• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! 🎄 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Leeuw – Spontane en Loyale Leiders

Door Anouk 23 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
5920 x

Sterrenbeeld Leeuw? Hier lees je welk gedrag je kunt verwachten van deze koning van de dierenriem!

Ben jij geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Dan heb je het sterrenbeeld Leeuw. Deze kings en queens zijn meestal natuurlijke leiders, omdat ze vol trots hun sterke persoonlijkheid laten zien. Benieuwd waarom de Leeuw bovendien het zonnetje van de dierenriem is? Hier lees je alles over dit stralende sterrenbeeld!

Astrologische Betekenis van het Sterrenbeeld Leeuw

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en markeert het midden van de zomer. In deze heetste tijd van het jaar zijn bloemen op hun mooist en mogen mensen lekker relaxen. In de westerse astrologie staat elk sterrenbeeld onder invloed van een planeet of hemellichaam. Het zal je niets verbazen dat de Leeuw zijn inspiratie krijgt van de Zon! Net als deze ster verwarmen ze anderen met hun charme en plezier. Ze hebben meestal een krachtige aanwezigheid, die ze kunnen gebruiken om iets of iemand in de spotlights te zetten (inclusief zichzelf natuurlijk). Volgens traditionele astrologen heeft de Zon bovendien vaderlijke vibes die Leeuwen moed geven om zichzelf in volle glorie te laten zien!

Eigenschappen van het Sterrenbeeld Leeuw

Typische Leeuw sterrenbeeld eigenschappen zijn:

 • spontaniteit
 • betrouwbaarheid

Leeuwen laten je precies weten hoe ze zich voelen of wat ze vinden. Verwacht dus geen verborgen agenda’s, alleen de behoefte om door jou gezien te worden. Deze royals zijn namelijk ontzettend loyaal en hebben hun favoriete mensen hoog zitten. Waag het dan ook niet aan hun vrienden, familie of geliefden te komen, want dan laten ze hun tanden zien. Leeuwen hebben ook vaak een aangeboren talent voor:

 • communicatie
 • creativiteit

Ze stelen bijvoorbeeld de show op een podium of weten de hoofden bij elkaar te krijgen op de werkvloer. Als Leeuwen hun oprechte gevoel en vrolijkheid in mogen zetten, kunnen ze heel wat harten laten smelten!

sterrenhemel silhouet vrouw

Zo Herken je Leeuwen en Leeuwinnen

Waaraan je een typische Leeuw man of Leeuw vrouw herkent? Ze hebben geen boodschap aan hokjes! Net als hun astrologische partner in crime Waterman weigeren ze de wereld te beperken tot weinig. Harten maken geen onderscheid en die van de Leeuw geeft het aanstekelijke voorbeeld – de kans is erg groot dat je hem ziet brullen van geluk tijdens de Pride. Deze creatievelingen gaan liever akkoord met een idee van mannelijke Leeuw uitingen en vrouwelijke Leeuw expressies, zodat ze lekker zelf kunnen kiezen wat ze laten zien en hoe.

Koninklijk gedrag showen ze in:

 • leiderschap
 • zelfvertrouwen
 • energie om te experimenteren

Hun innerlijke koningin komt naar buiten in:

  • sociale skills
  • gevoel voor groepsdynamiek
  • het lef om hun hart te volgen

Ontdek onze Leeuw Collectie

Dit Zoekt de Leeuw in Relaties

In relaties is de Leeuw happy met speelruimte, genoeg aandacht en de mogelijkheid om er samen iets van te maken. In welk soort contact hij die wilde manen laat zien, vertelt zijn persoonlijke Horoscoop. Staat zijn Zon bijvoorbeeld in het zesde huis van werk, dan heeft hij waarschijnlijk collega’s nodig die inspiratie putten uit zijn bruisende persoonlijkheid. Straalt hij in het vierde huis van familie, dan helpt de Leeuw misschien beschermelingen om emoties te uiten of genieten directe gezinsleden van zijn creativiteit. Herken je een Leeuw die op zijn plek is? Toon hem oprechte interesse en het contact kan alleen maar warmer worden!

Welk Sterrenbeeld Past bij Leeuw?

