• Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 80.000+ Zenvolle klanten
Sale
Gratis verzending vanaf €40
Anouk
DoorAnouk 3 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
4334 x

Wil jij weten welke steen bij je sterrenbeeld past? Of geef je graag een kristal cadeau? In dit artikel vind je 10 inspirerende soorten bij ieder teken. Zo kom je het jaar wel door!

 

Sterrenbeelden zijn wat echte astrologen het zonneteken noemen. Het is namelijk de plek waar de zon staat in je horoscoop. Die positie staat in de astrologie symbool voor je hart of levensdoel. Het kan dus erg leuk zijn om jezelf of je favoriete mensen een bijpassende steen te geven. Dat is pas een tastbare herinnering aan persoonlijke power!

Hieronder vind je daarom per teken 10 verschillende edelstenen. Weet je jouw sterrenbeeld nog niet? Bereken ‘m dan online of bezoek een echte astroloog. Zo kom je vast een mooie edelsteen tegen die bij je sterrenbeeld past!

RAM

Zodra de zon in Ram gaat, wordt de astrologische lente ingeluid. Bij dit teken horen dus vrolijke steentjes vol vurige energie!

Dit bezige bijtje moedig je dus aan met oranje, bruine of roodachtige stenen zoals Sardonyx, Carneool, Robijn, Granaat en Rode Jaspis. Ook gele of heldere stenen sluiten perfect aan bij de makersmentaliteit van de Ram. Bijvoorbeeld Gele Apatiet of Candle Kwarts.

Om al die levenslust een beetje in balans te houden, kun je ook kiezen voor wat kalmerende invloed van Magnesiet, Heliotroop of Hematiet.

STIER

Dit betrouwbare teken symboliseert natuur, stabiliteit en vertrouwen. Aarde-energie op z’n best dus!

Bij deze liefdevolle rots in de branding vind je daarom veel groene steentjes terug. Bijvoorbeeld Aventurijn, Smaragd, Nefriet en Mosagaat. Samen met roze zijn dat de kleuren van het hartchakra. Kies daarom bijvoorbeeld ook Rozenkwarts, Rhodoniet of Zonnesteen.

Bij de huiselijke Stier horen ook stenen die vrouwelijke energie en vruchtbaarheid symboliseren zoals SelenietOm af en toe toch van de bank te komen, zouden Woestijnroos of Rookkwarts wel eens kunnen helpen.

TWEELINGEN

Tweelingen staat bekend om zijn communicatietalent en een vliegensvlug brein. Never a dull moment met deze gewiekste grappenmaker!

Dit luchtige teken krijgt dus blauwe kristallen met de kleur van het keelchakra. Dat zijn bijvoorbeeld Aquamarijn, Chrysocolla, Blauwe Calciet of Chalcedoon. Vergeet vooral geen Citrien, Topaas of Tijgeroog om al die briljante gedachten in daden om te zetten!

Om oppervlakkigheid, depressie of een druk hoofd te vermijden, komen ScolezietApofyliet of Honing Calciet van pas.

KREEFT

Bij het teken Kreeft begint onze zomer. Het is daarom niet voor niets een romantisch waterteken gelinkt aan de Maan, (familie-)gevoelens en gezelligheid.

Vooral edelstenen met een parelmoeren of regenboogglans passen goed bij dit creatieve gevoelsmens. Denk aan sensitieve steentjes zoals Witte, Regenboog en Zwarte Maansteen en verschillende Opaalsoorten waaronder Gele, Girasol en de synthetische Opaliet.

Om goed bedoelde zorgelijkheid en onzekerheid wat te verlichten, hebben Kreeften soms ook baat bij positieve stenen zoals JaspisCarneool, Oranje Calciet en Gele Aventurijn.

LEEUW

De Leeuw is de koning van het dierenrijk. En dat zie je terug bij dit teken! Leeuwen zijn vaak natuurlijke leiders vol wilskracht, moed en originaliteit.

Van oudsher hoort de Zon bij het teken Leeuw. Kies voor dit koningskind dus vooral stralende steentjes zoals ZwavelkwartsCitrien, Bergkristal, Pyriet of Azeztuliet. Daadkracht kan een handje geholpen worden door TijgerijzerDumortieriet en Mokaiet.

Maar zoveel lef vraagt natuurlijk ook om een beetje bescherming! Bijvoorbeeld van Onyx of Labradoriet.

MAAGD

De Maagd is een aardeteken dat gericht is op hier en nu. Maagden vragen zich daarom meestal af hoe ze kunnen helpen en hebben een genadeloos oog voor detail.

Bij de Maagd vind je dus kristallen met veel aardekracht zoals AgaatJaspissoorten of Stromatoliet. Ook blauwe of paarse stenen zoals Lapis Lazuli, Amazoniet, Sodaliet en Sugiliet zijn favoriet, omdat ze eerlijkheid en eigen kracht stimuleren.

Om te voorkomen dat de Maagd scheel ziet van de takenlijstjes, kunnen rustgevende stenen een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld Dalmatiër Jaspis, Zoisiet of Serpentijn.

WEEGSCHAAL

De Weegschaal symboliseert het begin van roerige herfsttijden. Dit luchtteken weet dus wel wat tegenstellingen zijn en is daarom ruimdenkend, openhartig en sociaal.

Bij de Weegschaal horen dan ook mineralen die harmonie, balans en liefde stimuleren. Dat zijn natuurlijk hartelijke groene en roze stenen zoals Jade, LavendelkwartsRozenkwarts en Roze Toermalijn.

Beslissen is alleen geen favoriet voor de Mens die Alle Kanten Ziet. Een beetje aanmoediging komt dan van Lepidoliet, Ametrien of Chrysopraas of aardende stenen zoals Zwarte Toermalijn, Mahonie Obsidiaan en Blauwe Apatiet.

SCHORPIOEN

Schorpioenen zijn de diepe types van de dierenriem. Dit waterteken is vastberaden om alles tot de bodem uit te zoeken, op zijn eigen gevoelige en gepassioneerde manier.

Bij de Schorpioen horen daarom kristallen die analytisch denken bevorderen zoals Unakiet, Charoiet en Malachiet. Aardende stenen zoals Oceaan JaspisApachetraan en Hematiet helpen vervolgens bij het verwerken van al die informatie tot positieve daden.

Maar ook een Schorpioen moet af en toe even uitpuffen. Kies daarom ook vooral wat kalmerende kristallen zoals Maansteen en Septarie. Zo blijft er nog genoeg tijd over voor dik verdiende ontspanning!

BOOGSCHUTTER

Boogschutters zijn enthousiaste avonturiers met een idealistisch doel. Ze weten altijd precies wat ze moeten doen, alleen niet waarom. Dit vuurteken houdt namelijk wel van verandering, zolang er maar iets aan de horizon ligt!

Bij de Boogschutter horen dan ook stenen die (eigen-) wijsheid en humor versterken zoals Rode Aventurijn, K2 Azuriet, Lapis Lazuli, Sodaliet en Sugiliet. Omdat hij bovendien van het Grote Plaatje houdt, vindt de Boogschutter spiritualiteit niks geks. Kies daarom gerust aura- of engelenstenen zoals Aura Kwarts, Labradoriet of Opaliet. 

Natuurlijk maakt zoveel energie ook wel eens ongeduldig. In zo’n geval kan een Vesuvianiet wel eens van pas komen!

STEENBOK

Zodra de zon in Steenbok staat, begint onze winter. Niet gek dat Steenbokken bekend staan om hun kracht in barre tijden. Dit aardeteken is namelijk ambitieus, betrouwbaar en heeft een ijzeren wil.

Bij deze bijzonder ordelijke Steenbok horen praktische steentjes zoals Zwarte Toermalijn, Rookkwarts, Shungiet en Hematietkwarts die helpen bij het bereiken van de eindstreep. Onyx kan daarbij wat aanmoediging geven, terwijl Bergkristal het hoofd koel houdt.

Deze harde werker kan soms wel wat lol en luieren gebruiken. Denk bij Steenbok dus ook aan een vrolijke GranaatAquamarijn en Aragoniet.

WATERMAN

De Waterman is een geval apart. Dit sociale Mensenmens verzint het liefst ideale toekomsten vol vrijheid en diversiteit. En daarbij kan het hem niet gek genoeg zijn!

Watermannen krijgen daarom kleurrijke kristallen zoals Fluoriet en Chrysocolla, bedoeld om rust en concentratie te stimuleren. Ook stenen als Blauwe Apatiet, Amethist en Robijn in Fuchsiet staan symbool voor oordeelloos denken, iets waar de Waterman warm van wordt.

Om te leren dat niet alles veranderd kan of hoeft te worden, schieten stenen zoals Angeliet en Versteend Hout deze idealist te hulp. Ook Golden Healer en Shiva Lingam kunnen zorgen voor wat broodnodige balans.

VISSEN

Vissen zijn de dromers en dierenvrienden onder ons. Deze watertekens hebben een speciaal soort sensitiviteit en wijsheid, maar daar hoor je ze haast nooit over – de lieverds.

Eigenlijk is iedereen erbij gebaat als Vissen op hun intuïtie vertrouwen. Geef ze dus vooral stenen die dat stimuleren zoals Celestien, PrehnietRegenboog Maansteen en Regenboog Calciet. Wat extra eigenwaarde komt dan ook van pas. Gele stenen zoals Gele Calciet, Opaal en Aventurijn staan bekend om hun oppeppende kwaliteiten.

Soms weten deze dromerige watertekens niet wat ze willen. Dan komen verhelderende steentjes van pas zoals Quantum Quattro, Turkoois of Botswana Agaat.

Veel plezier met het vinden van jouw speciale sterrensteen! 🙂 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50