• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Vissen, Eigenschappen van een Loyale Liefde

Door Lisette 17 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 12 minuten met dit artikel.
24780 x

Sterrenbeeld Vissen? Dan ben je vast een trouwe vriend, een romantische partner en creabea. Ontdek de eigenschappen die in de sterren geschreven staan!

Het sterrenbeeld Vissen heb je als je geboren bent tussen 19 februari en 20 maart. Binnen de astrologische dierenriem is dit de laatste van de twaalf horoscopen. Als vissen zou je een onzelfzuchtige vriend en een romantische partner zijn en heb je de meest creatieve ideeën op je werk. Maar niet met alles in het leven voel jij je als een vis in het water. Leer jezelf wat beter kennen aan de hand van deze blog; wie weet ontdek je nog wat nieuws! 😉

horoscopen in cirkel sterrenbeeld vissen uitgelicht

Dit zeggen de Planeten over het Vissen Horoscoop

Het sterrenbeeld vissen, ook wel ‘pisces’ in het Latijns, wordt net als alle andere zodiac signs vastgesteld op basis van astrologie. Zo zou dit horoscoopteken traditioneel gezien in verbinding staan met de planeet Jupiter. Dit hemellichaam doet er ongeveer twaalf jaar over om rond de zon te reizen, waarbij het dus volgens astrologische regels elk jaar gericht staat op één van de twaalf horoscopen. Als het de beurt is aan de pisces, is het tijd om je terug te trekken en je volledig te focussen op de spirituele ontwikkeling. De meeste vissen hebben namelijk behoorlijk aanleg voor het bovennatuurlijke. De betekenis van vissen spiritueel gezien, wordt hieronder breder uitgemeten.

vis kleine kom grond blaadjes vissenkom goudvis

Algemene Kenmerken van het Sterrenbeeld Vissen

Volgens de horoscopen bestaan er een aantal kenmerken die de vissen maakt tot wie ze zijn. Vissen zouden eigenlijk in twee werelden leven. Wat opvalt aan dit sterrenbeeld is dat ze aan de ene kant erg spiritueel en fantasierijk kunnen zijn en aan de andere kant heel erg idealistisch kunnen zijn door het dromerige.

Een vis kan echter ook besluiteloos zijn en dit zou mensen om hen heen gek kunnen maken. Je ervaart emoties intens en je zou negatieve emoties zoals pijn zoveel mogelijk proberen te vermijden, waardoor je de nood zou kunnen voelen je te willen afzonderen van de wereld.

De vis is een heel zachtaardig mens met talent voor het luisteren naar een ander. Je zou hem of haar onbaatzuchtig kunnen noemen, omdat een vis eerst klaar staat voor een ander en dan pas omkijkt naar zijn eigen problemen. Naast het sociaal vaardig zijn, hebben ze ook aanleg voor spiritualiteit en het filosofisch en fantasierijk denken. Maar ook dit sterrenbeeld heeft eigenschappen die soms tegen kunnen werken…

vrouw schommel bergen schommelstoel landschap

Lastige Eigenschappen van Vissen

Elk sterrenbeeld heeft zijn leuke en minder leuke kanten, zo ook het vissen sterrenbeeld. Het zijn niet per se negatieve eigenschappen – tenslotte zou je overal een positieve draai aan kunnen geven – maar in de sterren staat geschreven dat je als vis van de volgende dingen wel een handje kunt hebben:

 • Het aantrekken van mensen met problemen, omdat je graag een luisterend oor biedt.
 • Soms liever de werkelijkheid willen ontvluchten.
 • Je neigt eerder emotioneel te reageren in plaats van rationeel.
 • Het gevoel hebben dat mensen je niet begrijpen.

Let als Vis daarom op het volgende:

 • Laat je niet te gemakkelijk misleiden door anderen. ‘Nee’ of ‘nu even niet’ is ook een antwoord.
 • Word geen stortplaats voor mensen om hun emoties te dumpen.
 • Je eigen droomwereldje voelt vaak heel prettig en veilig aan, maar sluit jezelf niet af van je omgeving.
 • Gun jezelf soms de tijd om eerst na te denken voordat je iets zegt.
 • Vissen kunnen hoogsensitief zijn doordat ze veel prikkels op zich nemen. Neem daarom ook genoeg rust om al deze prikkels te verwerken.

liggen bed koffie boek lampjes sokken dekbed relax

Hier haalt het Sterrenbeeld Vissen Positiviteit Uit

Vissen zijn zeer creatieve en fantasievolle wezens en hebben vaak nieuwe ideeën in te brengen. Oké, je kunt goed tegen kritiek en je bent misschien extreem gevoelig, maar je verplaatst je gemakkelijk in een ander en dat geeft je wel degelijk voldoening. Je kunt het emotionele intelligentie noemen. Wat vissen ook leuk vinden, is heerlijk dagdromen over de mysteries in deze wereld. Misschien leuk om je dromen betekenis eens te achterhalen!

roze violet paarse lucht met wolken

Dit is de Typische Vissen Man en Vissen Vrouw

Of je geboren bent als jongen of meisje zou ook nog verschil kunnen maken. Er zijn namelijk typische eigenschappen van de vrouwen vis, die de mannen vis juist weer minder of niet heeft en vice versa. Wat romantiek betreft is dat wellicht handig om uit te pluizen. Weet wat je date!

Vissen man en vrouw

Dit is het Temperament van de Mannelijke Vissen

De mannelijke vis is precies het type die vrouwen beschrijven wanneer ze zich afvragen waar die leuke mannen toch gebleven zijn. De mannelijke vissen zijn namelijk erg betrokken en romantisch. Dat wordt dus elke dag een ontbijtje op bed! Ook laat hij maar al te graag zien hoe blij hij met jou is. Een relatie met hem kan bijna gaan lijken op iets wat geplukt is uit zo’n ultieme romcom. Daarentegen valt hij zelf vaak op de verkeerde soort mensen en bij liefdesverdriet slaat hij dan ook compleet de andere kant op.

Vissen man en vissen vrouw stel

Dit is het Temperament van de Vrouwelijke Vissen

Wanneer het gaat om liefdesverdriet, is het voor de vrouwen vis een oprechte lijdensweg. Ze zal zich volledig willen terugtrekken om achter slot en grendel het mysterie van de liefde proberen te begrijpen. In een relatie haalt ze het beste in je naar boven en is heel meegaand. Maar vergeet de vrouwelijke vis niet aan het lachen te maken en haar complimentjes te geven. Daar is ze erg gevoelig voor! Maar hou haar niet aan het lijntje, dit heeft ze namelijk direct in de smiezen.

Dit Vertelt het Sterrenbeeld Vissen over je Levenswijze

Albert Einstein, Piet Mondriaan en Herman van Veen hebben allemaal het sterrenbeeld Vissen. Ze zijn – of waren – gedreven, intelligent, kunstig en muzikaal; exact wat de vissen horoscoop aangeeft. Maar in vriendschap en liefde hebben mensen met het vissen sterrenbeeld ook overeenkomsten in hun levenswijzen.

Op het Werk

Pisces hebben vrijheid nodig als het om hun werk gaat. Geef ze geen negen tot vijf baan, want dan zal hij/zij zich als een vis op het droge voelen. Een creatieve omgeving zorgt ervoor dat de leergierigheid gestimuleerd wordt. Daarnaast hebben ze een extreem goed geheugen. Autoriteit haalt niet het beste in een vis naar boven, dus werk als vis zelfstandig of wees bewust onderdanig.

Bekijk onze Vissen collectie

Met Vriendschappen

Vissen zullen uiteindelijk meer aanbieden dan ze ooit zelf zullen vragen. In vriendschap zijn ze ontzettend loyaal, zorgzaam en onzelfzuchtig. Pisces trekken veel verschillende soorten mensen aan vanwege hun open houding. Ondanks dat heb je als vis liever een handjevol goede vriendinnen dan tientallen vage kennissen.

In de Liefde

Je weet al hoe een vissen man en een vissen vrouw zich zogezegd zouden gedragen binnen een relatie, maar hoe zijn ze in het algemeen binnen de liefde? Dit sterrenbeeld uit zich als intens loyaal en lekker huiselijk. Ze gedragen zich zelden egoïstisch, zeker niet wat intimiteit betreft. Op seksueel gebied zijn vissen namelijk zacht en sensueel, maar de stap hiernaartoe zien ze als een stap naar een diepere, emotionele connectie. Het sterrenbeeld vissen zou het beste samen gaan met de sterrenbeelden kreeft en schorpioen.

vrouw in meditatiehouding in de zon yoga palmboom meditatie

Edelstenen Sterrenbeeld Vissen

Welke edelsteen bij je past, is toch een kwestie van zelf aanvoelen. Edelstenen zijn instrumenten die met je meegroeien. Ga dus af op je gevoel en luister naar je behoeften. Volgens edelsteentherapeuten trek je namelijk de stenen aan, waar je op dat moment klaar voor bent en behoefte aan hebt. Een Vissen edelsteen – of andere sterrenbeeld edelsteen – zou dus moeten aanspreken. In onze blog ‘welke edelsteen past bij mij?’ kun je meer lezen over hoe je kristallen kunt kiezen. Welke edelsteen past bij sterrenbeeld vissen? Dat kunnen er meerdere zijn! Vissen zouden gevoelig, kwetsbaar en intuïtief kunnen zijn. Aan de andere kant zouden zij ook de werkelijkheid willen ontvluchten. Een aantal edelstenen voor vissen:

  • Lapis lazuli
  • Turkoois
  • Peridoot
  • Labradoriet
  • Zonnesteen
  • Opaliet
  • Rhyoliet

Bekijk onze Vissen Edelstenen collectie

Lapis Lazuli Steen Sterrenbeeld Vissen

Lapis Lazuli is een van de beste edelstenen voor vissen. Hij staat bekend als een spirituele steen. Hij zou de spirituele vaardigheden bevorderen en innerlijke rust en vrede kunnen geven. Daarnaast maakt Lapis Lazuli volgens kenners eerlijk en oprecht en zou hij helpen bij het vinden van je ware zelf en deze te accepteren. Hierbij zou de hemelsblauwe steen je helpen je eigen pad te bewandelen. Doordat hij o.a. bij het keelchakra hoort, zou hij je kunnen helpen bij het uiten van je emoties en andere dingen die je dwars zitten. Ook zou deze steen creativiteit en helderheid van geest kunnen bevorderen en zou hij een positief effect hebben op vriendschappelijk en liefdesrelaties.

Turkoois Vissen Edelsteen

Turkoois zou mensen met Sterrenbeeld Vissen evenwicht kunnen geven bij extreme stemmingswisselingen en kalmerend kunnen werken. Hij zou innerlijk rust geven bij een gebroken hart en zou net als Lapis Lazuli trouwe vriendschap en romantische liefde kunnen stimuleren. Daarnaast beschermt deze steen volgens kenners bij overgevoeligheid voor (negatieve) invloeden van buitenaf. Ook zou hij creativiteit bevorderen, vooral bij het oplossen van problemen.

Peridoot Vissen Steen

Een andere edelsteen voor vissen zou de Peridoot kunnen zijn. Deze zou balans kunnen geven tussen gevoel en verstand en je kunnen beschermen tegen negativiteit van anderen. Peridoot maakt volgens kenners zelfstandig en assertief en zou je helpen voor jezelf op te komen. Daarnaast zou hij ook kunnen helpen om schuldgevoelens en andere opgekropte emoties als woede en jaloezie los te laten.

Labradoriet Steen Vissen

Vissen zijn empatisch, hebben vaak sterke voelsprieten en voelen mensen goed aan. Soms nemen ze ook negatieve energie van anderen over. Dat gaat soms ten koste van henzelf! Daarom is de Labradoriet een goede steen, die je zou beschermen tegen energieën van anderen. Daarnaast is het een super spirituele steen. Perfect voor deze dromers!

Zonnesteen Edelsteen voor Vissen

De Zonnesteen zou mensen die zijn geboren onder het Sterrenbeeld Vissen helpen wanneer het allemaal teveel wordt of wanneer ze worden overspoeld door emoties. Deze steen zou namelijk levensvreugde en optimisme versterken en de stemming kunnen verbeteren. Daarnaast zorgt hij volgens kenners voor zelfvertrouwen en daadkracht.

Opaliet Edelsteen Vissen

Opaliet is een goede steen voor gevoelige kinderen en volwassenen. De steen heeft volgens kenners een zachte, vrolijke energie en stabiliseert volgens hen stemmingswisselingen. Deze steen nodigt uit tot zelfreflectie en doet dit met een zachte energie. Opaliet is een steen die je zelfvertrouwen zou bevorderen zodat je meer in je kracht komt te staan en makkelijk om kunt gaan met nieuwe situaties. Het is een heerlijke steen om te gebruiken tijdens meditaties. Het geeft een gevoel van geborgenheid, veiligheid en harmonie.

Rhyoliet Edelstenen Vissen

Rhyoliet staat bekend als een sterk aardende steen die zou zorgen voor evenwicht. Vooral op emotioneel gebied zou Rhyoliet de Vissen kunnen helpen hun emoties onder controle te krijgen en kunnen helpen tijdens onrustige tijden. Deze bijzondere steen wordt ook veel tijdens meditaties gebruikt, omdat hij je zou verbinden met moeder aarde en je terugbrengt naar het hier en nu. Geen tijd voor piekeren over het verleden of de toekomst met de Rhyoliet! Het is een steen die je volgens liefhebbers positief maakt en je helpt om vooruit te blijven gaan, door je meer zelfvertrouwen te geven en nog sterker in je schoenen te laten staan!

Geboortesteen Vissen

Naast bovenstaande edelstenen voor Vissen, kiest de traditionele leer als Vissen geboortesteen de Amethist voor degenen die in Februari zijn geboren. Dit is een beschermende steen die de vis zou kunnen helpen om rust en ontspanning te vinden, maar ook evenwicht zou kunnen brengen tussen twee werelden waarin de vis soms ‘zwemt’. Dit kristal zou tevens de nek- en schouderpartij kunnen helpen ontspannen, want dat is een plek waar spanning zich vaak ophoopt. Daarnaast hebben Vissen vaak levendige dromen en Amethist zou Vissen dit kunnen ondersteunen en ze helpen deze dromen te onthouden. De geboorte steen voor Vissen uit Maart is Aquamarijn. Zeelieden droegen vroeger Aquamarijn als talisman amulet, ter bescherming op zee. Het is het algemene symbool van liefde, veiligheid en hoop.

Bekijk onze Geboortesteen Hangers

sterrenbeeld vissen teken spiru

Spirituele Elementen die Passen bij Sterrenbeeld Vissen

Op zoek naar een item die past bij jouw sterrenbeeld of zoek je juist een spiritueel cadeau in het teken ervan? Voor wat inspiratie vind je hieronder vind je elementen die passen bij het vissen sterrenbeeld.

 1. Water. Dit is het fysieke element dat past bij dit sterrenbeeld. 
 2. Paars. Deze spirituele kleur en de verschillende tinten ervan, zoals lila en violet, passen perfect bij de vis. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken welke van de chakra kleuren paars is en zo het bijbehorende energiepunt als inspiratie kunnen nemen. 
 3. Meditatie. Het is goed om al je emoties en gevoelens een plek te geven. Meditatie kan hiervoor een uitkomst bieden voor de vis. Het is een stukje zelfliefde waar dit sterrenbeeld soms wat extra aandacht aan mag geven. Kies een heerlijk zittend meditatiekussen en probeer het eens uit!

Meer weten over sterrenbeelden en wat dit precies inhoudt? Lees dan de blog: Horoscoop Begrijpen, dit staat er in jouw sterrenhemel.

Bekijk onze Sterrenbeelden collectie

Heb jij het sterrenbeeld vissen? Welke eigenschappen herken jij bij jezelf?

Laatste aanpassing op 21 juni, 2023 10:46 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *