• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Rhodoniet

1 - 24 van 26 producten
Sfeerfoto's

Rhodoniet Kopen

Rhodoniet is roze tot rood van kleur en is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans. Hij heeft zwarte vlekken en zwarte aders, die dendrieten worden genoemd. Rhodoniet is zeer geliefd door de zwarte schilderingen. Hij wordt vaak gebruikt voor siervoorwerpen en juwelen. In Rusland wordt deze edelsteen veel gebruikt voor vensterbanken en muurbedekking. Ook wordt de steen gebruikt voor vloeren, tafel- en aanrechtbladen. In de Verenigde Staten wordt een gele en bruine variant gewonnen. Deze soort heet Fowleriet.

Edelsteen Rhodoniet Spiritueel

Dankzij de roze kleur zou Rhodoniet heel goed kunnen werken op het hartchakra. Verder hoort de steen bij Sterrenbeeld Stier, maar zou ook geschikt zijn voor sterrenbeeld Weegschaal, sterrenbeeld Kreeft en sterrenbeeld Vissen.

Rhodoniet Steen Betekenis

De Duitse mineraloog Christoph Friedrich Jasche gaf de Rhodoniet in 1819 zijn naam. De naam van de steen komt van het Griekse woord ‘rhodon’, wat roos of rozengeur betekent. Volgens anderen komt het van het woord ‘rhodos’, wat roze betekent. De uitgang -iet is afgeleid van het Latijnse -itus. Dit betekent ‘horend bij’. De Rhodoniet betekenis is dus iets als ‘horend bij roze’ of ‘horend bij roos’. Vroeger had deze edelsteen namen die naar het hoge mangaangehalte van de steen verwezen, zoals manganoliet, mangaankiezel of mangaanjaspis.

Het vroegere Gebruik van Rhodoniet

De steen wordt al eeuwenlang gebruikt ter decoratie. Heel vroeger werden de zwarte stukjes gebruikt als pigment. Dit werd bijvoorbeeld gebruikt voor schilderingen in de tombes van Egyptische farao’s. Meer dan 2000 jaar geleden werd dit ook gebruikt bij rotstekeningen in grotten.

De Geschiedenis van Rhodoniet in Rusland

In de 19e eeuw waren Russische tsaren verzot op deze roze-zwarte steen. Dit is terug te zien in de verscheidene museumstukken waarin de steen is verwerkt, in museum Hermitage in Sint-Petersburg. De graftombe van tsaar Nicolaas II is ook gemaakt van Rhodoniet. De metro in Moskou is versierd met prachtige mozaïeken en beeldhouwwerk van edelstenen. Eindstation Majakovski is versierd met een rij zuilen waarvan de onderste helft is bedekt met de roze-rode steen. Ook in de vloer is Rhodoniet verwerkt. Verder vind je de steen terug in de congreszaal in het Kremlin in Moskou.

Rhodoniet Steen Werking Spiritueel

De steen hoort bij het hartchakra, maar zou ook werken op de wortelchakra. Rhodoniet zou compassie versterken, meer zelfliefde geven en je leren liefdevol te reageren vanuit het hart. Ook zou hij kunnen helpen om oude zaken op een goede manier te verwerken. Hierdoor zou de steen geschikt zijn om bij je te dragen bij psychische wonden of een gebroken hart. Volgens kenners geeft de energie van de steen ook geduld, vertrouwen in de toekomst en veerkracht.

Fysieke Rhodoniet Werking

De edelsteen zou fysiek op meerdere vlakken kunnen helpen. Zo zou Rhodoniet:

 • Het hart en de bloedsomloop stimuleren en daardoor ook het lymfestelsel
 • Het immuunsysteem en de stofwisseling versterken
 • Helpen bij het voorkomen van astmatische klachten, doordat het de longen meer zuurstof zou geven om op te nemen
 • Verlichtend zijn bij allergieën als hooikoorts en huisstofmijtallergie
 • De werking van de schildklier stimuleren, wat volgens kenners een positieve uitwerking heeft op de eetlust en het regeneratievermogen.
 • Het skelet versterken doordat het invloed zou hebben op het calciumgehalte in het bloed
 • Pijnstillend zijn, vooral bij krampen en verkrampingen
 • Helpen tegen jeuk en pijn bij insectenbeten

Werking Rhodoniet Emotioneel en Mentaal

Ook op emotioneel en mentaal gebied kan Rhodoniet een fijne steen zijn. Hij zou het geheugen verbeteren en focus geven. Ideaal voor bij het studeren! Tegelijkertijd zou de roze edelsteen helpen bij examenvrees. Volgens de edelsteentheorie helpt hij je te kalmeren en positief te blijven. Verder zou de steen herstel bespoedigen, omdat het balans en evenwichtigheid zou geven. Ben je extreem verlegen of hoogsensitief? Ook dan zou de steen geschikt zijn om bij je te dragen.

Rhodoniet Sieraden

Bij Spiru kun je kiezen uit een aantal prachtige Rhodoniet Sieraden. In het assortiment zijn de volgende items vertegenwoordigd:

 • Rhodoniet ketting
 • Rhodoniet hanger
 • Rhodoniet armband

Rhodoniet Ketting

Kristallen stralen volgens kenners hun eigen energie uit en zouden zo het welzijn van de drager beïnvloeden. In de edelsteenkunde heeft elke soort heeft zijn eigen vermogens, waarvan kleur de meest zichtbare uitdrukking is. Een blauwe edelsteen ketting zou bijvoorbeeld communicatie en creativiteit symboliseren, terwijl een zwarte edelsteen ketting voor veel mensen bescherming betekent.

Rhodoniet Hanger

Iedere stenen hanger heeft een eigen symboliek, verbonden met een ander chakra. Toch kiezen veel mensen kiezen bewust voor een hanger van edelsteen, omdat ze deze op het hart dragen. Zo bevindt dit symbolisch sieraad zich dicht bij het hartchakra.

Rhodoniet Armband

Armbanden lijken normale sieraden, maar zijn heel bijzonder. Een edelstenen armband wordt al eeuwenlang gedragen als symbolisch teken voor speciale status of een belangrijke herinnering. Door een intentie uit te spreken bij de edelstenen en de stenen als armband te dragen, bevindt de armband zich telkens in je eigen zicht. Volgens sommigen herinnert een edelstenen armband je daarom aan je wensen bij alles wat je doet.

Rhodoniet Ruw

Ruwe edelstenen werken volgens velen anders dan een gepolijste versie. Zodra een steen geslepen wordt, zou de richting van de energie veranderen. Geslepen varianten en vormen als bollen of piramides worden vaak voor een speciaal doel gebruikt. Daarom staan onbewerkte stenen voor veel gebruikers symbool voor pure natuurkracht. Kies een ruwe Rhodoniet edelsteen dus bewust voor de werking, of geniet van het mooie uiterlijk van deze steen.

Rhodoniet ontladen en opladen

Het ontladen van een edelsteen houdt in dat je de steen reinigt van negatieve energie. Het reinigen en opladen van edelstenen gebeurt op verschillende manieren. Toch kunnen niet alle kristallen op dezelfde manier worden verzorgd. Zo zijn er stenen die niet tegen water kunnen of het liefst worden opgeladen onder de volle maan. Rhodoniet is gelukkig niet zo kieskeurig! Die kun je op alle manieren reinigen en opladen.

Meer Roze Edelstenen

Edelstenen hebben hun roze kleur dus te danken aan de hoeveelheid mangaan. Roze staat voor sentimentaliteit, zou werken op het hartchakra en heeft volgens kenners een kalmerende werking. Krijg jij niet genoeg van roze edelstenen? Kijk dan ook eens bij de Rozenkwarts, Roze Aventurijn en de Roze Toermalijn. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!