• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Maansteen

1 - 24 van 100 producten
Sfeerfoto's

Maansteen Kopen

Maansteen kan allerlei kleuren hebben. Zo kun je Maansteen kopen in het grijs, maar er bestaat ook witte, bruine, crème, gele, zwarte en roze maansteen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de satijnachtige glans. Maanstenen met een blauwe glans worden blauwe maansteen genoemd. Deze variant is ook het meest populair en wordt vaak gebruikt voor sieraden. Vooral een ring met maansteen wordt veel gedragen. Ook bij Spiru kun je een maansteen ring kopen. De glans weerkaatst in het licht en beweegt mee met de steen.

De Betekenis van Maansteen

Maansteen staat bekend als de steen van de hoop en vrouwelijke energie. De steen staat symbool voor gevoel, intuïtie, vruchtbaarheid en liefde. Hij zou de vrouwelijke eigenschappen zowel bij mannen als vrouwen kunnen versterken. In de edelsteentherapie wordt de steen veel gebruikt bij onregelmatige menstruatie, overgangsklachten of vruchtbaarheidsproblemen.

Echte Maansteen Kopen

De ‘gewone’, echte Maansteen is een veldspaat. Zoals hierboven beschreven, heeft deze bijna altijd een golvende glans aan tenminste één kant. De meest populaire kleuren variëren van grijs, wit, roze tot perzik. Minder voorkomende kleuren zijn groen, bruin en zwart.

Regenboog Maansteen Kopen

Een edelsteen die ongeveer dezelfde werking heeft, is de Regenboog Maansteen. Dit is in feite een andere edelsteen, namelijk een witte Labradoriet met een parelmoerachtige glans. Soms bevat het kleine stukjes Zwarte Toermalijn. Doordat de werking heel veel op elkaar lijkt worden ze vaak bij elkaar besproken, maar ze zien er anders uit.

Witte Maansteen Betekenis

Witte maansteen staat symbool voor het vrouwelijke. Deze steen is dan ook sterk verbonden met de maancyclus en de vrouwelijke cyclus. Hierdoor zou deze steen kunnen werken op de hormonen en de geslachtsorganen. Ook zou Witte maansteen de intuïtie en vruchtbaarheid kunnen stimuleren.

Maansteen Betekenis Naam

Niet geheel onverwachts, maar de Maansteen is vernoemd naar de magische maan. Dit heeft ze te danken aan de magische glans en zachte uiterlijk. De steen wordt ook wel Adulaar genoemd, naar de vindplaats Adula-Alpen in Zwitserland.

Geschiedenis van Maansteen

Lang geleden werd deze steen al in verband gebracht met de maan. De steen werd toen vooral gedragen om de maangodin een plezier te doen. De oude Grieken en Romeinen zagen maansteen als een van de belangrijkste heelstenen en talismans, die zou beschermen tegen nare ziekten en onvruchtbaarheid. Voor een goede oogst werden planten en bomen met Maansteen versierd.

In het oude India zagen ze Maansteen als gestold maanlicht. Volgens hen had Lakshmi, de godin van voorspoed, de steen gezegend. Daarom werd hij als Talisman gebruikt om te zorgen voor een lang leven. De steen zou gezondheid, vitaliteit en intelligentie stimuleren. Ook werd de steen gebruikt om vruchtbaarheid, huwelijksgeluk en financiële voorspoed te bevorderen.

In het Midden-Oosten dragen vrouwen al eeuwenlang sieraden met Maansteen voor vruchtbaarheid en toegewijde liefde. Pas aan het eind van de achttiende eeuw werd Maansteen in Europa gebruikt als edelsteen en heelsteen. Dit kwam voornamelijk door het boek De Maansteen van Wilkie Collins uit 1868. In India en Sri Lanka zien ze Maansteen als de edelsteen voor het derde oog. Het dragen van de steen zou spiritualiteit en inzicht vergroten. De steen wordt vaak gegeven als huwelijksgeschenk, om het bruidspaar liefde, geluk, vruchtbaarheid en voorspoed te wensen. In China geloven ze dat maansteen yin en yang balanceert, zodat de drager in harmonie een vruchtbaar leven zal leiden. De steen wordt nog steeds in kleding genaaid om het lot gunstig te beïnvloeden.

