Zenvolle Sale | Korting tot -70% | Shop nu >

 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis Verzending vanaf €40
 • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen

Agaat

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 105 producten
Sfeerfoto's

Agaat Kopen 

Agaat heeft meestal aardetinten, maar kan verschillende kleuren hebben, zoals wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten met smalle banden in allerlei kleuren. Deze bandpatronen zijn soms regelmatig van vorm, soms grillig. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten. De steen is licht doorschijnend tot doorzichtig en heeft een matte tot zijdeglans. Vaak wordt de steen kunstmatig van een leuke kleur voorzien. Hij wordt o.a. gevonden in Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

Wat is Agaat?

Agaat is een edelsteen uit de kwartsfamilie en een variant van Chalcedoon. De steen ontstaat in de holtes van vulkanische gesteenten. Hij wordt gevormd in vulkanische gasblazen. Er ontstaat dan een zogeheten agaatknol. Een agaatknol die hol is van binnen is een geode. Wanneer die juist massief en opgevuld is, ontstaat de amandelagaat. Vandaar dat de meeste Agaten ook amandelvormig zijn. De banden en lijnen op de steen kunnen bestaan uit chalcedoon, carneool, jaspis, onyx, bergkristal, amethist en opaal. De aardekleuren van de steen ontstaan wanneer ijzer en soms mangaan bij het kwarts komen. Een zwarte kleur ontstaat door insluitingen van koolstof, terwijl een groene of blauwe kleur wordt veroorzaakt door nikkel, koper of aluminium. 

Dit zijn de verschillende Agaat Soorten

Je kunt Agaat Edelsteen kopen in verschillende varianten. Er bestaan zoveel verschillende soorten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, waaronder: 

 • botswana agaat
 • vuuragaat
 • druif agaat
 • boomagaat
 • kantagaat
 • slangenhuid agaat
 • gestreepte agaat

Officieel gezien zouden de mosagaat en boomagaat echter geen agaten zijn, omdat ze geen kleurbanden hebben. 

Hier komt de Naam Vandaan

De naam van de steen komt van de Achates, een rivier in het zuiden van Sicilië waar de steen voor het eerst gevonden werd. Tegenwoordig heet de rivier de Drillo. 

Agaat Werking

Net als de Amethist staat de Agaat erom bekend dat deze veel verschillende werkingen heeft. De werking is afhankelijk van de persoon en de soort. Als de steen veel laagjes heeft, dan zou deze bijvoorbeeld beschermend kunnen werken. Hij zou dan helpen bij spanningen en een gevoel van veiligheid en geborgenheid kunnen geven. Ze worden dan ook gebruikt als een soort begeleiders in het dagelijkse leven, omdat ze geluk zouden brengen bij alle bezigheden. Agaat zou een stabiliserende en beschermende steen zijn. Hij zou innerlijke rust kunnen bevorderen. Verder zou de steen het zelfvertrouwen kunnen vergroten en twijfels kunnen verminderen. De steen zou groei stimuleren door aan te zetten tot zelfreflectie en alles met een objectieve blik te bekijken. Hij zou het logisch denken, de concentratie en het analytisch vermogen kunnen bevorderen om oplossingen te vinden voor problemen die je hebt in het leven. 

Spirituele Werking van De Steen 

De edelsteen zou het aura kunnen beschermen, een veilig gevoel kunnen geven en balans kunnen brengen in lichaam, ziel en geest. Hij zou spirituele groei kunnen bevorderen en er tegelijkertijd voor zorgen dat jij een nuchtere houding behoudt tijdens deze groei. Ook door een Agaat in de buurt te hebben tijdens het dromen of mediteren zou je ervoor kunnen zorgen dat je makkelijker weer wakker wordt. De steen zou vooral op de wortelchakra werken, maar zou ook andere chakra’s kunnen stimuleren. Dit is afhankelijk van de kleur van de steen. De intuïtie zou kunnen worden versterkt met de witte variant. 

Werking Agaat op Lichamelijk Niveau

De steen zou een positief effect hebben op het slaapritme en zou kunnen helpen bij het in- en uitslapen. Ook zou hij epileptische aanvallen kunnen verminderen en deze minder heftig maken. Volgens gebruikers werkt Agaat goed op de huid. Wondjes, brandwonden, acné, eczeem en insectenbeten zouden sneller genezen. Ook allergische klachten zoals huiduitslag, jeuk, tranende ogen en netelroos zouden kunnen verminderen door de amandelvormige steen bij je te dragen. Verder zou de steen een ontstekingsremmende werking hebben.

Werking van de Steen tijdens de Zwangerschap

Agaat zou een positieve werking kunnen hebben op de geslachtsorganen. Deze steen wordt veel gedragen door zwangere vrouwen. Hij staat bekend als de beschermsteen voor moeder en kind, omdat de steen stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid zou geven. Hij zou kunnen helpen om de zwangerschap goed door te komen, verzakking van de baarmoeder kunnen voorkomen, het herstel na de bevalling kunnen versnellen en blaasontsteking kunnen voorkomen. Ook zou de steen volgens gebruikers de groei van het kindje bevorderen. 

Ruwe Agaat Steen Kopen

Je kunt de Agaat Ruw en in gepolijste of geslepen vorm kopen. De ruwe variant van de steen heeft meestal natuurlijke kleuren, in tegenstelling tot de geslepen varianten, waar vaak een kleurtje aan wordt toegevoegd. 

Zo kun je de Edelsteen Verzorgen

Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Neem hiervoor een kijkje bij onze blog basistips om je edelstenen te verzorgen

Meer Edelstenen bij Spiru

Ben je er nog niet helemaal uit welke edelsteen je moet kiezen? Lees dan eens onze blog welke edelsteen past bij mij? Is er een specifieke kleur van de Agaat die je mooi vindt, maar wil je liever een andere edelsteen kiezen? Laat je dan inspireren door edelstenen op kleuren. Ben je bijvoorbeeld gek op natuurtinten? Dan kun je eens kijken naar de Rode Jaspis, Rookkwarts, Carneool of Zonnesteen. Bij Spiru vind je altijd een steen die bij je past!

Schijf Groene Agaat Middel (6 – 8 cm)

Agaten worden gevormd in gesteente waarin zich blazen, scheuren of spleten bevinden. De kleurrijke, gestreepte exemplaren worden gebruikt als halfedelsteen. Agaat wordt wel gebruikt om bladgoud bij boekversiering te polijsten.

Er zijn veel verschillende varianten van Agaat, zoals botswana-agaat, boom-agaat, crazy lace-agaat, mos-agaat en vuur-agaat.De steen heeft een zijde- of matte glans en kan doorschijnend zijn.

Ieder variant van agaat heeft een andere chakra.

 • Agaat zorgt voor geborgenheid en stabiliteit.
 • Hij is de beschermsteen voor moeder en kind bij een zwangerschap.
1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50