• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis Verzending vanaf €50
 • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Lisette
Door Lisette 17 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
3985 x

Sterrenbeeld Vissen? Dan ben je vast een trouwe vriend, een romantische partner en creabea. Ontdek de eigenschappen die in de sterren geschreven staan!

sterrenbeeld vissen teken spiru

Het sterrenbeeld Vissen heb je als je geboren bent tussen 19 februari en 20 maart. Binnen de astrologische dierenriem is dit de laatste van de twaalf horoscopen. Als vissen zou je een onzelfzuchtige vriend en een romantische partner zijn en heb je de meest creatieve ideeën op je werk. Maar niet met alles in het leven voel jij je als een vis in het water. Leer jezelf wat beter kennen aan de hand van deze blog; wie weet ontdek je nog wat nieuws! 😉

horoscopen in cirkel sterrenbeeld vissen uitgelicht

Dit zeggen de Planeten over het Vissen Horoscoop

Het sterrenbeeld vissen, ook wel ‘pisces’ in het Latijns, wordt net als alle andere zodiac signs vastgesteld op basis van astrologie. Zo zou dit horoscoopteken traditioneel gezien in verbinding staan met de planeet Jupiter. Dit hemellichaam doet er ongeveer twaalf jaar over om rond de zon te reizen, waarbij het dus volgens astrologische regels elk jaar gericht staat op één van de twaalf horoscopen. Als het de beurt is aan de pisces, is het tijd om je terug te trekken en je volledig te focussen op de spirituele ontwikkeling. De meeste vissen hebben namelijk behoorlijk aanleg voor het bovennatuurlijke. De betekenis van vissen spiritueel gezien, wordt hieronder breder uitgemeten.

vis kleine kom grond blaadjes vissenkom goudvis

Algemene Kenmerken van het Sterrenbeeld Vissen

Volgens de horoscopen bestaan er een aantal kenmerken die de vissen maakt tot wie ze zijn. Vissen zouden eigenlijk in twee werelden leven. Wat opvalt aan dit sterrenbeeld is dat ze aan de ene kant erg spiritueel en fantasierijk kunnen zijn en aan de andere kant heel erg idealistisch kunnen zijn door het dromerige.

Een vis kan echter ook besluiteloos zijn en dit zou mensen om hen heen gek kunnen maken. Je ervaart emoties intens en je zou negatieve emoties zoals pijn zoveel mogelijk proberen te vermijden, waardoor je de nood zou kunnen voelen je te willen afzonderen van de wereld.

De vis is een heel zachtaardig mens met talent voor het luisteren naar een ander. Je zou hem of haar onbaatzuchtig kunnen noemen, omdat een vis eerst klaar staat voor een ander en dan pas omkijkt naar zijn eigen problemen. Naast het sociaal vaardig zijn, hebben ze ook aanleg voor spiritualiteit en het filosofisch en fantasierijk denken. Maar ook dit sterrenbeeld heeft eigenschappen die soms tegen kunnen werken…

vrouw schommel bergen schommelstoel landschap

Lastige Eigenschappen van Vissen

Elk sterrenbeeld heeft zijn leuke en minder leuke kanten, zo ook het vissen sterrenbeeld. Het zijn niet per se negatieve eigenschappen – tenslotte zou je overal een positieve draai aan kunnen geven – maar in de sterren staat geschreven dat je als vis van de volgende dingen wel een handje kunt hebben:

 • Het aantrekken van mensen met problemen, omdat je graag een luisterend oor biedt.
 • Soms liever de werkelijkheid willen ontvluchten.
 • Je neigt eerder emotioneel te reageren in plaats van rationeel.
 • Het gevoel hebben dat mensen je niet begrijpen.

Let als Vis daarom op het volgende:

 • Laat je niet te gemakkelijk misleiden door anderen. ‘Nee’ of ‘nu even niet’ is ook een antwoord.
 • Word geen stortplaats voor mensen om hun emoties te dumpen.
 • Je eigen droomwereldje voelt vaak heel prettig en veilig aan, maar sluit jezelf niet af van je omgeving.
 • Gun jezelf soms de tijd om eerst na te denken voordat je iets zegt.
 • Vissen kunnen hoogsensitief zijn doordat ze veel prikkels op zich nemen. Neem daarom ook genoeg rust om al deze prikkels te verwerken.

liggen bed koffie boek lampjes sokken dekbed relax

Hier haalt het Sterrenbeeld Vissen Positiviteit Uit

Vissen zijn zeer creatieve en fantasievolle wezens en hebben vaak nieuwe ideeën in te brengen. Oké, je kunt goed tegen kritiek en je bent misschien extreem gevoelig, maar je verplaatst je gemakkelijk in een ander en dat geeft je wel degelijk voldoening. Je kunt het emotionele intelligentie noemen. Wat vissen ook leuk vinden, is heerlijk dagdromen over de mysteries in deze wereld. Misschien leuk om je dromen betekenis eens te achterhalen!

roze violet paarse lucht met wolken

Dit is de Typische Vissen Man en Vissen Vrouw

Of je geboren bent als jongen of meisje zou ook nog verschil kunnen maken. Er zijn namelijk typische eigenschappen van de vrouwen vis, die de mannen vis juist weer minder of niet heeft en vice versa. Wat romantiek betreft is dat wellicht handig om uit te pluizen. Weet wat je date!

stel hand in hand kijkend naar zonsondergang koppel natuur oranje lucht

Dit is het Temperament van de Mannelijke Vissen

De mannelijke vis is precies het type die vrouwen beschrijven wanneer ze zich afvragen waar die leuke mannen toch gebleven zijn. De mannelijke vissen zijn namelijk erg betrokken en romantisch. Dat wordt dus elke dag een ontbijtje op bed! Ook laat hij maar al te graag zien hoe blij hij met jou is. Een relatie met hem kan bijna gaan lijken op iets wat geplukt is uit zo’n ultieme romcom. Daarentegen, valt hij zelf vaak op de verkeerde soort mensen en bij liefdesverdriet slaat hij dan ook compleet de andere kant op.

oranje roze lucht en fietsend koppel stel hand in hand

Dit is het Temperament van de Vrouwelijke Vissen

Wanneer het gaat om liefdesverdriet, is het voor de vrouwen vis een oprechte lijdensweg. Ze zal zich volledig willen terugtrekken om achter slot en grendel het mysterie van de liefde proberen te begrijpen. In een relatie haalt ze het beste in je naar boven en is heel meegaand. Maar vergeet de vrouwelijke vis niet aan het lachen te maken en haar complimentjes te geven. Daar is ze erg gevoelig voor! Maar hou haar niet aan het lijntje, dit heeft ze namelijk direct in de smiezen.

gekleurde sterrenhemel met persoon staren sterren lucht kleuren

Dit Vertelt het Sterrenbeeld Vissen over je Levenswijze

Albert Einstein, Piet Mondriaan en Herman van Veen hebben allemaal het sterrenbeeld Vissen. Ze zijn – of waren – gedreven, intelligent, kunstig en muzikaal; exact wat de vissen horoscoop aangeeft. Maar in vriendschap en liefde hebben mensen met het vissen sterrenbeeld ook overeenkomsten in hun levenswijzen.

Op het Werk

Pisces hebben vrijheid nodig als het om hun werk gaat. Geef ze geen negen tot vijf baan, want dan zal hij/zij zich als een vis op het droge voelen. Een creatieve omgeving zorgt ervoor dat de leergierigheid gestimuleerd wordt. Daarnaast hebben ze een extreem goed geheugen. Autoriteit haalt niet het beste in een vis naar boven, dus werk als vis zelfstandig of wees bewust onderdanig.

Met Vriendschappen

Vissen zullen uiteindelijk meer aanbieden dan ze ooit zelf zullen vragen. In vriendschap zijn ze ontzettend loyaal, zorgzaam en onzelfzuchtig. Pisces trekken veel verschillende soorten mensen aan vanwege hun open houding. Ondanks dat heb je als vis liever een handjevol goede vriendinnen dan tientallen vage kennissen.

In de Liefde

Je weet al hoe een vissen man en een vissen vrouw zich zogezegd zouden gedragen binnen een relatie, maar hoe zijn ze in het algemeen binnen de liefde? Dit sterrenbeeld uit zich als intens loyaal en lekker huiselijk. Ze gedragen zich zelden egoïstisch, zeker niet wat intimiteit betreft. Op seksueel gebied zijn vissen namelijk zacht en sensueel, maar de stap hiernaartoe zien ze als een stap naar een diepere, emotionele connectie. Het sterrenbeeld vissen zou het beste samen gaan met de sterrenbeelden kreeft en schorpioen.

vrouw in meditatiehouding in de zon yoga palmboom meditatie

Welke Edelsteen past bij Sterrenbeeld Vissen

Welke edelsteen bij sterrenbeeld vissen past? Dat kunnen er meerdere zijn! Vissen zouden (over)gevoelig, kwetsbaar en intuïtief kunnen zijn. Aan de andere kant zouden zij ook de werkelijkheid willen ontvluchten. De vissen geboortesteen die volgens de oude leer het beste bij dit sterrenbeeld zou passen, is de lapis lazuli. Een turquoise hanger zou een vissen ook kunnen dragen.

De traditionele leer van geboortestenen voegt als geboortesteen voor vissen ook nog de aquamarijn toe. Zeelieden droegen vroeger een Aquamarijn amulet, ter bescherming op zee. Het is het algemene symbool van liefde, veiligheid en hoop.

Alle Geboortesteenhangers bekijken

Een andere vissen edelsteen zou een amethist kunnen zijn. Dit is een beschermende steen die de vis zou kunnen helpen om rust en ontspanning te vinden, maar ook evenwicht zou kunnen brengen tussen twee werelden waarin de vis soms ‘zwemt’. Dit kristal zou tevens de nek- en schouderpartij kunnen helpen ontspannen, want dat is een plek waar spanning zich vaak ophoopt. Een andere edelsteen voor vissen zou een peridoot kunnen zijn. Deze zou balans kunnen geven tussen gevoel en verstand en je kunnen beschermen tegen negativiteit van anderen.

Maar welke edelsteen bij je past, is toch een kwestie van zelf aanvoelen. Edelstenen zijn instrumenten die met je meegroeien. Ga dus af op je gevoel en luister naar je huidige behoeften. Volgens edelsteentherapeuten trek je namelijk de stenen aan, waar je op dat moment klaar voor bent en behoefte aan hebt. In onze blog welke edelsteen past bij mij kun je meer lezen over hoe je kristallen kunt kiezen.

Spirituele Elementen die Passen bij Sterrenbeeld Vissen

Op zoek naar een item die past bij jouw sterrenbeeld of zoek je juist een spiritueel cadeau in het teken ervan? Voor wat inspiratie vind je hieronder vind je elementen die passen bij het vissen sterrenbeeld.

 1. Water. Dit is het fysieke element dat  past bij dit sterrenbeeld. 
 2. Paars. Deze spirituele kleur en de verschillende tinten ervan, zoals lila en violet, passen perfect bij de vis. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken welke van de chakra kleuren paars is en zo het bijbehorende energiepunt als inspiratie kunnen nemen. 
 3. Meditatie. Het is goed om al je emoties en gevoelens een plek te geven. Meditatie kan hiervoor een uitkomst bieden voor de vis. Het is een stukje zelfliefde waar dit sterrenbeeld soms wat extra aandacht aan mag geven. Kies een heerlijk zittend meditatiekussen en probeer het eens uit!

Meer weten over sterrenbeelden en wat dit precies inhoudt? Lees dan de blog: Horoscoop Begrijpen, dit staat er in jouw sterrenhemel.

Heb jij het sterrenbeeld vissen? Welke eigenschappen herken jij dan bij jezelf?

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 12:59 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50