• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Waterman – Onafhankelijk en Avontuurlijk

Door Iris 21 januari 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
12332 x

Sterrenbeeld Waterman? Dan ben jij als lucht teken geboren tussen 21 januari en 19 februari. In dit blog lees je alles over wat de sterren over dit teken te zeggen hebben en leer de Waterman wat beter kennen!

Betekenis Sterrenbeeld Waterman

Als Waterman val je onder het element Lucht. Het is het elfde teken van de in totaal twaalf tekens van de dierenriem. Planeet Uranus is de heerser van Waterman. Personen die geboren zijn in het lucht element, zouden over het algemeen zeer onafhankelijk zijn en goed op eigen benen kunnen staan. Ze worden vaak als een beetje eigenaardig bestempeld.

waterman aquarius sterrenbeeld astrologie dierenriem teken

Eigenschappen sterrenbeeld waterman

Die eigenaardigheden zitten hem vooral in het feit dat Watermannen moeilijk te doorgronden zouden kunnen zijn. Je zou ze zelfs een beetje rebels kunnen noemen! Watermannen zouden onvoorspelbaar, origineel en excentriek zijn. Andere waterman sterrenbeeld eigenschappen zouden daarnaast fantasierijk en speels kunnen zijn. Aan de andere kant zouden ze ook weer heel wijs uit de hoek kunnen komen. Plezier is echter wel essentieel voor de waterman; ze zouden veel vrijheid nodig hebben en nieuwe dingen willen proberen.

Het zou hen dan ook wat te heet onder de voeten kunnen worden als ze het gevoel hebben dat ze worden geclaimd. Tijdens een conflict zou een waterman dan ook wel eens uit zijn slof kunnen schieten. Ze zullen echter wel respect hebben voor jouw mening en nooit van je vragen hun mening te delen. Op andere mensen zouden ze onder andere daarom sympathiek over kunnen komen.

Wijze Watermannen

Watermannen zouden altijd op zoek zijn naar wijsheden. Ze kunnen erg objectief informatie verzamelen. Hierdoor zou het kunnen lijken alsof ze los staan van hun emoties. Het is niet zo dat watermannen niet emotioneel zijn, maar ze zouden meer vanuit logica redeneren dan vanuit emotie.

astrologie sterrenbeelden dierenriem maan sterren tekens

Hoe zou je een Waterman nog meer kunnen herkennen?

Watermannen zouden over het algemeen eigenwijze mensen zijn die lekker hun eigen ding doen. Ze zouden altijd objectief proberen te blijven en zouden zich voornamelijk laten drijven door hun intellect. Hierdoor kunnen ze wat afstandelijk en zelfs emotieloos overkomen.

Onder die laag afstandelijkheid zit vaak wel een stukje onzekerheid. “Is het wel nuttig wat ik doe” of “waarderen andere mensen mij wel?”, zijn dingen die watermannen zich af kunnen vragen. Deze onderzekerheden zijn over het algemeen van korte duur, omdat watermannen wel zouden weten dat ze bijzonder zijn.

Meer leuke Waterman eigenschappen:

 • Onafhankelijk
 • Eerlijk
 • Innovatief
 • Intellectueel
 • Flexibel

Lastige Waterman eigenschappen:

 • Eigenwijs
 • Afstandelijk
 • Dominant
 • Boven emoties staan

Waterman Spiritueel

Watermannen kunnen heel spiritueel zijn, ondanks dat ze veelal vanuit logica redeneren. Hun redeneringen zitten hem vooral in filosofische onderwerpen, waar ze lang over na kunnen denken. Dit maakt hen een zeer interessante gesprekspartner! Hun valkuil zou kunnen zijn dat ze overal een logische verklaring voor willen hebben, terwijl die er niet altijd is.

dierenriem tekens sterrenbeelden astrologie

Watermannen in Relaties

Ondanks dat Watermannen wellicht wat afstandelijk over kunnen komen, zijn ze toegewijd en eerlijk als ze voor een relatie hebben gekozen. De drang naar onafhankelijkheid zou het in eerste instantie moeilijk kunnen maken voor watermannen om zich te binden. Maar, doen ze dit, dan hebben ze alles voor hun partner over en kunnen ze ontzettend romantisch zijn!