Volgens veel astro fans zijn er tekens die goed passen bij de bijzondere Leeuw sterrenbeeld kenmerken. Een relatie tussen Leeuw en Waterman zou bijvoorbeeld goed werken, omdat ze beiden van gelijkwaardige communicatie houden en elkaar voldoende personal space geven. Tweelingen en Leeuw zouden samen genieten van goede gesprekken vol absurde humor en typetjes. Sterrenbeeld Ram wordt vaak genoemd als de ideale play date van de Leeuw. Die twee hebben namelijk geen enkel blad voor de mond, een grote portie lef en zijn daarom down to clown. Of het nou vriendschappelijk of romantisch is, deze vuurtekens weten hoe ze de slingers op moeten hangen!

Ontdek onze Sterrenbeeld Collectie

Edelstenen Sterrenbeeld Leeuw

Ben je op zoek naar een edelsteen voor Leeuw? Kies dan een van de volgende bijzondere kristallen:

Lapis Lazuli Leeuw steen

Het blauwe Lapis Lazuli staat in spirituele kringen bekend als supporter van creativiteit, communicatie en vriendschap. Egyptische farao’s waren er dol op en droegen ze als teken van hun verbinding met hemelse wijsheid. Lapis is hierdoor een echt kroonjuweel geworden – dat hoef je de Leeuw natuurlijk geen twee keer te zeggen!

Bergkristal Leeuw

Ook Bergkristal is een echte Leeuw edelsteen volgens kristalkenners, omdat deze symbool staat voor onbevooroordeeld denken en doen. Verder zou deze steen Leeuw milder en toegankelijker kunnen maken. Hij zou persoonlijk begrip en helderheid kunnen stimuleren, angsten wegnemen en innerlijke stabiliteit schenken!

Citrien Steen Sterrenbeeld Leeuw

Citrien is de vrolijkste steen volgens de edelsteentherapie. Alleen al het kijken naar deze steen brengt een lach op gezicht. Soms is het net alsof de zon gevangen zit in dit kristal. En toeval of niet: Leeuw wordt geregeerd door de zon. Deze edelsteen zou de Leeuw helpen het leven van de zonnige kant te blijven zien zien, en zijn moed en vreugde stimuleren. Een betere match bestaat dus bijna niet!

Carneool Steen Leeuw

Carneool staat bekend om zijn aardende werking en kan Leeuw helpen met beide benen op de grond te blijven staan. Ook past deze steen vanwege zijn vurige kleur goed bij de passie en het gulle hart van de Leeuw. Het zou hem kunnen helpen in zijn kracht te blijven staan en zijn rol als leider in te kleuren!

Tijgeroog Edelstenen Leeuw

Tijger, leeuw… beide hebben een sterke persoonlijkheid, en dat is precies waar het bij deze steen om draait. Tijgeroog zou de kracht in jezelf en je zelfvertrouwen kunnen stimuleren. Ook zou hij de Leeuw beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en hem in balans houden bij problemen rondom aardse zaken zoals geld.

Topaas Edelsteen Leeuw

Topaas is een zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking stimuleert. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken.

Labradoriet Steen Sterrenbeeld Leeuw

Leeuw Spiritueel? Ja, dat kan hij zeker zijn! Naast dat Labradoriet de Leeuw op spiritueel vlak kan helpen ontwikkelen, zou hij hem ook beschermen en zijn creativiteit nog beter tot zijn recht laten komen. Labradoriet is een steen die zijn kleuren laat zien in het zonlicht. Mensen met Sterrenbeeld Leeuw beginnen ook te schitteren zodra het licht op hen schijnt. Toeval? Volgens mij niet!

Bekijk alle Edelstenen

Geboorte Steen Leeuw

Leeuwen zijn jarig in juli of augustus. Daarom is er niet één leeuw Geboortesteen, maar bestaan er twee. Bij juli hoort de Robijn. Dit mineraal staat bekend om zijn motiverende eigenschappen. Robijn zou dragers namelijk helpen om vitaliteit en vreugde te voelen. Mensen die in augustus geboren zijn, zouden bij Peridoot terecht kunnen. Volgens edelsteentherapeuten geeft dit groene kristal gebruikers moed om te groeien en hun positiviteit terug te winnen.

Hoe vier jij de Leeuwen in je leven? 🙂

Laatste aanpassing op 10 mei, 2023 1:27 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50