• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Lapis Lazuli

1 - 24 van 88 producten
Sfeerfoto's

Lapis Lazuli Kopen

Lapis Lazuli of Lazuursteen is een violette, azuurblauwe, heldergroene of rode edelsteen. De naam verwijst naar het Latijnse lapis, steen, en lazuli, dat verwijst naar de vindplaats van het kristal, maar ook ‘blauw’ is gaan betekenen. De beste varianten worden gewonnen in Afghanistan en zijn blauw met goudkleurige spikkels, veroorzaakt door aanwezige deeltjes Pyriet. In de oudheid werd deze steen door Romeinen en Grieken saffier genoemd. In het Oude Egypte werd het mineraal verwerkt tot dodenmaskers en juwelen voor de farao en in de Gouden Eeuw om kostbare verf te maken. Het pigment Lazuriet was namelijk lange tijd populaire bij schilders om de kleur ultramarijn van te maken. Vanwege zijn decoratieve patronen en tinten is Lapis nog altijd gewild als betoverende siersteen.

Lapis Lazuli Werking volgens Kristalkenners

Fysiek werkt Lapis volgens Kristalkenners op het keelgebied waarbinnen schildklier, thymus, strottenhoofd en stembanden vallen. Emotioneel en spiritueel zou het blauwe mineraal helpen om je te richten op:

  • innerlijke waarheid
  • creatieve vermogens
  • de verwerking van gevoelens
  • het verhelderen van overtuigingen

Daarnaast is Lazuursteen volgens liefhebbers ook een heel sociaal kristal dat vriendschappen en andere relaties positief stimuleert. Omdat deze spirituele steen je zou aanmoedigen om oprecht te zijn, zou stevige verbinding met anderen mogelijk kunnen worden. Als dit blauwe kristal dus ergens om bekend staat, dan is het wel constructieve communicatie!

Bij deze Chakra’s Past dit Creatieve Mineraal

Volgens de chakrafilosofie passen blauwe mineralen bij het vijfde en zesde energiepunt ter hoogte van keel en voorhoofd. Veel mensen dragen daarom een Lapis Lazuli Hanger bij hun Keelchakra, om hun eigen waarheid te versterken. Ook een Lapis Lazuli Ring en Lapis Lazuli Armband zijn populair bij artiesten en healers die met hun handen werken. Een blauwe steen in dit gebied verbindt volgens de chakrafilosofie namelijk de wijsheid van het hart met het vermogen om die te delen. Anderen zien in de steen een wijze raadgever die helpt bij meditatie, visualisatie en het ontvangen van hogere boodschappen. Zij houden het mineraal bijvoorbeeld vast tijdens hun spirituele sessies of plaatsen het op hun voorhoofd voor contact met het vermeende Derde Oog.

De Beste Lapis Lazuli Sterrenbeeld Combinaties

Volgens astrologen heeft de Lapis Lazuli betekenis voor de sterrenbeelden Maagd en Boogschutter. De aardse Maagd zou namelijk makkelijk intunen op de spirituele wijsheid van deze steen en in stilte de origineelste inzichten opdoen. Een gepolijste Palmsteen of Knuffelsteen is daarom ideaal voor dit meditatieve teken. Boogschutters zouden bovendien makkelijk vriendschap kunnen sluiten met de Lapis, omdat deze blauwe steen eerlijkheid uitdraagt. Daar kan dit oprechte mens wel iets mee! Wil je de Boogschutter dus een aanmoedigend amulet geven, dan kun je daarom het beste een mooie Lapis Lazuli Ketting kopen!

De Verwerking van Lapis in Populaire Edelstenen Tools

Vanwege de bijzondere band die Lapis zou hebben met persoonlijk inzicht, zien veel yogi’s hem als ideaal materiaal voor een edelstenen Mala. Gebedskettingen gebruik je namelijk bij het tellen van mantra’s of ademhalingen tijdens meditatie. Volgens kristalkenners voegt een telsnoer van blauw kristal een extra intuïtieve vibe toe aan je sessie. Ook Kristallen Schedels bevatten vaak Lazuursteen, omdat deze spirituele gesprekspartners net als Lapis staan voor communicatie en kennisverwerving.

Tips om Lazuursteen te Verzorgen

Lazuursteen is een mineraal met een lage hardheid, waardoor het snel kan krassen of beschadigen. Wil je dat voorkomen? Berg je blauwe schat dan op in zacht materiaal, bijvoorbeeld in een tasje, doosje of doek. Zorg daarnaast dat hij uit de buurt blijft van stenen met scherpe randen of soorten die bijzonder hard zijn zoals de kwartsfamilie. Wil je Lapis (energetisch) schoonmaken, hou er dan rekening mee dat hij op water en vocht reageert. Weten hoe je verstandig te werk gaat met dit prachtmineraal? Je leest het in dit artikel over Edelstenen Reinigen.

Lapis Lazuli Sieraden Kopen bij Spiru

Wil je juwelen met echte Lapis Lazuli steen kopen? Dan zit je goed bij Spiru. In de collectie spirituele sieraden vind je bijvoorbeeld eenvoudige verstelbare varianten of echt zilver met unieke ontwerpen. Of je nou een gepolijste armband met Lapis Lazuli kiest of een paar Oorbellen met ruwe Lapis Lazuli, het kleurenspel van de de Lapis Lazuli edelsteen zorgt voor een schitterend sieraad waar je niet snel op uitgekeken raakt.