• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek 1.000+ Zenvolle producten in onze Sale 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Steenbok – Rots in de Branding en Ambitieus

Door Iris 21 december 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 11 minuten met dit artikel.
13299 x

Sterrenbeeld steenbok? Dan ben jij als aardeteken geboren tussen 22 december en 20 januari. Lees in dit blog wat de sterren over jou zeggen!

Als sterrenbeed steenbok ben je een aardeteken, en word je geleid door de energie van planeet Saturnus. Saturnus is de planeet van discipline, verantwoordelijkheid, wijsheid en de planeet die ons voor moeilijke levenslessen zet. Geen zaken die je aan de eerste de beste kunt toevertrouwen! Vandaar dat de kosmos deze zaken in handen van de betrouwbare Steenbok heeft gelegd. Geleid door Saturnus, staan de Steenbokken in de sterren bekend als harde werkers die erg ambitieus zijn. Ze moeten altijd iets hebben om achterna te streven en willen dat hun leven betekenisvol is.

Maar, niet alles in het leven loopt altijd synchroon. Leer jezelf of een Steenbok in jouw leven wat beter kennen met deze blog over de betekenis sterrenbeeld Steenbok. Misschien ontdek je nog wat nieuws over jezelf of over de Steenbok die jij kent!

sterrenbeeld steenbok astrologie sterren spiru

Eigenschappen Sterrenbeeld Steenbok

Steenbokken staan bekend als verstandig, serieus en hardwerkend. Voor de buitenstaander ogen ze misschien saai, maar niets is minder waar. Steenbokken hebben alleen een beetje tijd nodig om zich open te stellen. Leer je een Steenbok kennen en voelt de Steenbok zich vertrouwd, dan komt er een gekke, grappige kant naar boven met droge, sarcastische humor en veel zelfspot. Vertrouwen doen ze moeilijk, maar als Steenbokken in iets of iemand geloven, dan doen ze dit voor de volle 100%.

Steenbokken zijn Einzelgängers

Sterrenbeeld steenbokken zijn eenlingen en vinden het heerlijk om alleen te zijn. Ze hebben dan ook vaak behoefte aan me-time, om hun gedachten op een rijtje te zetten. Ze zijn daardoor heel zelfstandig. Door het vele denken en observeren zijn ze altijd kennis en informatie aan het vergaren. De meeste Steenbokken hebben daardoor een bepaalde wijsheid over zich en zouden je vaak van advies kunnen voorzien. Een sterrenbeeld Steenbok kan doorgaans gemakkelijk leren en is rap van begrip. Ze zijn goed met woorden, zijn welbespraakt en reageren adrem.

Hoe zou je een Sterrenbeeld Steenbok nog meer kunnen herkennen

De Steenbok is ontzettend ambitieus en werkt hard. Dit komt omdat Steenbokken het belangrijk vinden om iets te bereiken, op welke manier dan ook. Ze hebben dan ook altijd een doel voor ogen. Dit aardse teken kan de lat voor zichzelf erg hoog leggen, maar ook voor hun omgeving. Maar, naast dat Steenbokken einzelgängers bij uitstek zijn, hebben ze ook sterk de behoefte om zich gewaardeerd te voelen. De Steenbok zal dit echter nooit toegeven!

steenbok sterrenbeeld zodiac sign capricorn astrologie sterrenhemel

Lastige Steenbok Sterrenbeeld Eigenschappen

Steenbokken zijn over het algemeen erg standvastig en eigenwijs. Ze zullen het dan ook niet gauw met iemand anders eens zijn, omdat ze alle mogelijkheden en opties willen uitpluizen en benutten. Goed is voor de Steenbokken meestal niet goed genoeg. Ze streven naar perfectie. De steenbokken moeten er wat vaker om denken dat ze ook maar gewoon mensen zijn.

Daarnaast kan een Steenbok erg koppig zijn! Steenbokken doen graag alles zelf, omdat ze zich op die manier geen zorgen hoeven te maken dat iets niet gedaan wordt of iets niet goed gedaan wordt.

Let daarom op het volgende, Steenbok:

 • We weten dat je alles graag zelf doet, maar het is geen ramp om om hulp te vragen. Twee weten vaak meer dan één.
 • Je bent ook maar een mens. Wel een eigenwijze, maar probeer de teugels eens wat te laten vieren. Geniet van leuke en spontane dingen en zet je werkethos eens opzij!

steenbok sterrenbeeld zaodiac sign capricorn astrologie spiru

Leuke eigenschappen van Steenbokken:

 • Zelfstandig
 • Verantwoordelijk
 • Zorgzaam
 • Rots in de branding
 • Loyaal
 • Betrouwbaar
 • Geduldig
 • Ambitieus
 • Vasthoudend

Minder leuke trekjes van de Steenbok:

 • Koppig
 • Cynisch
 • Eigenwijs
 • Zelfkritisch
 • Kritisch op anderen
 • Wantrouwend

Steenbokken in Relaties

Steenbokken zijn doelgericht en aan de andere kant heel erg voorzichtig, helemaal als het om iets kostbaars zoals de liefde gaat. Ze geven hun hart niet zo snel en zijn erg zorgvuldig in het uitkiezen van hun partners. Steenbokken zoeken iemand waarmee ze samen een mooie toekomst mee op kunnen bouwen. Een echte teamplayer is waar ze naar op zoek zijn. Als de Steenbok je vertrouwt, heb je een partner voor het leven! Of je een mannelijke of vrouwelijke Steenbok bent, zou ook nog wel eens uit kunnen maken voor je liefdesleven. Weet wat je date!

steenbokken capricorn liefde stel sterrenbeeld

Vrouwelijke Steenbok Relatie

Van buitenaf lijkt het misschien alsof de Steenbok vrouw niet geïnteresseerd is in de liefde, maar de juiste persoon zal haar romantische en liefhebbende persoonlijkheid kunnen onthullen. Wees dus geduldig met de vrouwelijke Steenbok! Het zal een tijdje duren om dichtbij haar te kunnen komen. Voor de Steenbok vrouw geldt: geen woorden, maar daden. Natuurlijk is zij gevoelig voor complimentjes, maar ze wil het gevoel hebben een ‘team’ te vormen. Voor haar betekenen een veilig gevoel en een luisterend oor meer dan een complimentje of cadeautje. Steenbok vrouwen vinden humor belangrijk. Dus, laat je haar lachen? Dan ben je een stukje dichterbij haar hart! <3

Achter haar wantrouwige voorkant schuilt een speels, warm, gepassioneerd en loyaal persoon die zich zal laten zien wanneer ze zeker weet dat ze je kan vertrouwen. Ze zal geduld hebben tot de juiste in haar leven komt. Heeft ze de juiste partner gevonden, dan zal ze diegene haar hele leven trouw blijven en er alles aan doen om de ander gelukkig te maken.

steenbok liefde stel liefdeskoppel bankje

Mannelijke Steenbok Relatie

De mannelijke Steenbok is geheimzinnig en mysterieus. Een beetje terughoudend in het begin. Achter dit voorkomen schuilt echter een passievolle, romantische man die heel sensueel kan zijn! Deze zijde is net als bij de vrouwelijke Steenbok verborgen. Laat de mannelijke Steenbok je toe, dan is hij erg loyaal. Misschien wel het meest loyale van de hele dierenriem. De mannelijke Steenbok zal zich ook niet zo gemakkelijk openstellen. Geduld en vertrouwen zijn bij dit aardse teken de sleutelwoorden. Weet je de Steenbok man te raken? Dan heeft hij ontzettend veel te bieden aan de juiste persoon.

steenbok sterrenbeeld capricorn astrologie liefde koppel stel liefdeskoppel kus

Welk sterrenbeeld past bij Steenbok?

Steenbok en Stier

Om de diepere laag van de Steenbok te leren kennen en te doorgronden, is een geduldige en gevoelige partner nodig. De Steenbok en de Stier zouden worden gezien als de perfecte match. De Stier is net als de Steenbok een aardeteken, wat betekent dat ze beide op dezelfde manier dingen aangrijpen en met bepaalde zaken omgaan.

Steenbok en Schorpioen

Ook een Steenbok-Schorpioen match zou een goede kunnen zijn; de schorpioen zal de Steenbok laten verdrinken in liefde en de Steenbok zal ervan genieten! Het waterteken Vissen zal de gevoelige plek van de Steenbok weten te raken en je precies de aandacht geven die je nodig hebt.

Welke sterrenbeelden passen niet zo goed bij Steenbok

De Steenbok zou een minder goede match kunnen zijn met een Weegschaal, een Boogschutter en Tweelingen. Een Steenbok zou niet overweg kunnen met Weegschaal, omdat hun persoonlijkheden kortweg te veel verschillen. De Steenbok zou de Boogschutter te uitbundig en roekeloos vinden, en een Tweeling zou te lieflijk en naïef zijn voor de pragmatische Steenbok.

zodiac sign sterrenbeeld astrologie sterren klok

Steenbok in Vriendschappen

Ook in vriendschappen is het sterrenbeeld Steenbok betrouwbaar en loyaal. Sterker nog, vriendschappen zijn ontzettend belangrijk voor de Steenbok. De Steenbok vriend is een sterke vriend en zal er altijd voor je zijn wanneer je hem of haar nodig hebt. Ze zijn erg behulpzaam en sympathiek; iemand op wie je altijd kunt rekenen. Daarnaast zullen ze altijd eerlijk tegen je zijn, ook als je dat niet leuk vindt om te horen. De Steenbok vriend is dan ook de eerste die met een stappenplan komt om je er weer bovenop te helpen. Daar verwachten ze niets voor terug. Reken in jouw vriendschap met een Steenbok ook op diepgaande en betekenisvolle gesprekken.

De Steenbok op het Werk

De Steenbok streeft naar perfectie en wil overal de beste in zijn. Op het werk zijn ze betrouwbaar en doen ze wat ze beloven. Ze weten wat ze moeten doen om succesvol te kunnen zijn en denken daarbij goed na over alle stappen die ze zetten. Wel kan de Steenbok rusteloos en verbitterd raken wanneer bepaalde taken niet lukken. Dit nemen ze zichzelf dan heel erg kwalijk. Door hun hoge eisen kunnen ze het zichzelf daardoor erg lastig maken. De Steenbok zou moeten leren om bepaalde taken of verantwoordelijkheden eens over te dragen. Ook kunnen ze leren trots te zijn op hun prestaties en op henzelf. We’re only human!

Edelsteen voor Steenbok

Welke edelsteen bij je past, zou je zelf moeten aanvoelen. Vaak trek je de edelstenen aan die je op dat moment nodig hebt in je leven. In de blog ‘welke edelsteen past bij mij’ zou je daar meer over kunnen lezen. Zo zouden er wel een specifiek aantal edelstenen voor steenbok zijn en kennen we zelfs een geboortesteen steenbok. We noemen hier:

Turkoois

Turkoois zou beschermend en zuiverend kunnen werken. De steen zou kalmerend kunnen werken en voor innerlijke rust kunnen zorgen. Deze steenbok steen zou een goede optie voor alle steenbok werkpaarden kunnen zijn. Een turkoois zou daarnaast kunnen bijdragen aan het verminderen van depressieve gevoelens, stemmingswisselingen en paniekaanvallen. De hemelsblauwe turkoois is tevens de geboortesteen van steenbok in december.

turkoois geboortesteenhanger sterrenbeeld steenbok december

Granaat

De granaat  zou voor kracht en energie zorgen. Deze steen zou je zelfvertrouwen, wilskracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen kunnen stimuleren! Je negatieve denkpatronen en negatieve gevoelens zouden door deze steen verminderd kunnen worden. Zie je het even niet zitten? Dan zou dit een goede steen kunnen zijn om bij je te dragen bij crisissituaties. Ben je als steenbok in januari geboren? Dan is je steenbok geboortesteen een granaat.

edelsteen geboortesteen hanger granaat januari steenbok

Peridoot

De peridoot steen zou ook beschermend en reinigend kunnen werken. Deze steen zou je kunnen ondersteunen in je zelfstandigheid en je fouten doen inzien. Steenbokken kunnen over het algemeen best wel binnenvetters zijn. Deze steen zou je kunnen helpen om opgekropte emoties los te laten.

peridoot hanger geboortesteen steenbok augustus

Agaat

Een andere steenbok edelsteen zou de agaat kunnen zijn. De agaat zou aardend en stabiliserend werken. Het zou daarnaast voor een nuchtere houding kunnen zorgen en kunnen helpen om zaken objectief te bekijken. Je zou er een gevoel van innerlijke rust door kunnen ervaren, wat je zou kunnen helpen meer open te staan voor zelfreflectie. De agaat zou je daarnaast een veilig gevoel kunnen geven en je aura beschermen.

agaat zaksteen edelsteen steenbok

Robijn

De robijn zou het sterrenbeeld steenbok moed en kracht kunnen geven. Voor de overprikkelde steenbokken onder ons zou de robijn activerend kunnen werken. De robijn zou je sterk maken! Het zou een ideale steen kunnen zijn om je te beschermen tegen mensen die jou normaal gesproken veel energie kosten.

robijn edelsteen juli geboortesteen steenbok

Waar komen geboortestenen vandaan

Waar de agaat en de turkoois de geboortestenen van de steenbok zijn, zo zijn er voor ieder sterrenbeeld geboortestenen. Iedere geboortesteen heeft zijn eigen betekenis en kracht. Geboortestenen zouden volgens de legende zijn ontdekt in het borstschild van Aäron. Toentertijd werd gedacht dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf stammen van Israël. Pas later werd er een verband gelegd met de twaalf maanden van het jaar. In onze blog over de betekenis van verschillende geboortestenen kun je daar meer over lezen.

Bekijk al onze Geboortesteen Hangers

Spirituele Elementen die passen bij de Steenbok

 1. Aarde. Dit is het fysieke element wat past bij sterrenbeeld steenbok.
 2. Yoga & meditatie. Steenbokken hebben baat bij ontspannende bezigheden. Dat zou hen kunnen helpen om rust in hun hoofd te krijgen. Een moment van ontspanning voor, tussen of na het werk zou goed zijn voor de steenbok. Ook zou het hen kunnen helpen om hun gedachten op een rijtje te krijgen en om even ‘in het moment’ te zijn. Mantra meditatie zou dan ook echt iets voor steenbokken kunnen zijn. En met Power Yoga hebben steenbokken toch weer fysieke uitdaging.
 3. Affirmaties. Steenbokken zijn ontzettend kritisch. Op zichzelf en op anderen. Het is een stukje zelfliefde om positieve affirmaties uit te spreken. Het uitspreken van positieve gedachten kan veel voor je doen; stiekem een beetje meer voor de steenbokken onder ons. Lees onze blog eens over affirmaties maken en merk wat voor effect het heeft!

Ontdek ons Assortiment voor Steenbokken

Heb jij het sterrenbeeld Steenbok? Welke eigenschappen herken jij bij jezelf?

Laatste aanpassing op 10 mei, 2023 10:36 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *