• Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €50
  • Spiru 100.000+ Zenvolle klanten
Gratis verzending vanaf €50

Calciet Kopen

Calciet wordt ook wel kalkspaat genoemd en het is het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Het ontstaat door opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen en bestaat dan ook voornamelijk uit zout calciumcarbonaat.

De naam calciet vindt zijn oorsprong in het Latijnse ‘calx’en ‘calcis’, wat kalk betekent. Het woord kalkspaat, bestaat uit de woorden kalk en spaat. Het laatste woord is afgeleid van het Duitse ‘spalten’ kan vertaald worden in ‘splijten’. Dit heeft weer betrekking op de zachtheid van de steen. Deze is dan ook vrij makkelijk te bewerken.

In zuivere vorm is calciet glashelder en kleurloos doorschijnend. De heldere calciet wordt ook wel IJslandspaat of dubbelspaat genoemd, omdat de steen een dubbele breking van het licht laat ziet. Maar calciet kan ook ondoorzichtig wit van kleur zijn, of zelfs compleet verschillende kleuren hebben. De kleur die het heeft hangt samen met bepaalde zouten die het mineraal kan bevatten, bijvoorbeeld koper of natriumzouten. Naast verschillende effen kleuren zijn er ook varianten met strepen of vlekken.

Werking calciet

Doorgaans bevordert en activeert de edelsteen calciet de lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het versterkt en activeert energie. Zware of negatieve energieën in een ruimte worden weggenomen. Op of om het lichaam verwijdert calciet blokkades en stimuleert het een betere doorstroming. Chakra’s, lichaam en geest kunnen met de hulp van de steen in balans worden gebracht. Dit verjaagt stress en zorgt voor een innerlijke rust.

De steen bevordert het analytisch denken en helpt bij de concentratie. Calciet heeft een gunstige werking op de stofwisseling en het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat calcium (kalk) beter kan worden opgenomen uit voeding en stimuleert de opname ervan in de botten. Kinderen kunnen het bij zich dragen om de groei te bevorderen. Calciet reinigt de darmen, lever en gal. Het versterkt het hart en zorgt voor een normaal hartritme. Het drinken van calcietwater kan helpen bij stemproblemen, stotteren, schildklieraandoeningen, keelontsteking en bijholteontstekingen.

Werking per kleur

Calciet is beschikbaar in verschillende kleuren en ieder kleur heeft zijn eigen specifieke werking.

Rode calciet geeft energie en brengt passie en kracht in je leven. Deze calciet helpt je te aarden en bevordert de communicatie, het zelfvertrouwen, motivatie, daadkracht en geeft hoop en moed. De steen trekt succes aan.

Oranje calciet helpt bij de verwerking van de eigen emoties en herstelt de geestelijke balans. De steen heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid en kan helpen bij verschillende vormen van depressies.

Groene calciet helpt bij het loslaten van belemmerende oude en starre overtuigingen. De steen hoort bij het hartchakra en laat je spreken en handelen vanuit je gevoel (het hart). Fysiek helpt groene calciet het lichaam ontdoen van bacteriële infecties. Het versterkt het immuunsysteem en helpt bij klachten aan de maag, lever en gal.

Blauwe calciet helpt op het gebied van de communicatie, zodat het makkelijker wordt emoties en gevoelens te (durven) uiten. Het werkt gunstig op de keelchakra en heeft een positieve werking op problemen in het keelgebied.

Witte calciet heeft een kalmerende werking op de geest en zorgt voor innerlijke rust. De steen geeft moed en stelt open voor nieuwe ontdekkingen en mensen. De steen heeft een gunstige werking op het hart, hartritmestoornissen, botten en gewrichten. Het bevordert groei bij kinderen.

Mangano calciet hoort bij het hartchakra en kan worden gebruikt bij het omgaan en verwerken van (oud) verdriet en trauma’s. Het vermindert zorgen en spanningen en bevordert zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

Honing calciet bevordert een positieve instelling en optimisme en helpt bij het loslaten van emoties. De steen biedt bescherming van gevoelens in moeilijke tijden en leert te vertrouwen op het gevoel.

Edelsteen Hanger Calciet Rood (Ruw)

Calciet heet ook wel kalkspaat en is een soort kalksteen. Hij komt voor in vele kleuren en er zijn veel kleurencombinaties. De steen wordt gebruikt als hoofdbestanddeel van glaswol, optisch glas en glasvezel. De steen is vrij zacht en kan daarom goed bewerkt worden.

De vikingen gebruikten de steen, ook wel ijslandplaat genoemd, als navigatiemiddel op zee. Door de dubbelbreking van glashelder calciet zou de stand van de zon bepaald kunnen worden, ook bij een wolkenhemel.

  • Calciet heeft effect op alle chakra’s, zoals ook bergkristal. De steen wordt veel gebruikt door mensen die een minder gevoel bij bergkristal hebben.
  • De steen versterkt je wil.
  • Hij zorgt voor vermindering van spanning.
1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50