• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Volle Maan Magie, Vijf Wicca Rituelen voor een Stralende Tijd

Door Anouk 17 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
9414 x

De Volle Maan heeft voor veel mensen magische krachten. Lees hier wat die zijn en welke rituelen jij kunt doen onder haar heldere hemel!

Volle Maan ketting

Vind jij de Volle Maan ook zo bijzonder? Dan ben je niet de enige! Er zijn genoeg verhalen over het effect van haar sterke schijnsel. Zo zitten kroegen en politiebureaus op deze stralende avond meestal overvol en is het volgens verpleegsters spitsuur op de kraamafdelingen. Ook zouden emoties hoog oplopen op deze dagen. Niet zo gek als je bedenkt dat de maan ook invloed heeft op eb en vloed. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier welke krachten deze maanfase heeft en ontdek vijf magische rituelen om haar te vieren!

Volle Maan Betekenis Spiritueel

De meeste spirituele tradities zien de volle maan als een magische batterij. In een speciale Maankalender kun je opzoeken op welke datum en tijdstip ze haar volheid bereikt, maar ook twee dagen voor en na volle maan hangt er volgens heksen en astrologen een flink potje energie in de lucht. Deze sterke vibes zouden al voelbaar zijn in de fase van de wassende maan en nog enkele uren of dagen doorwerken na het moment suprême.

Slecht Slapen Volle Maan

Er zijn veel mensen die met volle maan slecht slapen. Maar waarom slaap je slechter met volle maan? Daar zijn een aantal verklaringen voor:

  • Licht van de volle maan
  • HSP
  • Oppositie zon en maan

Volle maanlicht

Last van volle maan? Dat is helemaal niet zo gek! Het licht van de volle maan is uiteraard een stuk feller dan wanneer slechts een deel van haar de hemel verlicht. Doordat er meer licht door ons slaapkamerraam valt, zouden we ook minder melatonine aanmaken. En laat dat nou net het stofje zijn dat ons in slaap brengt! Wil je beter slapen tijdens volle maan? Dan zouden verduisterende gordijnen al een hoop kunnen doen.

Volle maan slecht slapen HSP

Ben je hoogsensitief? Dan is de kans groot dat je de invloed van volle maan op je humeur voelt. De maan staat astrologisch gezien symbool voor onze emoties. Doordat de zon vol op haar schijnt, worden ook onderdrukte emoties belicht. En dat kan je soms wakker houden.

Oppositie zon en maan

Dit is het astrologisch effect van de volle maan. Niet alleen de energie van de maan is voelbaar. Zowel de zon als de maan zouden sterke invloed op ons hebben. Doordat deze twee stralende hemellichamen recht tegenover elkaar, en daarmee in tegengestelde tekens staan, zou dit een gevoel van conflict kunnen geven.

Wat doet de volle maan met je?

Niet zo gek dus, al die slaapproblemen bij volle maan. Maar waar is de volle maan dan goed voor? Voor heksen is de energie van de volle maan een soort kosmische versterker. Deze periode van de maand zou bijvoorbeeld benadrukken wat belangrijk voor je is of een broodnodig vergrootglas over je leven leggen. Verborgen of onbewuste zaken zouden dus zomaar zichtbaar worden! Dat maakt deze fase een vruchtbare tijd voor inzichten en nieuwe plannen. Het zou een goed moment zijn voor Wiccans om gebruik te maken van deze creatieve periode voor hun magische werk. Op deze avonden zou de sluier tussen de waarneembare wereld en die van onzichtbare krachten namelijk flinterdun zijn!

Bekijk onze Maan Collectie

kristallen bol met zwarte kat

Volle Maan Ritueel op Wicca Wijze

Omdat de Volle Maan veel magische kracht zou hebben, zien wiccans haar als ideaal moment om instrumenten op te laden en persoonlijk inzichten op te doen. Deze vijf rituelen zijn volgens kenners helemaal moon powered, maar verzin vooral je eigen variaties. Creativiteit en doen wat goed voelt, horen nou eenmaal bij deze vruchtbare tijd!

Wicca rituelen voor volle maan zijn:

  1. Glazen Bol Kijken
  2. Pendelen en Tarotkaarten Trekken
  3. Droomdagboek Schrijven
  4. Kristallen Opladen
  5. Volle Maan Altaar Maken

Glazen Bol Kijken

Een typisch volle maan ritueel wicca style is Glazen Bol kijken. Deze beauty’s lijken een beetje op de maan en dat is niet voor niets. Tijdens volle maan zou je namelijk letterlijk en figuurlijk helder kunnen zien, wat het een prima moment maakt voor belangrijke levensvragen. Pak er op deze mysterieuze avonden dus een Kristallen Bol bij om je te helpen achterhalen wat je diep van binnen weet!

Pendelen en Tarotkaarten Trekken

Pendelen kan ook prima op deze goed verlichte nachten. Gebruik zo’n spirituele sessie dan vooral om antwoorden te krijgen op kwesties die al een tijdje aan je knagen. De krachtige energie van de volle maan zou namelijk perfect zijn om duidelijkheid te krijgen en knopen door te hakken. Heb je wat meer ondersteuning nodig te begrijpen wat er speelt? De Tarot zit vol met symbolische steun en astrologische tekens zoals Zon, Maan en Sterren. Trek dus vooral een kaartje tijdens zo’n heldere nacht!

Droomdagboek Schrijven

Volgens veel spirituele tradities hebben je Dromen Betekenis en is volle maan de beste tijd voor visioenen. Je kunt rond die tijd dan ook prima een droomdagboek bijhouden. Misschien bespeur je wel typische maansymboliek in je nachtelijke avonturen! Ook kun je voor het slapen om inzicht vragen. Wie weet gebeurt er wel iets 😉

leren notitieboekje dromenvanger

Kristallen Opladen

De volle maan zou geschikt zijn om kristallen nieuwe kracht te geven. Volgens de meeste mensen helpt haar aantrekkingskracht namelijk om energetisch vuil te verwijderen en laadt het licht de stenen op. Ook kun je vooraf Edelstenen Reinigen met water en ze daarna een nachtje op de vensterbank leggen. Zo zijn je spirituele krachtpatsers weer helemaal klaar voor hun volgende magische handeling!

zen altaar piramide groot

Volle Maan Altaar Maken

Wil je de volle maan vieren? Maak dan een altaar met symbolen en offers die haar betekenis verbeelden en vereren. Je kunt bijvoorbeeld water of andere spiegelende oppervlakken gebruiken. Hiermee zou je de emotionele kracht en zelfreflectie van de volle maan op kunnen roepen. Passende offers bestaan meestal uit fruit, bloemen en kruiden van het seizoen. Dezelfde vruchtbare energie kun je uitdrukken door afbeeldingen van godinnen of moederfiguren toe te voegen. Wat je ook gebruikt om een wicca altaar te maken, doe je volle maan ritueel met liefde en een persoonlijke touch. Zo ontstaat er volgens heksen meer van je eigen magie!

Edelstenen Volle Maan

Veel mensen besluiten met volle maan edelstenen op te laden. Maar wist je dat er ook een edelsteen is die bij deze maanfase past? Tijdens deze fase weerspiegelt het licht van de zon op de maan. Volgens sommigen vangt de maan het licht van de zon op, om het vervolgens door te geven aan ons. Dit zeggen ze ook over de zonnesteen. Wil je de energie van de maan opvangen, dan is de Zonnesteen dus de ideale keuze. Met een Zonnesteen op zak zou je beter tegen de opborrelende emoties kunnen en zou je vrolijk blijven.

Bekijk al onze Edelstenen

Meer Weten over Astrologie?

De symboliek van sterren en planeten inspireert veel mensen om hun beste leven te leven. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke edelsteen bij je sterrenbeeld past, zodat je altijd een kristallen buddy bij de hand hebt. Weet je ook onder welk teken de Maan in je Horoscoop staat, dan kun je de stenencollectie uitbreiden met een versie die bij je gevoelsleven past. Verdiep je bovendien eens in haar verschillende fasen. Tijdens de Nieuwe Maan zou het bijvoorbeeld een ideaal moment zijn om los te laten wat je niet mee wilt nemen naar de volgende cyclus.

Wat betekent de volle maan voor jou?

Laatste aanpassing op 06 april, 2023 2:02 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *