• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Heliotroop

12 producten
Sfeerfoto's

Heliotroop Kopen

Heliotroop Betekenis

De heliotroop steen is een groene kwarts die vlekken in allerlei kleuren kan hebben. De bekendste is de variant met rode vlekken. Het mineraal is sterk verwant aan de rode jaspis en chalcedoon.

Een andere naam voor deze edelsteen is bloedsteen of bloedjaspis, omdat de rode vlekjes aan bloedspatten kunnen denken. De naam van dit kristal komt van de Griekse woorden helios (zon) en tropein (draaien). Een verklaring hiervoor is dat de steen de kleuren weerspiegelt van de ondergaande zon in de zee.

Heliotroop steen Werking

Dit kristal zou de steen zijn van de balans en harmonie. Door deze edelsteen bij je te dragen, zou geduld en compassie met jezelf en met je medemens worden gestimuleerd. De steen zou geluk brengen en tegenstellingen verenigen. Hij zou zowel activerend (door zijn rode kleur) als kalmerend (door groene kleur) kunnen werken. Het kristal zou je daarnaast kunnen helpen bij keuzes maken, kunnen helpen met beslissingen nemen en zou je kunnen zetten tot doorpakken als de keuze eenmaal is gemaakt. Tevens zou hij je kunnen helpen met grenzen stellen en negatieve invloeden buiten kunnen houden.

Heliotroop voor alle Chakra’s

De steen hoort vooral bij het basischakra en het hartchakra. Het dragen van een sieraad, zoals deze Heliotroop Hanger, zou kunnen doorwerken in de aura en deze zou dan gereinigd kunnen worden. Daarnaast zou de steen de werking van de onderste drie chakra’s met bijbehorende organen, zoals maag, lever en nieren kunnen versterken en harmoniseren.

Meer over dit Kristal:

  • Bij verloren liefdes en rouwverwerking zou deze steen zeer troostend kunnen zijn.
  • Indien je snel geïrriteerd en ongeduldig bent, zou je baat kunnen hebben bij het dragen van een heliotroop zaksteen.
  • De edelsteen zou de bloedsomloop kunnen stimuleren, waardoor nieren en blaas beter kunnen gaan werken.

Heliotroop Opladen

Het kristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Daar kun je meer over lezen in onze basistips voor het verzorgen van edelstenen. Daarnaast zou je de werking van de heliotroop ruwe edelsteen kunnen versterken met een bergkristal en rode jaspis. De bergkristal zou zuiveren en de werking van de heliotroop versterken, terwijl de rode jaspis meer vuur, energie en kracht zou geven.

Een leuke tip: Leg je kristal eens onder je kussen. De steen zou je mooie dromen geven en je kunnen beschermen tegen nachtmerries. Slaap lekker en word uitgerust wakker!

Meer Edelstenen & Mineralen kopen bij Spiru

We hebben op onze website een compleet assortiment aan Edelstenen en Mineralen. Voor een uniek sieraad neem je een kijkje bij onze ruwe hangers of bijzondere edelsteen kettingen. Ook voor een edelstenen cadeau is er genoeg keuze. Bij Spiru vind je altijd een passend presentje voor een ander of voor jezelf.