• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ioliet Betekenis

Ioliet is een variant van cordieriet en wordt ook wel watersaffier genoemd, omdat hij meestal blauwe of paarse tinten heeft. Hij heeft een vettige glans en is doorschijnend tot doorzichtig.

Een opvallend kenmerk van deze steen (en cordieriet) is dat de kleur verandert als je de steen vanuit een andere hoek bekijkt. Een violet variant kan dus donkerder of lichter worden, of zelfs bruin lijken! Een blauwe violet kan grijzer worden en een kleurloze variant zou geel kunnen lijken. Dit verschijnsel heet pleochroisme (meer kleurigheid).

De betekenis van de steen is ‘viooltjes steen’, omdat hij is afgeleid van de Griekse woorden ‘ion’ (viooltje) en ‘lithos’ (steen).

Ioliet steen werking

Ioliet is een edelsteen die inzicht en kennis zou kunnen stimuleren. Het kristal zou je kunnen helpen ontdekken wie je echt bent en zou je de kracht kunnen geven om jezelf te zijn. Tevens zou de steen gezonde en gelijkwaardige relaties kunnen bevorderen, omdat het problemen met afhankelijkheid (van zowel stoffen als mensen) zou kunnen verminderen.
Spiritueel gezien zou de ioliet werking kunnen zijn dat het visioenen en visualisaties bevordert. Het kristal zou je kunnen beschermen tijdens buitenlichamelijke reizen en ervaringen. Tevens zou het je kunnen helpen om je chakra’s in balans te brengen!

Draag je een ioliet steen bij je, dan zou deze je ook kunnen helpen bij:

  • het vergroten van je concentratie en wilskracht;
  • het activeren van je kunstzinnigheid en creativiteit;
  • het verlagen van koorts en doden van bacteriën;
  • het verbeteren van je ademhaling.

Het ioliet kristal zou bij de sterrenbeelden Vissen, Stier, Weegschaal en Boogschutter kunnen horen. Twijfel je nog over de juiste steen? In onze blog lees je alles over welke edelsteen bij je past.

Ioliet sieraden bij Spiru

Wist je dat watersaffier in de 18e eeuw graag gebruikt werd in sieraden? Daarna was de steen een tijdje vergeten, maar inmiddels is deze weer helemaal terug van weggeweest bij de sieradenliefhebber. Bij Spiru hebben we bijvoorbeeld ook een ioliet hanger, een splitketting of een prachtige ring met de ioliet edelsteen.

De keuze aan spirituele sieraden is reuze bij Spiru. Er is voor ieder wat wils, wij helpen je graag op (spirituele) weg!