Tussen een mannelijke waterman en een vrouwelijke waterman zouden zeker verschillen kunnen zitten. Date je met een waterman? Dan vind je dit vast en zeker handig om te weten!

Vrouwelijke Waterman in Relaties

Een waterman vrouw zal zich in een relatie onafhankelijk kunnen opstellen. Jaloers of veeleisend zal ze niet zijn. Wel zou ze het fijn kunnen vinden als een partner haar als een gelijke behandeld met wederzijds respect.

Het voeren van intellectuele gesprekken in een relatie zal belangrijk voor de vrouwelijke waterman kunnen zijn. Geef haar de ruimte, dan zal je een maatje voor het leven kunnen hebben!

koppel stel man vrouw verliefd zonsondergang berg

Mannelijke Waterman in Relaties

Een mannelijke waterman zal ook veel waarde aan zijn vrijheid hechten. Claim je een waterman man, dan zal de romance zomaar eens van korte duur kunnen zijn. Hij zal niet snel onder de indruk zijn van een eventuele partner. Communicatie zal voor de mannelijke waterman belangrijk zijn. Hij zal dan ook waarde kunnen hechten aan diepgaande gesprekken.

Avontuurlijkheid en onafhankelijkheid zijn eigenschappen die hij in een partner zou zoeken. Laat hem begaan, ga mee met zijn uitspattingen, en je zou zomaar eens een stuk dichterbij zijn hart kunnen zijn!

sterrenhemel koppel liefde stel sterren

Welk sterrenbeeld past bij Waterman

Een perfecte match voor de waterman zou het Sterrenbeeld Ram kunnen zijn. Deze twee sterrenbeelden zouden elkaar op intellectueel gebied goed aan kunnen vullen. Hun verschillende karaktereigenschappen zouden goed met elkaar matchen.

Ook Waterman en het Sterrenbeeld Weegschaal zou een goede match kunnen zijn. De Weegschaal zou namelijk gefascineerd kunnen zijn door de vrije geest van de waterman, terwijl de waterman juist behoefte zou kunnen hebben aan de stabiliteit en steun van de weegschaal.

Waterman in Vriendschappen

De sociale waterman kent veel mensen, maar heeft een kleine vriendengroep die dicht bij ze staan. In een vriendschap is de waterman gul, en zal altijd voor je klaar staan. Zit je in moeilijkheden, dan zal de waterman vriend of vriendin je helpen vanuit een objectief en logisch oogpunt.

Met de waterman vriend of vriendin zal je ontzettend veel plezier beleven, ze zullen je altijd op weten te vrolijken! Watermannen voelen zich goed, wanneer anderen zich goed voelen.vrienden jongens berg zon helpen

De Waterman op het Werk

Watermannen willen zich graag nuttig voelen en zinvol maken. Watermannen zijn creatief en kunnen vaak met nieuwe ideeën komen. Hebben ze een doel voor ogen, dan doen ze er alles aan om dit doel te behalen. Daar kunnen ze nog wel eens in doorslaan. Geen onderzoek is de waterman te gek! Het zou voor hun gezondheid wel beter kunnen zijn om stapsgewijs aan doelen te werken.

Een waterman heeft uitdaging en intellectuele inspanning nodig. Daarnaast zouden ze – net zoals in hun dagelijkse leven – op het werk heel flexibel zijn. Ze zouden goed alleen, maar ook in teamverband kunnen werken. Een heldere communicatie is voor hen key.

Edelstenen Sterrenbeeld Waterman

Het is een kwestie van aanvoelen, wanneer welke edelstenen bij je passen. Bepaalde edelstenen trekken je aan op een moment dat jij ze nodig hebt. In onze blog ‘welke edelsteen past bij mij’ lees je meer over het vinden van de juiste steen.

