Zenvolle Sale | Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €40
  • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen

Sterrenbeeld Maagd – De Perfectionistische Puzzelaar

Door Marije 26 augustus 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
1646 x

Sterrenbeeld Maagd? Dan zou je wel eens kunnen lijken op Beyoncé of Stephen King! In deze blog ontdek jij de eigenschappen!

Maagd Sterrenbeeld Kenmerken in het Algemeen

Als jij bent geboren tussen 23 augustus en 23 september, dan heb jij het Sterrenbeeld Maagd. Maagden staan bekend als nuchtere, harde werkers met een grote wilskracht. Met jouw analytisch vermogen en oog voor detail ben je waarschijnlijk een ster in leren en het oplossen van cryptogrammen of andere puzzels. Ondanks jouw intelligentie en doorzettingsvermogen ben je ook bescheiden. Complimentjes wuif je liever weg en je staat liever niet teveel in de spotlight. Verder zijn ze vaak betrouwbaar, nauwkeurig en perfectionistisch. Ze dromen ervan dingen goed te doen of zelfs de wereld te verbeteren, alhoewel ze zichzelf kunnen vertellen dat het ze geen moer kan schelen. Hierdoor kunnen ze kil overkomen, terwijl ze van binnen vaak juist emotioneel zijn en enorm kunnen piekeren. Ook zijn veel Maagden bezig met hun gezondheid.

sterrenbeeld maagd

Betekenis Sterrenbeeld Maagd in de Astrologie

Het Sterrenbeeld Maagd is het zesde teken uit de dierenriem en wordt, net zoals Sterrenbeeld Tweeling beheerst door de beweeglijke planeet Mercurius. Beide tekens hebben brede interesses, zijn slim, nieuwsgierig en snel in het opnemen van feiten en gebeurtenissen, maar zijn ook onrustig en soms ietwat nerveus. Ondanks deze gelijkenissen, is er een groot verschil: Maagd is een aardeteken en Tweelingen een luchtteken. De Maagd kan ontzettend lang de tijd nemen om iets te bestuderen. Mensen met dit sterrenbeeld nemen rustig alle informatie door en handelen pas zodra ze zijn overtuigd. Dat lukt Tweelingen niet, omdat deze te snel vooruit wil.

mercurius planeet

Eigenschappen Sterrenbeeld Maagd op het Werk

Maagden houden van organisatie, dus een rommelige en ongestructureerde omgeving is geen ideale werkplek. Ze scheppen orde in de wereld met het maken van lijstjes en planningen, iets wat aansluit bij hun perfectionisme. De duistere kant hiervan is dat ze nerveus kunnen worden als mensen een kijkje komen nemen in hun onafgemaakte werk. Zoals je inmiddels weet, zijn ze goed in het afwegen van de voor- en nadelen voordat ze handelen. Hierdoor nemen ze geen overhaaste beslissingen.Ondanks dat ze soms bazig kunnen overkomen als ze iets gedaan moeten krijgen, zijn ze geen typische leidersfiguren. Ze staan niet graag in de spotlight. Wel zijn ze gevat, welbespraakt en goed in het oplossen van problemen. Dit maakt Maagden goede rechercheurs, advocaten of wetenschappers.

Mensen met Maagd Sterrenbeeld in de Vriendengroep

Grote kans dat jij als Maagd gevat, welbespraakt, verstandig en vrolijk bent. Mensen raken snel gecharmeerd door jouw humor en vermogen om anderen op hun gemak te stellen. Ook vriendelijkheid en behulpzaamheid zijn karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Maagd. Dit geeft anderen het gevoel dat ze speciaal en geliefd zijn. Ondanks dat je waarschijnlijk zelf niet snel om hulp zal vragen, leef je erg met anderen mee. Het is net alsof Maagden altijd weten wat hun vrienden nodig hebben! Door jouw inlevingsvermogen, eerlijkheid en analytische karakter geef jij het allerbeste advies. Wel kunnen ze moeite hebben met het onderhouden van vriendschappen. Soms zul je met een Maagd als vriend wekenlang moeten wachten voor je een appje terug krijgt!

Maagd Sterrenbeeld Eigenschappen in Liefde en Relaties

Als Maagd houd je waarschijnlijk van humor en intelligentie. Een geestelijke klik vind je misschien wel belangrijker dan lichamelijke aantrekkingskracht. Je kunt ongeduldig en gefrustreerd raken als anderen niet op hetzelfde denkniveau zitten. Nog een afknapper is een partner die te weinig bezig is met zijn gezondheid. Je ziet jezelf niet snel samen met iemand die altijd ongezond eet, veel drinkt, rookt en niet sport. Verder komen mensen met jouw sterrenbeeld meestal afstandelijk en niet romantisch over, doordat je niet graag over je gevoelens praat. Wat mensen snel vergeten is dat je juist erg trouw en loyaal bent! Maagden zullen hun emoties pas tonen op het moment dat ze iemand vertrouwen.

koppel zonsondergang

Welk Sterrenbeeld Past bij Maagd?

Mensen met het Sterrenbeeld Stier zouden goed bij de Maagd kunnen passen. De Stier-Maagd relatie vindt dezelfde dingen belangrijk: stabiliteit, betrokkenheid en op een rationele manier problemen oplossen. Het andere aardeteken Steenbok zou ook een goede match voor je kunnen zijn, omdat hij veel waarde hecht aan succes. Op dit vlak kunnen Steenbokken je vooruit helpen en zullen zij je persoonlijke cheerleader zijn. Ook watertekens zoals Schorpioen, Vissen of Kreeft zouden kunnen werken, omdat water en aarde een stevige, vruchtbare bodem maken. Watertekens kunnen de gevoelige kanten van Maagd naar boven halen en kunnen zich net zoals Maagd meestal goed in anderen verplaatsen.

Uitdagingen voor mensen met Sterrenbeeld Maagd

De kritische en perfectionisme houding van de Maagd kan soms betweterig overkomen op anderen. Daarnaast kunnen zij het moeilijk vinden om knopen door te hakken, waardoor ze eindeloos lang blijven twijfelen. Fouten maken is niet erg, zolang je er maar van leert! Ondanks hun kille uitstraling kunnen hun emoties soms de overhand nemen en leidt dit tot onzekerheid. Als Maagden zich kwetsbaarder op kunnen stellen, zullen ze veel warmte ontvangen.

Sterrenbeeld Maagd Edelsteen

Tijgeroog zou een geschikte edelsteen voor Maagd kunnen zijn. Dit kristal zou namelijk het zelfvertrouwen en het analytisch vermogen kunnen vergroten. Ook niet onbelangrijk is dat het Maagd daadkrachtiger zou kunnen maken: iets waar de eeuwenlange twijfelaar baat bij heeft. Rode stenen of edelstenen die bekend staan om hun activerende werking zouden Maagd dus kunnen helpen. Ook vrolijke stenen zoals Zonnesteen en Citrien zouden het piekeren kunnen verminderen. Sommige mensen geloven dat deze stenen meer levensvreugde en zelfvertrouwen geven. Zijn er edelstenen waar jij als Maagd graag mee werkt? We horen het graag in de comments!

Edelstenen bekijken

tijgeroog edelsteen maagd

Sterrenbeeld Maagd Geboortesteen

Welke geboortesteen past bij het Sterrenbeeld Maagd? De Geboortesteen van Maagd is voor augustus de Peridoot. Deze positieveling onder de edelstenen zou je kunnen helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast zou het kunnen zorgen voor harmonie in relaties. Voor Maagden die zijn geboren in de maand september is er de Saffier. Hij zou kunnen helpen te focussen en bij gebrek aan zelfdiscipline.

Meer Leren over Astrologie

Het kan zijn dat jouw Sterrenbeeld Maagd is, maar dat jij je niet helemaal herkent in de omschrijvingen uit deze blog. Dat kan heel goed! Lees dan eens onze blog Horoscoop Begrijpen; hier leggen we onder andere ook de betekenis uit van je maanteken en de ascendant! Ben je benieuwd naar de eigenschappen van andere sterrenbeelden? Neem dan een kijkje in onze blogs over astrologie.

Herken jij je in de eigenschappen van de Maagd? Laat het ons weten in een reactie!

Laatste aanpassing op 11 juni, 2021 2:23 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50