• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Malachiet

14 producten
Sfeerfoto's

Malachiet Steen Betekenis

De Malachiet steen heeft een glasachtige tot zijdeglans, is doorschijnend en is zwart groen tot geelgroen van kleur. De steen heeft een opvallend groen gestreepte tekening. De groene kleur zou worden veroorzaakt door de grote hoeveelheid koper in het mineraal.

Er zijn veel vergroeiingen van deze steen met andere stenen, zoals met turkoois, chrysocolla en azuriet. Dit geeft prachtige combinaties van kleuren en tekening. De gestreepte groene steen zou verkleurd kunnen zijn met blauwe azuriet. Dit komt door de toevoeging van water. Dit heeft dan de naam azuriet malachiet. De mooie groene kleur van de edelsteen zou ontstaan door ingesloten koper en water. Verdwijnt het water, dan houd je blauwe azuriet over. Voeg je water toe aan de blauwe azuriet, dan zal het een groene malachiet worden.

De betekenis Malachiet komt waarschijnlijk van het Griekse malach (dat betekent diepgroen). Het kan ook van malakos komen (eveneens Grieks). Dit betekent zacht en week, en zou kunnen slaan op het hoge kopergehalte in het kristal, waardoor het mineraal zacht is en zijn groene kleur krijgt.

Malachiet Steen Werking

De groene edelsteen zou werking kunnen hebben op de linker- en rechterhersenhelft, waardoor concentratie, inzicht en analytisch vermogen gestimuleerd zou kunnen worden. Zijn cijfers niet jouw ding? Of heb je dyslexie? Je zou eens een ring met malachiet steen of een Malachiet hanger kunnen dragen om te kijken wat het voor je zou kunnen doen.

Daarnaast zou de groene steen je kunnen ondersteunen bij het reinigen van je chakra’s en het helpen afstemmen op je innerlijke wijsheid. Het zou je rechtvaardig, verstandig, leergierig en nieuwsgierig kunnen maken.

Geneeskrachtige Werking Malachiet

Daarnaast zou het kristal kunnen werken bij:

  • Het verminderen van prostaatklachten en menstruatiepijn. De malachiet zou positief kunnen werken op de geslachtsorganen.
  • Het bevorderen van de conditie van je hart en bloedsomloop.
  • Het verzachten van ontstekingen. Doordat de edelsteen veel koper bevat, zou het een sterke antibacteriële werking kunnen hebben.
  • Het helpen ontgiften van de lever.

De azuriet malachiet werking zou je voor alle chakra’s kunnen inzetten. De steen zou je kunnen helpen bij het doorbreken van vastgeroeste patronen en denkwijzen. Het mineraal zou je kunnen helpen negatieve emoties te absorberen en kunnen helpen om blokkades op te heffen. Daarvoor zou je een malachiet steen op je hart en zonnevlecht kunnen plaatsen.

Malachiet steen Kopen bij Spiru

Wij hebben op onze website een bijzonder en uniek assortiment aan edelstenen en mineralen. Voor een schitterend sieraad neem je een kijkje bij onze ruwe hangers of edelsteen kettingen. Weet je nog niet helemaal zeker of deze steen bij je past? Lees dan onze blog ‘welke edelsteen past bij mij’ om het juiste kristal te kiezen.

Op zoek naar een cadeau voor jezelf of een dierbare? Geef een edelstenen cadeau! Bij Spiru vind je altijd een passend presentje.