Een specifieke edelsteen voor waterman zou er zeker kunnen zijn. Sterker nog, het kunnen er meerdere zijn. Wist je dat er ook een waterman geboortesteen is? We nemen je hieronder mee in de edelstenen waterman:

 

Granaat

De granaat is de geboortesteen waterman die in januari is geboren. De steen zou je doorzettingsvermogen en kracht kunnen geven in uitzichtloze situaties. De granaat zou hoop en moed kunnen bevorderen, en je levensvreugde kunnen opkrikken!

granaat edelsteen geboortesteen hanger

Amethist

Een andere waterman edelsteen zou een amethist kunnen zijn. De amethist is de geboorte steen waterman die geboren is in februari. Deze steen zou je kunnen helpen om inzicht te krijgen in emotionele situaties en het verwerken daarvan. Aangezien watermannen meer vanuit logica dan vanuit emotie kunnen reageren, zou deze steen dus een goede voor hen kunnen zijn. De amethist zou bovendien reinigend werken en je spiritualiteit kunnen helpen ontwikkelen.

amethist geboortesteen hanger edelsteen

Aquamarijn

Een andere waterman steen is de Aquamarijn. En dat is niet alleen om hun blauwe kleur! De aquamarijn zou helderheid en focus kunnen stimuleren, en orde kunnen scheppen in de mogelijke chaotische gedachten van de waterman. Daarnaast zou de steen kunnen helpen om lichaam en geest te harmoniseren, kalmeren en stabiliseren.

aquamarijn edelsteen geboortesteen hanger

Fluoriet

Ook fluoriet staat bekend als een stabiliserende steen, die zou kunnen helpen structuur aan te brengen in het leven van een waterman. Daarnaast zou fluoriet bepaalde vastgeroeste denkpatronen kunnen doorbreken. Het zou bekend staan als een echte studie- en denksteen! Ideaal voor de altijd naar informatie zoekende waterman.

fluoriet edelsteen spiru

Turkoois

De turkoois steen zou de waterman innerlijke rust en een evenwichtig gevoel kunnen geven. De turkoois zou mooie inzichten kunnen laten zien, die zouden kunnen helpen om problemen op te lossen als de waterman het zelf even niet helder voor de bril heeft. Daarnaast zou deze steen je kunnen helpen je levenspad te volgen en je helpen jezelf te accepteren zoals je bent.

turkoois edelsteen hanger geboortesteen

Herkomst Geboortestenen

Hierboven kun je lezen dat de agaat en amethist de geboortestenen van de waterman zijn. Een geboortesteen wordt gebaseerd op de maand waarin je bent geboren. Zo heeft iedereen dus een specifieke geboortesteen! Volgens de legende zouden geboortestenen zijn ontdekt in het borstschild van Aäron. Er werd gedacht dat deze stenen symbool stonden voor twaalf stammen van Israël. Later werd pas de link gelegd met de twaalf maanden van het jaar. Meer weten over geboortestenen? In onze blog over de betekenis van verschillende geboortestenen lees je er meer over.

Bekijk onze Geboortesteenhangers

Spirituele Elementen die bij Watermannen passen

 • Lucht. Is jouw sterrenbeeld Waterman? Dan heb jij als element lucht.
  Schrijven. Verbinden, analyseren, logisch redeneren en dingen objectief bekijken zouden typische lucht eigenschappen zijn. Schrijf je ideeën op in een notitieboek om te verder uit te werken.
 • Yoga. Als waterman houd je je van je vrijheid en zou je nog wel eens je grenzen willen verleggen. Met Power Yoga worden zowel fysieke als mentale grenzen verlegd. Daarnaast ben je bewust bezig met je ademhaling, wat een meditatief effect zou hebben. Dit zou een goede sport voor de energieke waterman kunnen zijn!
 • Manifesteren. Als waterman zou je vaak vol plannen ideeën kunnen zitten. Hoe zet je je gedachten nou om in daden? Je zou je eens kunnen verdiepen in manifesteren. Wat manifesteren precies inhoudt en hoe je je eigen kracht kunt versterken met spirituele tools, lees je in onze blog over Manifesteren.

Ontdek ons Assortiment voor Watermannen

Ben jij een Waterman? Welke eigenschappen herken je bij jezelf?

Laatste aanpassing op 10 mei, 2023 11:25 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *