• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Chrysopraas Kopen

De Chrysopraas is een groene Chalcedoon variant. De kleur varieert van appelgroen tot citroengeel. Als het gaat om het uiterlijk is de steen vaak opaak of gevlekt. Het wordt gevonden tussen lagen (door het weer) aangetast serpentijn gesteente. Vroeger geliefd, tegenwoordig onbekend. De steen is hedendaags bijna zeldzaam. Door de groene kleur wordt deze ook gebruikt als een imitatie van de Jade.

De herkomst van Chrysopraas Edelsteen

De naam van de edelsteen is te herleiden van de Griekse woorden ‘chrysos’, wat goud betekent. Ook zouden de woorden ‘pras mai’, wat schat betekent, en ‘praisos’, wat lichtgroen betekent, hier invloed op hebben gehad. De naam wordt dan ook vaak vertaald als ‘goudei’. De steen wordt voornamelijk gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Australië, Tanzania en Polen.

Chrysopraas Werking

De edelsteen zou volgens gebruikers sterk zuiverend werken, zowel geestelijk als lichamelijk. Kenners zeggen dat de steen afhankelijkheid van de liefde kan verminderen en daardoor jaloezie, liefdesverdriet en dwanggedachten tegen kan gaan. Chrysopraas zou een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in jezelf kunnen stimuleren. De steen zou volgens gebruikers creativiteit en waardering voor mooie dingen versterken bij het dragen. Ook zou je open gaan staan voor je spirituele kanten en zou het helpen om in een meditatieve toestand te komen. Verder zegt men dat de steen een roeping doen op je innerlijke kind en een positieve houding stimuleert.

De werking van Chrysopraas op lichamelijk niveau

Op lichamelijk niveau zou de steen sterk ontgiftend, ontslakkend en stimulerend voor de lever werken. In combinatie met Rookkwarts zouden de werkingen op lichamelijk niveau zelfs versterken. De Chrysopraas zou volgens gebruikers ook een positieve werking hebben op:

  • Huidaandoeningen
  • De ogen
  • Jicht
  • Onvruchtbaarheid

Zo draag je de Chrysopraas Steen

De steen dient gedragen te worden op een belangrijke plaats voor jezelf. Mocht je de steen niet willen dragen, dan kan het ook op een plek neergelegd worden die belangrijk is voor jou. Ook kan er van deze edelsteen een elixer gemaakt worden.

Dit is Chrysopraas Ruw

Edelstenen heb je in verschillende vormen en maten. Ruwe edelstenen zijn in oorspronkelijke staat gelaten en hebben een andere energiestroom dan Gepolijste edelstenen. Dit komt door de groei van de kristallen. Zodra de energiestroom verandert, kan ook de werking net even iets anders worden. Kies altijd de edelsteen waar je het meest naartoe trekt. Deze is dan voor jou! Ruw of gepolijst, iedereen heeft een eigen voorkeur.

Het Sterrenbeeld dat past bij Chrysopraas

Het sterrenbeeld dat past bij deze edelsteen is Weegschaal. Dit sterrenbeeld staat erom bekend om verliefd op liefde te zijn, van mooie dingen te houden en hun creatief te zijn. Ben je een Weegschaal? Dan kan dit een echte toevoeging zijn aan je edelstenen collectie. Als je geen Weegschaal bent, is dat geen probleem. Als de edelsteen je aanspreekt, is dat al genoeg!

Chrysopraas en de bijbehorende Chakra’s

De edelsteen hoort bij het Hartchakra (4e). Als deze gesloten is, kan het voorkomen dat je jezelf blokkeert van toekomende liefde. Door deze steen zou het mogelijk zijn deze blokkade op te heffen. Als resultaat kun je een zekere zachtheid ervaren voor degenen om je heen en open staan voor liefde en zelfliefde.

Chrysopraas Reinigen

De edelsteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Gebruik voor het reinigen bijvoorbeeld een Abalone ontlaadschelp met Hematiet en voor het opladen een Abalone oplaadschelp met Bergkristal. Opladen kan ook op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan opladen tijdens een Nieuwe Maan. Hierdoor behoud je de magische werking van de edelsteen, waardoor deze zo goed mogelijk gebruikt kan worden!

Meer over edelstenen

Chrysopraas is een echte magische steen die een toevoeging kan zijn voor je collectie. Weet je nog niet helemaal hoe edelstenen precies werken? Lees dan onze blog Edelstenen, Zo Werken Ze en Dit Kun Je Ermee. Of behoefte aan een andere magische steen? Dan kan de Labradoriet wat voor jou zijn! Deze heeft namelijk een unieke werking. Altijd al aangetrokken geweest tot de Maan? Kijk dan ook even bij de Maansteen. Al je steengoede energie vind je bij Spiru!