• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ametrien Kopen

Ametrien is een combinatie van Amethist en Citrien. Je herkent deze kwartssoort aan duidelijk zichtbare paarse en gele strepen of banen. Het paars-gele kwarts wordt vaak gevonden in Bolivia en daarom ook wel Bolivianiet genoemd. Van dit mineraal bestaat ook een synthetische variant. Hierbij worden delen van een Amethist verhit, zodat deze een gele kleur krijgen.

Algemene Ametrien Werking

Ametrien verbindt volgens edelsteenkenners de zuiverende en kalmerende energie van Amethist met de opgewekte kracht van Citrien. Het paarse kwarts biedt volgens veel mensen inzicht, terwijl de gele gloed van Citrien zou helpen om vanuit deze helderheid positief te handelen. Deze combinatiesteen staat daarom symbool voor

 • samenwerking tussen gevoel en verstand
 • herkennen van beperkende gedrags- en denkpatronen
 • zelfinzicht
 • zelfrespect

Dit kristal zou dus weten hoe tegenstellingen werken en hoe je ze ten goede kunt gebruiken!

Fysieke Toepassingen van Ametrien volgens Kristalkenners

Edelsteentherapeuten gebruiken het kleurige kwarts bij specifieke klachten, zoals

 • chronische vermoeidheid
 • psychische aanvallen
 • hoofdpijn
 • migraine
 • burn-out

Ametrien werkt volgens energiewerkers namelijk op het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. De steen vermindert stress en spanningen met haar vermeende vibes en zou op deze manier herstel een handje helpen.

Bij Deze Chakra’s Past het Paars-Gele Kwarts

Omdat Bolivianiet een combinatiesteen is, zou hij bij verschillende chakra’s passen. De Amethist hoort volgens veel mensen bij het zesde chakra of derde oog. Dit energetische punt bevindt zich volgens yogi’s tussen de wenkbrauwen en zorgt voor verbeeldingskracht. Via dit onzichtbare centrum zou verplaatsen in anderen en in de tijd mogelijk zijn. Dit heet ook wel astraal reizen. De energie van Citrien past volgens de chakra theorie bij het derde punt, de zogenaamde zonnevlecht. Dit centrum regelt de spijsvertering, persoonlijke kracht en het ik-besef. Wil je communicatie tussen beide gebieden bevorderen, dan zou dit gecombineerde kristal daarvoor gemaakt zijn.

Deze Sterrenbeelden Vinden Inspiratie in Ametrien

De eigenschappen van Ametrien passen volgens astrologen bij verschillende sterrenbeelden. Weegschaal kan wat leren van Ametrien, omdat deze steen zou aansporen balans te vinden tussen verschillende krachten. Ook Vissen zou zich kunnen herkennen in de kwaliteiten van dit bijzondere paars-gele mineraal. Dit astrologische teken heeft vaak een natuurlijke voorliefde voor meditatie, divinatie en waarzeggerij. Het kristal zou hen kunnen begeleiden in het verzamelen van informatie uit verschillende spirituele bronnen.

Ametrien Kopen bij Spiru

Op onze website vind je verschillende uitvoeringen van het bijzondere Bolivianiet. Populair zijn Ametrien Hangers, echte eye catchers met hun speciale kleurenpalet van paarse en gele tinten. Ook kun je kristallen puntjes kopen van deze unieke steensoort. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook veel gebruikt als spirituele tool op een Wicca Altaar. Wat je ook zoekt, je vindt het in onze winkel en webshop!