• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Smaragd

1 - 24 van 39 producten
Sfeerfoto's

Smaragd Kopen

Smaragd steen is een lichte tot diepgroene variant van Beryl of Beril. Het mineraal dankt zijn bijzondere kleur aan de aanwezigheid van chroom of vanadium. Smaragd edelsteen heeft meestal insluitsels, maar er bestaan ook zeldzame transparante varianten. Daarom geldt hoe helderder het kristal, hoe kostbaarder deze is. Smaragd wordt gevonden in zowel Noord- als Zuid Amerika, Europa en Azië.

Smaragd Werking volgens Edelsteen Specialisten

Volgens edelsteenliefhebbers heeft Smaragd een verhelderende en herstellende werking op lichaam, geest en emoties. Het groene juweel wordt daarom ingezet om het functioneren te verbeteren van:

  • zintuigen
  • zenuwstelsel
  • zuurstofopname in de bloedsomloop
  • zelfrespect, zelfdiscipline en persoonlijk inzicht

Betekenis Smaragd volgens Chakra Kenners

Yogi’s associëren de Smaragd kleur met het hartgebied of vierde chakra. De groene Smaragd zou daarom inspireren tot zelfacceptatie, mededogen en een open houding naar andere mensen. Een tevreden Hartchakra resulteert volgens yogi’s dan ook in het vermogen gelijkwaardige vriendschappen of sterke samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Voor deze Sterrenbeelden heeft Smaragd Betekenis

De Smaragd staat bekend als geboortesteen van de maand mei. Daarom hoort hij niet alleen bij het sensuele sterrenbeeld Stier, maar ook bij het leergierige sterrenbeeld Tweelingen wanneer ze hun verjaardag in deze maand vieren. De oude Romeinen verbonden de groene smaragd bovendien met de vruchtbaarheidsgodin Venus en haar planeet. Dit hemellichaam heerst volgens westerse astrologen niet alleen over de Stier, maar ook over het sterrenbeeld Weegschaal. De weloverwogen Weegschaal zou dan ook gaan stralen van zo’n prachtige Smaragd!

De Symbolische Kracht van Smaragd Sieraden

Sieraden met Smaragd zijn kostbaar en worden daarom vaak gegeven bij speciale gelegenheden zoals huwelijken, jubilea en bij het bereiken van bijzondere leeftijden.

  • Ring Smaragd
  • Oorbellen Smaragd
  • Smaragd Hanger
  • Smaragd Armband

Smaragd Ring

Een Ring met Smaragd staat symbool voor trouw, liefdevolle verbinding en optimisme voor de toekomst. Het juweel past daarom goed bij het vieren van een verloving, keuze om samen te wonen of andere vorm van partnerschap. Ook staat het vijfenvijftigste trouwjaar bekend als het smaragden huwelijk en is het gebruikelijk elkaar een ring met het groene kristal cadeau te doen.

Smaragd Oorstekers en Smaragd Oorbellen

Smaragd Oorbellen zijn niet alleen subtiele sieraden, ze verwijzen ook naar de symbolische betekenis van Smaragd als steen die de zintuigen versterkt. Draag je het groene kristal in je oor, dan zou je volgens liefhebbers beter naar jezelf en je omgeving leren luisteren.

Smaragd Kettingen en Hangers

Smaragd kettingen en hangers worden op het hart gedragen en stralen volgens kristalkenners zelfwaardering en betrouwbaarheid uit.

Smaragd Armbanden

Smaragd Armbanden verbinden de symbolische kracht van Smaragd met de handen, wat volgens edelsteenfans inspireert tot creativiteit en het gebruik van eigen macht en kracht om iets voor elkaar te krijgen.

Meer Groene Stenen Shoppen bij Spiru

Naast de fonkelende Smaragd kun je bij Spiru nog veel meer inspirerende groene stenen shoppen zoals de kostbare Moldaviet, Malachiet en Jade. Of selecteer de glinsterende Groene Aventurijn, gelaagde Groene Agaat of glasheldere Groene Kwarts voor je edelstenen verzameling. Welk mineraal je ook zoekt, kristallen koop je bij Spiru!