• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Prijs

Materiaal

Kleur

Sterrenbeeld

Ringmaat

Chakra

Geboortesteen maand

Betekenis

Edelsteen Nachtmerries

1 - 24 van 814 producten
Sfeerfoto's

Edelsteen Nachtmerries

Edelstenen zijn er in verschillende soorten, maten en werkingen. Ze worden niet voor niets schatten van de aarde genoemd. Nachtmerries zijn intense, verontrustende dromen die angst, verdriet, woede en andere negatieve emoties kunnen oproepen bij degene die ze ervaart. Deze dromen kunnen vaak erg levendig zijn, waardoor je er ‘s nachts wakker van kunt schrikken. Nachtmerries kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals stress, angst, trauma, medicatie, of zelfs bepaalde voedingsmiddelen en dranken. Sommige mensen hebben af en toe een nachtmerrie, terwijl andere mensen vaker nachtmerries hebben, wat hun slaapkwaliteit en welzijn beïnvloedt.

Edelsteen tegen Nachtmerries

Er zijn verschillende edelstenen die je kunnen helpen bij nachtmerries. Een aantal daarvan zijn:

  • Amethist
  • Maansteen
  • Lapis Lazuli
  • Rozenkwarts

Amethist

Amethist zou bekend staan om haar kalmerende en beschermende eigenschappen. De edelsteen wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van innerlijke vrede en ontspanning. Daarnaast wordt de paarse kleur van Amethist gekoppeld aan het kruinchakra, dat staat voor spiritualiteit en hoger bewustzijn. Het wordt beschouwd als een steen die de geest kan kalmeren en een gevoel van vrede en sereniteit kan bevorderen. Volgens edelsteenkenners kan het dragen of plaatsen van een amethist in de slaapkamer een kalmerend effect hebben dat kan helpen bij het verminderen van stress en angst, wat op haar beurt weer kan helpen bij het verminderen van nachtmerries.

Maansteen

Maansteen zou staan voor intuïtie, vrouwelijke energie en emotionele balans. Volgens edelsteenkenners heeft Maansteen een kalmerend effect op de geest en emoties, waardoor het nuttig kan zijn bij het verminderen van angst en stress, en mogelijk ook bij het verminderen van nachtmerries. De associatie van maansteen met de maan en haar cycli kan ook worden gezien als een symbool van verandering en transformatie. Sommigen geloven dat maansteen kan helpen om diepe emoties en onbewuste angsten te verwerken, wat kan bijdragen aan een betere emotionele balans en rustgevende slaap.

Lapis Lazuli

De diepblauwe kleur van Lapis Lazuli wordt vaak geassocieerd met de nachtelijke hemel en kan een gevoel van kalmte en sereniteit oproepen. Sommige mensen geloven dat lapis lazuli kan helpen om negatieve energieën te transformeren en bescherming te bieden tegen negatieve invloeden tijdens het slapen. Het dragen of gebruiken van de Lapis Lazuli als onderdeel van een ontspannings- en slaapritueel zou je kunnen helpen om een gevoel van rust en kalmte te bevorderen.

Rozenkwarts

Een andere steen tegen nachtmerries is Rozenkwarts. De zachte en geruststellende energie van Rozenkwarts wordt vaak geassocieerd met het openen van het hartchakra en het bevorderen van een gevoel van innerlijke vrede en veiligheid. De steen wordt niet voor niets de Edelsteen van de Liefde genoemd. Sommigen geloven dat rozenkwarts kan helpen om negatieve emoties te verzachten en een gevoel van troost en geborgenheid te bieden, wat kan helpen bij een rustige en ontspannen slaapomgeving en het verminderen van nachtmerries.

Meer Edelstenen en Mineralen bij Spiru

Wil je beter slapen en fijner dromen? Kijk dan eens bij onze edelstenen voor slapen en edelstenen voor dromen.

Voor een optimale werking kun je edelstenen als Edelstenen Sieraden dragen. Zo heb je de edelstenenkracht altijd bij je! Verdiep je wel eerst in deze bijzondere krachten voordat je Edelstenen op Werking kiest. Het is belangrijk om een steen te kiezen die persoonlijk bij je past. Je edelstenen collectie uitbreiden? Edelstenen Kopen doe je bij Spiru!