• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Yoni Massage, alle Ins en Outs over je nieuwe Favoriete Ritueel

Door Anouk 4 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
21261 x

Nieuwsgierig naar Yoni Massage maar geen idee hoe je het aanpakt? In dit artikel geef ik je alle ins en outs over de betekenis van Yoni en tips om jezelf te masseren. Zo kun je binnenkort vol plezier aan de slag!

 

yoni massage producten in klankschaal

Toen ik voor de eerste keer over yoni massage hoorde, was ik vooral verward over de exotische naam. Het klonk namelijk als een super specifieke techniek waar je jaren training voor nodig hebt. Gelukkig kwam ik er al gauw achter dat deze massage om plezier en aanraking gaat en daarom meer op yoga of meditatie lijkt. Iets dat je dus prima toe kunt passen in je dagelijkse ritueel! In dit artikel vind je daarom een uitgebreide uitleg over het begrip yoni en geef ik tips voor een relaxte thuismassage.

Dit betekent Yoni nou echt

In het Sanskriet betekent yoni ‘bron van leven’ en ‘vrouwelijke energie’. Volgens de yoga filosofie is ze een uitingsvorm van shakti, het vrouwelijke oerprincipe. Yoni is dus geen ding, maar een symbool voor vrouwelijkheid. Ze wordt daarom vaak afgebeeld als vulva, maar betekent net zo goed geborgenheid of creativiteit. Je kunt haar dus lichamelijk ervaren, maar ook geestelijk, emotioneel en spiritueel. Handig, want zo kun je er dus op heel veel verschillende manieren aandacht aan besteden!

Waarom iedereen Yoni heeft

Yoni verwijst dus niet per se naar het vrouwelijke geslachtsdeel of de bekende tampons, maandverband en inlegkruisjes. Ze is eerder het hele voortplantingssysteem, namelijk eierstokken, eileiders, baarmoeder, borsten, vagina, vulva en vergeet vooral de vrouwelijke hormonen niet. Pak voor het gemak je oude biologieboek er maar bij. Daar lees je ook meteen dat alle mensen vrouwelijke en mannelijke hormonen hebben. Dat betekent dus een beetje yoni voor iedereen. Of je nou een vrouwenlichaam hebt of niet!

Dit heeft je Heiligbeenchakra ermee te maken

Als je een beetje thuis bent in spiritualiteit, heb je vast wel eens van chakra’s gehoord. Volgens de boeken zijn dit zeven belangrijke energiecentra in je lichaam. Yoni Massage pas je dan toe op je Tweede Chakra, ook wel Sacrale of Heiligbeenchakra genoemd. Dit energiecentrum ligt namelijk in je bekkengebied. Hier zitten niet alleen je geslachtsorganen, maar volgens de chakraleer ook je vermogens om van het leven te genieten. Het officiële Yoni Hoofdstation dus!

 

amethist yoni ei op geborduurd kussen

Een creatieve Super Power

Nu hebben we alleen nog maar de fysieke kant gehad. Yoni heeft namelijk ook alles te maken met je seksuele energie en levenslust. En ook die kun je in verschillende dingen herkennen. Levensenergie is bijvoorbeeld de kracht die kinderen op de wereld zet. Het is een instinctieve super power die van alles creëert. Plannen, kunstwerken en kerstdiners – eigenlijk alles wat de moeite waard is. Yoni energie wordt dus gezien als onze creativiteit. En die heeft iedereen!

Yoni Massage als Manier tot Plezier

Volgens de tantraleer is yoni energie ook de sleutel om van je leven te genieten. Meer aandacht hiervoor betekent namelijk nieuwsgierigheid en plezier in je leven toelaten. Dat kun je op verschillende manieren doen. Laat bijvoorbeeld je fantasie de vrije loop en maak of probeer iets nieuws. Of verwen jezelf met iets zintuiglijks zoals lekker eten of natuurlijk een yoni massage.

vier edelstenen yoni eieren

Dit is het Doel van Yoni Massage …

Yoni massage gaat om liefdevolle aanraking. Dat kan rond de vulva of vagina zijn, maar bijvoorbeeld ook op de venusheuvel. Borsten en buik horen er net zo goed bij. Of wat dacht je van armen en benen? Je kunt natuurlijk genieten met je hele lichaam! Tijdens de massage kun je een orgasme krijgen, maar dat hoeft niet. Er kunnen bij yoni massage ook best andere gevoelens of trauma’s loskomen. Het doel is daarom aandacht voor jezelf of degene aan wie je de sessie geeft.

