• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Prijs

Materiaal

Kleur

Sterrenbeeld

Chakra

Geboortesteen maand

Betekenis

Lavasteen

1 - 24 van 42 producten
Sfeerfoto's

Lavasteen Kopen

Lavasteen is een vorm van Basalt, wat een vulkanisch stollingsgesteente is. Deze wat ruw uitziende steentjes hebben volgens kenners eigenlijk een hele zachte werking op spiritueel niveau. Dat zou onder andere komen door de manier waarop deze steensoort ontstaat door de elementen vuur en aarde. Naast spirituele werking, heeft lavasteen nog meer bijzondere eigenschappen en doeleinden waarvoor je hem kan gebruiken. In die zin is het een hele veelzijdige steen die je uit duizenden zou kunnen herkennen.

Zo kun je Lavasteen Herkennen

Lavasteen is te herkennen aan zijn poreuze structuur. De steen is vaak donkergrijs of zwart van kleur, maar kan ook rood of bruin gekleurd zijn. Lava stenen hebben vaak gaatjes of poriën en zijn daarom lastig egaal te maken. Deze speciale structuur en het feit dat iedere lavasteen een andere samenstelling heeft, maakt ze zo opmerkelijk en uniek.

Lavasteen Ontstaat bij Hoge Temperaturen

De naam geeft het natuurlijk al een beetje weg, maar lavasteen is dus eigenlijk vloeibare steen die is uitgehard. Deze vloeibare vorm kennen we onder de termen lava of magma, wat ontstaat na een vulkanische eruptie met temperaturen van rond de 5000 graden celsius. De poriën in de steen zijn het resultaat van gasvorming, oftewel kleine gasbelletjes die deze bijzondere structuur aan lavasteen geven. Wanneer lava afkoelt en stolt, ontstaat dus deze spirituele steen!  

Dit zijn Vindplaatsen van Stollingsgesteenten

Een ding is natuurlijk zeker en dat is dat lavasteen uit gebieden komt waar vulkanen te vinden zijn of waren. De vindplaatsen van stollingsgesteenten zoals lavasteen komen over de hele wereld voor; van Europa tot Zuid-Amerika tot Azië. Bekende vindplaatsen van lavasteen zijn IJsland, Italië, Duitsland en de Canarische Eilanden. 

Dit is de Betekenis van Lavasteen

Er zouden meerdere spirituele betekenissen aan lavasteen gegeven kunnen worden. Men zegt dat de term ‘lava’ afgeleid is van het Latijnse woord ‘labes’, wat schuiven betekent. De lavasteen betekenis kan hieraan gekoppeld worden, want deze steen heeft op spiritueel niveau vooral te maken met je doorzettingsvermogen. Het zou je persoonlijke kracht vergroten, maar wel geleidelijk met behoud van je balans. Je zou kunnen zeggen “het langzaam doorschuiven van je energie”; net zoals magma rustig doorschuift totdat het afkoelt en verandert in lavasteen 🙂 

Dit is de Lavasteen Werking op Spiritueel Niveau

Ondanks dat lavastenen voor meer doeleinden gebruikt worden, staan ze wel bekend als hele spirituele stenen. Lavasteen zou namelijk de ideale tool zijn voor (hoog)gevoelige mensen die zo nu en dan wat vuur en kracht nodig zijn of dit juist wat willen afzwakken voor als je te veel vuur in je hebt. Volgens liefhebbers is dit het gevolg van de volgende lavasteen werkingen op lichaam, geest en ziel:

  • De steen zou energiek en standvastig maken.
  • Hij zou moed en wilskracht geven.
  • Het doorzettingsvermogen dat de steen aanwakkert, zou aanzetten tot actie. 
  • Hij zou een aardend effect hebben. Perfect voor wanneer je wilt mediteren bijvoorbeeld. 
  • Ook zou hij overtollige energie kunnen afvoeren waardoor er meer balans ontstaat. 

De Lavasteen Eigenschappen Passen bij deze Disciplines

De lavasteen eigenschappen zouden bij een aantal spirituele disciplines passen, zoals de chakra’s, de vijf natuurelementen en de sterrenbeelden. Zo zou je de steen bijvoorbeeld in kunnen zetten wanneer je je ook bezighoud met bijvoorbeeld het in balans houden van een chakra. Hieronder vind je bij welke delen van deze disciplines de steen past. 

