoor je deze liefdevolle energie nog beter zou voelen!

Armband Rozekwarts

Een rozekwarts armband kun je altijd bij je dragen. Een armband van Rozenkwarts is ook altijd een goed idee om weg te geven. Alle liefdevolle creatievelingen onder ons zouden zelf aan de slag kunnen gaan met het maken van hun eigen sieraden met losse kralen.

Oorbellen met Roze Kwarts

Maak jouw verzameling edelstenen oorbellen af met rozenkwarts oorbellen van 925 zilver, en hoor hoe de liefde binnenstroomt!

Rozenkwarts Sterrenbeeld

Bij elk teken van de dierenriem passen een aantal kristallen. Rozenkwarts wordt meestal geassocieerd met gevoelsmensen zoals mensen met het Sterrenbeeld Weegschaal, Sterrenbeeld Stier en Sterrenbeeld Kreeft. Deze zonnetekens hebben volgens astrologen een talent voor emoties en schoonheid. Weegschaal rockt deze roze steen omdat hij symbool staat voor balans, iets waar dit mens heel erg van houdt. Stieren hebben een symbolische band met de steen vanwege hun voorkeur voor vredigheid en trouwe vriendschap. Roze kwarts hoort daarnaast natuurlijk ook bij de verzorgende en gevoelige Kreeft. Nu wil je zeker ook weten welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld past!

Yoni en Tantra

Roze kwarts is een geliefde steen om te gebruiken voor yoni producten en tantra. Yoni massage is ook een vorm van zelfliefde! Zo kun je bij Spiru terecht voor een rijke keuze uit yoni eieren. Volgens de traditie zou een vitaal bekken belangrijk zijn voor je emotionele welzijn. Bovendien heeft het invloed op het vermogen om seksuele energie te ervaren. Voor veel mensen is dat de basis voor een gezond en gelukkig leven!

Rozenkwarts Reinigen en Opladen

Deze liefdevolle steen is niet zo kieskeurig op het gebied van reinigen en opladen. Zo zou je hem grondig kunnen reinigen door `m zowel onder de kraan te houden of te reinigen met smudge. Het opladen kun je het beste doen door `m 24 uur in een bakje met Bergkristal te leggen of in het licht van de volle maan te zetten. Hoewel de steen straalt, is-ie niet dol op zonneschijn! Daar zou hij van verkleuren.

Meer Edelstenen bij Spiru

Weet je nog niet zeker of deze steen bij je past? Lees dan onze blog ‘welke edelsteen past bij mij’ om het juiste kristal te kiezen. Zo zouden ook groene edelstenen, zoals Jade en Groene Aventurijn werken op het hart chakra. Ook voor een geschikt edelstenen cadeau ben je bij Spiru aan het juiste adres. Jouw kristallenreis begint bij Spiru!