• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Rhyoliet Kopen

Rhyoliet, Ryoliet of Lipariet is een mineraal met verschillende kleuren, waaronder grijs, groen, geel en bruin. De steen is ontstaan uit gestold lava aan het aardoppervlak. De naam Rhyoliet is dan ook een combinatie van het Griekse rhein en lithos, dat respectievelijk ‘stromen’ en ‘gesteente’ betekent. De aanduiding Lipariet verwijst naar een eilandengroep bij Sicilië waar het kristal onder andere gevonden wordt. Varianten van deze steen worden ook wel eens Jaspis genoemd.

Rhyoliet Werking op het Lichaam volgens Kristalkenners

Rhyoliet steen is volgens kenners een bijzondere combinatie van vuur energie en aardekracht. Het mineraal zou een stevige verankering in het heden en het eigen lichaam aanmoedigen, zodat verandering en verbetering kunnen worden bereikt. Kristalkenners zetten Rhyoliet in ter ondersteuning van belangrijke lichamelijke processen zoals de:

  • hormoonhuishouding
  • spijsvertering
  • bloedsomloop

De Emotionele en Mentale Betekenis van Rhyoliet

Rhyoliet of Lipariet is voor liefhebbers het kristal van emotionele balans en mentale weerbaarheid. De steen zou namelijk helpen om belastende gevoelens en gedachten met zorg te dragen, totdat een passende, persoonlijke oplossing ontstaat. Edelsteenfans passen Rhyoliet daarom toe bij:

  1. rouw
  2. traumaverwerking
  3. inzicht in persoonlijke patronen, karma of vorige levens

Deze Chakra’s Kun je Koppelen aan Rhyoliet

Rhyoliet werkt volgens yogi’s en andere chakra kenners op verschillende energiecentra in het lichaam. Het zou aan de kleur van het type Rhyoliet liggen op welk chakra het kristal zijn balancerende invloed uitoefent. Varianten met rode, bruine of grijze tinten horen volgens yogi’s bij het Wortelchakra, terwijl oranje stenen voornamelijk het Tweede Chakra in evenwicht zouden brengen. Rhyolieten met een gele gloed passen volgens kenners bij de Zonnevlecht en versies met een groene uitstraling bij het Hartchakra.

Deze Sterrenbeelden hebben Baat bij Rhyoliet

Astrologen verbinden Rhyoliet met de energie van het sterrenbeeld Ram en het sterrenbeeld Stier. Beide tekens hebben hun eigen kracht om iets (onmogelijks) voor elkaar te krijgen. Rhyoliet zou voor de Ram een goede partner in crime zijn, omdat dit vurige teken in zijn enthousiasme soms tegen de grenzen van de klok of zijn eigen lichaam aanloopt. Waar Rhyoliet de Ram rust kan geven zodat hij niet opbrandt voor zijn doel bereikt is, kan de Stier soms wat extra energie gebruiken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In dat geval zou Rhyoliet de kalme aardekracht van de Stier aanvullen met wat frisse moed en inspiratie!

Rhyoliet Kopen bij Spiru

In de webshop van Spiru vind je niet alleen Rhyoliet in verschillende kleuren, ook kun je kiezen uit Zakstenen, Getrommelde Edelstenen of inspirerende Spirituele Sieraden. Ben je op zoek naar een kristalsoort met vergelijkbare betekenis? Kijk dan eens bij Jaspis varianten zoals Polychroom Jaspis, Luipaard Jaspis of Oceaan Jaspis. Bijzondere Kristallen Shop je bij Spiru!