Ruwe Maansteen Kopen

Ruwe edelstenen zijn natuurstenen in hun originele staat en zijn dus onbewerkt. Vaak zijn ze al miljoenen jaren oud. Sommige ruwe stenen worden licht bewerkt, om het formaat bijvoorbeeld aan te passen. De originele lijnen, vormen, lagen en aders blijven hetzelfde. Sommige mensen kiezen bewust voor ruwe stenen, omdat deze de oorspronkelijke energie dragen zonder of met weinig bewerking.

Maansteen Werking Spiritueel Niveau

Maansteen zou vooral passen bij het hart-, het voorhoofd- en het kruinchakra, maar kan op alle chakra’s worden toegepast. Wel zou de steen zorgen voor empathie en spirituele groei vanuit compassie bevorderen. Ook zou het de intuïtie en mensenkennis kunnen versterken.
Het kruinchakra hoort bij kennis en verbondenheid met het universum, ook hierbij zou Maansteen kunnen helpen. Een meditatie met maansteen tijdens volle maan zou de intuïtie en helderziendheid kunnen bevorderen. Maansteen is de geboortesteen van juni en hoort bij het sterrenbeeld Kreeft.

Betekenis Maansteen op Emotioneel en Mentaal gebied

Maansteen zou ervoor zorgen dat je je beter kunt inleven in anderen. Ook zou de steen:

 • De aura kunnen zuiveren en emotionele uitbarstingen kunnen remmen.
 • Een tevreden gevoel geven en je emoties in balans brengen
 • Je aansporen om negatieve gevoelens als lusteloosheid en eenzaamheid aan te pakken
 • De gevoelens van verharde en verbitterde mensen kunnen verzachten en deze mensen prettiger in de omgang te maken
 • Balans brengen bij uitputting en stress
 • Hoop kunnen geven bij uitzichtloosheid

Werking Maansteen Fysieke Kenmerken

Fysiek gezien zou Maansteen een positieve werking hebben op alle klachten die te maken hebben met de organen die bij het heiligbeenchakra horen, zoals blaasontstekingen, problemen vanuit het lymfesysteem of oedeem. Verder zou Maansteen:

 • De circulaties harmoniseren, zoals de bloed-, lymfe en nieren/blaascirculatie.
 • Het kortetermijngeheugen verbeteren. Daarom wordt de steen veel gebruik tijdens het leren voor toetsen. Je kunt de steen dan combineren met Fluoriet om de stof omhoog te halen en Hematiet om het analytisch vermogen te stimuleren.
 • De groei van kinderen kunnen stimuleren.
 • Een verstoord slaap- en waakritme herstellen, bijvoorbeeld na een lange reis of nachtdienst
 • Een positieve werking hebben op de hormooncylcus.
 • Menstruatieklachten zouden worden geharmoniseerd en de vruchtbaarheid worden gestimuleerd
 • Ondersteunen bij zwangerschap en tijdens de overgang
 • Helpen bij astmatische klachten als de steen om de hals wordt gedragen
 • Meer tevredenheid en levensvreugde geven en daarmee voor een jeugdige zorgen
 • De spijsvertering stimuleren
 • Allergische reacties op insectenbeten verminderen

Maansteen Verzorgen

Maansteen kan worden verzorgd zoals andere stenen ook worden verzorgd. Lees onze tips in de blog ‘edelstenen verzorgen’. Je kunt het bijvoorbeeld reinigen met edelstenen, maar de steen wordt het liefst verzorgd onder het licht van de volle maan.

Maansteen Sieraden

Bij Spiru kun je naast een maansteen ring, ook een maansteen hanger, een maansteen armband, maansteen oorbellen of een maansteen ketting kopen. Een hanger van Maansteen zou een goede optie zijn als je wil werken met het hartchakra of problemen hebt met de luchtwegen. De andere sieraden kunnen naar hartelust worden gedragen.

Meer Edelstenen zoals Maansteen

Maansteen heeft een zachte energie. Andere edelstenen die passen bij gevoelige personen zijn Rozenkwarts, Chalcedoon, Agaat en Opaal. Dit zouden ook geschikte edelstenen voor kinderen zijn. Ook Labradoriet zou een fijne steen kunnen zijn als je hoogsensitief bent. Deze hoort net als Maansteen bij Kreeft. Steengoede energie begint bij Spiru!