• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Rutielkwarts

8 producten
Sfeerfoto's

Rutielkwarts Kopen

Rutielkwarts wordt ook wel Sageniet genoemd. Het is een doorschijnende edelsteen met ingesloten rutielnaaldjes. Deze naaldjes hebben vaak een roodgele tot koperrode kleur. Soms heeft het kwarts zoveel ingesloten naaldjes, dat de steen een goudgeel tot rood uiterlijk krijgt.

Algemene Symboliek van Rutielkwarts

Rutielkwarts staat ook wel bekend als de steen van hoop en vertrouwen. Hij zou je helpen te groeien, zowel op mentaal gebied als het versterken van je spiritualiteit. Volgens kenners helpt het kwarts je om vanuit je eigen kracht te leven en helemaal jezelf te zijn. Hij zou je zelfvertrouwen en zelfliefde kunnen vergroten. Ook zou het een fijne steen kunnen zijn als je last hebt van negatieve gedachten en gevoelens. Volgens gebruikers is het een prettige beschermsteen, die je helpt om dingen weer helder te krijgen en je grenzen aan te geven.

Vindplaats Rutielkwarts

Rutielkwarts is een steen die op vele plekken over de hele wereld wordt gevonden. Zo wordt het veel gevonden in de Verenigde Staten en in Zuid Amerika, zoals Brazilië, Mexico en Uruguay, maar ook in Madagaskar, Canada, Siberië, Verenigd Koninkrijk, Sri Lanka en India.

Rutielkwarts Betekenis

Het woord ‘rutiel’ komt van het Latijnse ‘rutilus’, wat ‘rossig’ betekent. Hiermee verwijst de naam naar de rossige kleur van de ingesloten naaldjes. De naam Sageniet komt ook uit het Latijn, maar dan van het woord ‘sagena’. Dit betekent ‘net’ of ‘visnet’. Dit komt doordat sommige kwartsjes op een visnet lijken, door de kruisende naaldjes die het bevat.

Geschiedenis van Rutielkwarts

In de Romeinse oudheid werd geloofd dat deze steen de goudblonde haren van Venus, de godin van de liefde, in zich droeg. Om deze reden gebruikten de Romeinen Rutielkwarts vaak om liefde op te roepen of bij zich te houden. In die tijd werd de steen ook wel venushaar kwarts genoemd. In de Middeleeuwen dacht men dat het kwarts zonnestralen had gevangen. Ze gebruikten het toen vooral om te helpen bij sombere gedachten.

Deze Sterrenbeelden horen bij Rutielkwarts

Rutielkwarts is de steen van de sterrenbeelden Leeuw en Ram.

Spirituele Rutielkwarts Werking

Rutielkwarts kan op alle chakra’s worden gebruikt, maar zou vooral werken op de zonnevlecht, het keelchakra en het derde oog. De steen zou helpen bij het bevorderen van spiritualiteit en om te gaan met je schaduwkanten. Het is de steen van hoop, vertrouwen en nieuwe mogelijkheden. Hij helpt je je grenzen te ontdekken en voorbij de horizon te kijken. Omdat hij ook bij de zonnevlecht hoort, zou hij het zelfvertrouwen versterken.

Rutielkwarts Werking op Emotioneel Gebied

Rutielkwarts zou je helpen kalmeren en angsten, fobieën en negatieve gedachtes wegnemen. Hij zou je meer levenskracht geven en een goed humeur bevorderen. Doordat hij je helpt om helder te krijgen waar bepaalde gevoelens en emoties vandaan komen, wordt de steen veel gebruikt bij uiteenlopende situaties. Hij zou blokkades op kunnen geven en je beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Werking Rutielkwarts op het Lichaam

Als je Rutielkwarts op het voorhoofdchakra legt, zou hij hoofdpijn kunnen verlichten. Verder zou de steen:

  • Een gunstige werking hebben op de ademhalingswegen
  • Het herstellend vermogen van het lichaam bevorderen
  • Helpen bij seksuele problemen zoals onvruchtbaarheid en impotentie
  • Beschadigde weefsels kunnen herstellen
  • De schildklier en daarmee de energiestroom en groei van het lichaam stimuleren
  • Helpen bij uitputting en gebrek aan energie
  • Darmparasieten verjagen

Werking Rutielkwarts op het Hoofd

Zoals je inmiddels weet, is Rutielkwarts volgens gebruikers een geschikte steen om te gebruiken bij hoofdpijn. Maar dat is niet het enige wat deze steen voor het hoofd doet! Rutielkwarts zou ook kunnen zorgen voor nieuwe plannen, ideeën en dromen. Daarbij helpt hij je volgens kenners ook om de concentratie te bevorderen, zodat je deze ideeën in concrete stappen kunt uitvoeren.

Rutielkwarts Kopen bij Spiru

Bij Spiru hebben we eraan gedacht dat jij je edelstenen natuurlijk altijd zo dicht mogelijk bij je wilt dragen. Daarom kun je in ons assortiment kiezen tussen een unieke splitketting of een rutielkwarts hanger. Zo draag je de steen altijd dicht bij het hart, waardoor hij je onder meer zou kunnen helpen bij het vinden en versterken van zelfliefde!

Rutielkwarts Verzorgen

Rutielkwarts kan volgens kenners op alle manieren worden gereinigd en opgeladen. Ben je benieuwd naar welke methoden je kunt gebruiken om je stenen te verzorgen? Lees dan onze blog met basistips edelstenen verzorgen.

Meer Beschermstenen en Edelstenen voor Groei

Als je op zoek bent naar stenen die jou kunnen beschermen, kun je volgens kenners het beste terecht bij Zwarte Toermalijn en Labradoriet. Die laatste helpt je ook meteen op spiritueel gebied te groeien. Obsidiaan zou onderdrukte gevoelens naar boven kunnen brengen, waardoor jij hier doorheen kunt werken en kunt groeien als persoon. Groene Aventurijn zou de letterlijke groei van kindjes op een zachte en fijne manier kunnen bevorderen. Ben je benieuwd naar meer edelstenen voor je kroost? Lees dan onze blog edelstenen voor kinderen. Jouw kristallenreis begint bij Spiru!