1e Basis Chakra 

Lava stenen zouden perfect passen bij het 1e chakra, oftewel het wortelchakra. Het 1e chakra heeft onder andere met je zelfvertrouwen en je vertrouwen in het leven te maken. Het aardende effect dat lavasteen zou hebben, past hier dan perfect bij. Je zou Lava Zakstenen bij je kunnen dragen, of Chakra Sieraden die gecombineerd zijn met deze edelsteensoort. Als je dan bijvoorbeeld gaat mediteren kan de werking van de steen je helpen om dichter bij je roots te komen.   

Aarde en Vuur

Een andere belangrijke discipline waar de lavasteen mee te maken zou hebben zijn de vijf natuurelementen. Lava ontstaat natuurlijk in de diepte door hoge temperaturen van vuur en wanneer het oprijst naar het aardoppervlak, koelt het weer af. Daarom zegt men dat de steensoort de energie van het vuur en de aarde verenigt. Hierbij zou de aardse energie het vuur enigszins temperen zodat het in balans blijft. Bij de mens kun je het vuur zien als de wilskracht die gesust wordt door de aarde wanneer overtollige energie tot last wordt. 

Sterrenbeelden

Als laatste discipline hebben we nog de sterrenbeelden. Vele steensoorten kunnen gekoppeld worden aan een van de horoscopen. Veel mensen hechten waarde aan de betekenis van zijn/haar horoscoop. Een edelsteen kan je dus linken aan je sterrenbeeld en hierbij gebruiken als onder andere een herinnering aan je persoonlijkheid en kwaliteiten. Lavasteen hoort bij het Sterrenbeeld Stier, Sterrenbeeld Maagd en Sterrenbeeld Steenbok. Deze sterrenbeelden kunnen aan meerdere edelstenen gekoppeld worden, dat lees je onder andere in de blog ‘Welke edelsteen past bij mijn Sterrenbeeld?’. Door te weten welke steensoorten nog meer bij je horoscoop passen, kun je bijvoorbeeld een eigen sieraad maken van Edelsteen Kralen. Zo heb je altijd iets bij je om je te herinneren aan wat de sterren over je te zeggen hebben!  

Lavasteen vind je terug in deze Soort Producten

Lava stenen worden verwerkt in allerlei producten. Bij sieraden vind je ze terug in Kralen Armbanden, als Zilveren Oorbellen, Gepolijste Hangers en Mannen Kettingen. Sieraden met lavasteen worden ook wel gecombineerd met spirituele symbolen. In ons assortiment vind je daarom bijvoorbeeld een Viking Armband en een Levensboom Armband met deze steensoort. Uiteraard kun je ook zelf een accessoire maken met Lava Edelsteen Kralen. Maar het assortiment in lava stenen stopt niet bij sieraden, want je vind ze ook terug bij losse Ruwe edelstenen, Edelstenen Beelden en Natuurlijke Huidverzorging. Nu denk je misschien “huidverzorging?”. Ja, lavastenen kun je namelijk ook voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals verzorging voor je huidje. Daarover lees je hieronder meer!  

Hier is Lavasteen nog meer Geschikt voor

Lavasteen kun je voor meer gebruiken dan alleen een mooie spirituele steen om naar te kijken of bij je te dragen. Wist je dat deze steensoort namelijk perfect werkt als aroma diffuser? Druppel wat Geurolie of wat van je favoriete Etherische Oliën op de steen en het zal de geuren doen verspreiden over de ruimte! Ook hoort lavasteen bij het assortiment aan Natuurlijke Verzorgingsproducten. Je kan er je huid mee verzorgen door de steen te gebruiken als scrubsteen om dode huidcellen mee te verwijderen. 

Op deze Manier kun je de Steen Verzorgen

Stollingsgesteenten verzorgen is eigenlijk heel erg simpel. Het kan namelijk op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan als eerst de blog Basistips om je edelstenen te verzorgen. Verschillende manieren op het gebied van reinigen en opladen ontdek je in de blogs Edelstenen Reinigen en Edelstenen Opladen

Lavasteen Bestellen en meer Bijzondere Stenen!

Stenen die ontstaan uit lava worden dus ook wel Basalt stenen genoemd. Dit soort stollingsgesteenten vind je bij Spiru als onder andere Guasha massage schrapers, Hotstones en Knuffelstenen. Door de verzorgende eigenschappen van deze steensoorten worden ze veel gebruikt bij onder andere Hotstones Massage en Guasha Massage. De edelsteensoort Obsidiaan, ook wel vulkanisch glas genoemd, is ook een vulkanisch gesteente en ontstaat door enorm snel gestolde lava. Door het gladde en glasachtige oppervlakte van obsidiaan wordt materiaal veel gebruikt voor bijvoorbeeld Yoni Eieren. Edelstenen voor lichamelijke en spirituele verzorging vind je bij Spiru!