… En zo Begin je ermee

Er is speciale yoni massage therapie en ook in tantra workshops worden technieken geleerd. Maar je kunt deze massage net zo goed zelf beoefenen. Sterker nog: ik raad het aan om eerst zelf te experimenteren zonder iemand erbij. Zo kun je zonder schaamte of verwachtingen te werk gaan in een veilige omgeving. Het gaat hier natuurlijk om jouw wensen en grenzen. Door Yoni Massage kun je namelijk ontdekken wat je fijn vindt en daar heb je niet alleen tijdens het vrijen iets aan!

Daarom is Yoni Massage stiekem Meditatie

Veel mensen ervaren yoni massage als meer dan lichamelijk en ik sluit me daar bij aan. Liefdevolle aanraking heeft namelijk net zo goed effect op je gevoelens, gedachten en zelfbeeld. Eigenlijk is yoni massage zoveel tegelijkertijd! Ik vind het vooral een oefening in bewustzijn. Je zou het wat mij betreft net zo goed meditatie kunnen noemen of yoni yoga. Ik zie de sessies dus als een moment voor mezelf en een manier om mijn lichaam en energie te leren kennen. Dat betekent voor mij vooral geen haast en come what may.sfeerlicht lotus roze goud

Zo kom je in de Stemming

Een goede massage begint volgens mij bij het creëren van de juiste mood. Maak de sfeer dus zo sexy of ontspannen als je wilt! Steek bijvoorbeeld wat Kaarsen aan of brand een lekkere Geurolie. Trek wat uit, zet de verwarming hoger of pak er kussens en dekens bij. Zorg er ook voor dat je niet gestoord wordt. Zo maak je er echt een moment voor jezelf van!

Zo geef je jezelf Yoni Massage

Eigenlijk is het heel simpel. Begin gewoon met jezelf aanraken en kijk wat je prettig vindt. Dat hoeft niet meteen van binnen te zijn. Wat dacht je van je nek? Of masseer je handen en voeten eens, bijvoorbeeld met Natuurlijke Olie of een Massage Steen. Neem de tijd. Het gaat vooral om bewust worden van je lichaam en daar plezier aan beleven. Je hoeft helemaal geen ingewikkelde capriolen uit te halen om te genieten van jezelf! Het kan dus best zijn dat je yoni massage daarbij stopt. Had je niet verwacht, hè 😉

Deze Oefeningen kun jij Gebruiken

Wil je graag een Edelstenen Eitje of Stick gebruiken? Dan kun je bijvoorbeeld bekkenbodem oefeningen proberen. Daarmee kun je de vagina van binnen verkennen en bijvoorbeeld je G – spot stimuleren. Ook zijn deze oefeningen bedoeld om de spieren in je bekken te leren kennen en gebruiken. Wil je daar meer over lezen? Je lees hier alles over de bekkenbodemspieren inclusief Yoni Ei Oefeningen!

Aan de slag met Yoni Massage Producten

Voor intieme massage zijn er allerlei producten verkrijgbaar. Die zijn speciaal gemaakt om je handen en vingers te helpen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een edelstenen ei, stick of griffel. Natuurstenen zijn namelijk favoriet bij deze massagemethode. Wil je weten waarom dat zo is en welk instrument helemaal bij jou past? Je kunt er meer over lezen in dit artikel over Yoni Producten. Zo kun je goed geïnformeerd je eerste tools voor yoni massage kopen en hou je het helemaal relaxed. Een goed begin dus!

Alvast veel plezier met jezelf! 🙂

Laatste aanpassing op 07 oktober, 2020 4:19 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

  1. Lieve Anouk, wat heb je mij en waarschijnlijk vele anderen geholpen met al je informatie over de yoni. Er is een wereld voor mij open gegaan en mijn ontdekkingsreis is begonnen. Ik ben bijna 65 jr. en ik zeg maar zo, beter laat dan nooit 😀

    1. Hoi Maria! Wat ontzettend fijn om te horen dat de informatie heeft geholpen. Het is nooit te laat om te leren, dat doen we ons hele leven lang. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *