• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
 • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld šŸ¤©Ā >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Tweeling – De Vrolijke Filosoof

Door Marije 20 mei 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 10 minuten met dit artikel.
9634 x

Sterrenbeeld Tweeling? Dan heb jij gemeenschappelijke kenmerken met Johnny Depp, Marilyn Monroe en Paul Mccartney! Ontdek ze in deze blog.

Als je bent geboren tussen 21 mei en 21 juni, dan is Tweeling jouw sterrenbeeld. Dat betekent dat je slim en nieuwsgierig bent en vaak op zoek bent naar nieuwe dingen. Waarschijnlijk denk je ook graag na over grootse dingen in het leven, want je bent een ware filosoof. Benieuwd naar de andere eigenschappen? Lees dan snel verder!

sterrenbeeld tweeling

Betekenis Sterrenbeeld Tweeling in de Astrologie

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem. De planeet die bij het sterrenbeeld Tweeling hoort is de snelle Mercurius. Mercurius hoort bij communicatie, beweging en intelligentie. Degenen die onder het sterrenbeeld Tweeling zijn geboren, hebben vaak de speelse en energieke kenmerken van jonge mensen. De snelheid van deze planeet zorgt ervoor dat je als Tweeling zowel beweeglijk bent op lichamelijk als geestelijk gebied. Je hebt energie voor twee en houdt ervan om lol te maken, maar zodra je je ergens op hebt gestort, zijn je gedachten eigenlijk alweer ergens anders. Verder ben je nieuwsgierig, extravert en kun je goed communiceren.

sprongAlgemene Eigenschappen Sterrenbeeld Tweeling

Waarschijnlijk ben je echt een gezelligheidsdier. Als Tweeling kun je heel goed praten over van alles en nog wat. Mensen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Tweeling hebben humor en zijn met hun gevatte opmerkingen pittige gesprekspartners. Ook heb je genoeg energie om tot diep in de nacht te feesten. Toch geniet je ook van je vrijheid en vind je het leuk om alleen te zijn met je soms filosofische gedachten. Verveling is niks voor jou. Door je veranderlijkheid heb jij geen problemen om je aan te passen. Je bent nieuwsgierig genoeg om nieuwe activiteiten te ondernemen, maar vindt het moeilijk om door te zetten als je intussen iets anders leuks hebt gevonden. Keuzes maken is daarom niet jouw sterkste punt.

Uitdagingen voor Sterrenbeeld Tweeling

Sommige mensen zullen je interessant vinden, omdat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Dit kan komen door je nieuwsgierigheid, waardoor je wellicht je neus ook wel eens in andermans zaken steekt. Met je vlotte, charmante babbel moet je daarom ook oppassen dat dit niet uitloopt tot roddelen of dat er een manipulatief leugentje bij insluipt. Verder is het voor jou de uitdaging om een gemaakte keuze ook door te zetten en niet op te geven zodra het saai wordt. Zorg er tot slot voor dat je door je aanpassingsvermogen je leuke zelf niet verliest.

Tweeling Sterrenbeeld Kenmerken in de Liefde

Met jouw fijne energie en charmes lig jij vast goed in de markt. Toch zijn er genoeg Tweelingen die de liefde maar sentimenteel gedoe vinden. Als het te dichtbij komt, kunnen zij zich terughoudend gedragen en genegenheid koeltjes uiten, met een snelle glimlach bijvoorbeeld. Je kunt als Tweeling diepe gevoelens voor iemand ontwikkelen, maar dan is het de uitdaging om je aandacht ook bij die ene persoon te houden.

handen bij zonsondergang

Sterrenbeeld Tweeling Eigenschappen in een Relatie

Tweeling heeft een levendige partner nodig die de passie en spanning erin kan houden. Ook humor en intelligentie zijn eigenschappen die je als Tweeling aantrekkelijk vindt. Iemand moet het leven niet al te serieus nemen. Wanneer een partner zowel een minnaar als beste vriend is, is het voor jou niet moeilijk om trouw te blijven en laat jij je partner ook graag weten dat hij of zij de belangrijkste persoon op de hele wereld is. Kijk niet raar op als jouw partner zich toch onzeker voelt, omdat jouw beweeglijkheid je ook onvoorspelbaar kan maken.

Welk Sterrenbeeld past bij Tweeling?

Een relatie tussen Maagd en Tweelingen heeft een goede kans van slagen, omdat beide tekens wat terughoudend kunnen zijn in de liefde. Als deze twee elkaar toch gevonden hebben, is het raak. Tweelingen Weegschaal is een liefdescombinatie die zij ervaren als lotsbestemming, omdat alles op rolletjes verloopt. Deze twee luchttekens begrijpen elkaar zo goed, dat ze zullen zeggen dat het zo had moeten zijn. Ook Boogschutter is een goede match voor Tweelingen. Deze spannende liefdesrelatie kan zomaar eens uitlopen in een huwelijk. Ze kunnen een relatie zonder problemen tegemoet gaan als ze beiden hun eigen leventje kunnen leiden.

Bekijk onze Sterrenbeelden collectie

duiven bij eiffeltoren

Tweelingen Sterrenbeeld en Vriendschap

Sterrenbeeld Tweelingen maakt graag deel uit van een groep. Jij bent gul, attent en helpt je vrienden graag met goed advies. Dankzij jouw ruimdenkendheid kun jij je meestal goed verplaatsen in een ander. Grote, lange conflicten vermijd je liever wel, want een Tweeling houdt er niet van als hun eigen leven en vrijheid worden verstoord. Jouw vrienden zullen je waarschijnlijk omschrijven als een vrolijk persoon met enthousiaste verhalen. Met een Tweeling valt altijd wel iets leuks te beleven. Hoewel het gezelligheidsdieren zijn, willen ze wel tijd voor zichzelf hebben. Er wordt ook van hun vrienden verwacht dat ze dit respecteren.

Tweeling Sterrenbeeld Eigenschappen op het Werk

Tweelingen kunnen veel bereiken, ondanks dat ze door hun algemene eigenschappen soms onvoorspelbaar kunnen zijn. Niemand maakt jou als persoon met het Tweeling sterrenbeeld gelukkig met een saaie kantoorbaan waar je van 9 tot 5 achter een bureau moet zitten. Jij voert liever verschillende taken uit, dan dat je er eentje uit moet kiezen. Door je flexibiliteit ben je een fijne partner om mee samen te werken.

groep mensen werk

Vaardigheden van personen met het Tweeling Sterrenbeeld

Op school was je waarschijnlijk goed in kunst of handenarbeid. Een Tweeling zou kunnen uitblinken in de muziek, schilderkunst of beeldhouwkunst. Veel mensen met het sterrenbeeld Tweeling zijn ook goed in taal, zowel op gebied van spreken als schrijven. Als dit het geval is, zou je een goede docent, diplomaat, prediker, schrijver, journalist of advocaat kunnen zijn. Eigenlijk is elke baan waarin jij gevatheid met afwisseling kunt combineren geschikt. Omdat je rationeel en analytisch bent, zou je ook een wetenschapper of filosoof kunnen zijn.

Edelstenen Tweeling

Elke edelsteen heeft zijn eigen werking, net zoals elk sterrenbeeld zijn of haar eigen eigenschappen met zich meedraagt. Zo zijn er ook verschillende edelstenen die bij het karakter van sterrenbeeld Tweeling passen.

Edelstenen Sterrenbeeld Tweeling op een rijtje

De volgende stenen zouden het Sterrenbeeld Tweeling kunnen helpen:

  • Chalcedoon
  • Tijgeroog
  • Citrien
  • Lapis Lazuli
  • Rode Jaspis
  • Agaat
  • Topaas

Bekijk onze Tweelingen Edelstenen collectie

Chalcedoon Tweeling Edelsteen

De Blauwe Chalcedoon is de sterrenbeeld Tweeling steen. Deze past bij de communicatievaardigheden op spreek- en schrijfgebied. Daarnaast zou deze steen sociale contacten en optimisme bevorderen. Tweelingen kunnen heel vrolijk worden van deze edelsteen. Verder zou deze steen de spiritualiteit en intuĆÆtie kunnen bevorderen, de Tweeling kunnen helpen bij begrip, kalmerend kunnen werken en creativiteit en expressie kunnen stimuleren.

Tijgeroog Tweeling Edelsteen

Tijgeroog zou doorzettingsvermogen, daadkracht en zelfvertrouwen geven. Mensen met Sterrenbeeld Tweeling zijn nieuwsgierig en leergierig, iets wat deze steen bij de Tweeling kan versterken. Hij zou het analytisch vermogen van de drager verbeteren. Ook wordt Tijgeroog vaak gebruikt bij spannende situaties, zoals een belangrijke presentatie of een sollicitatiegesprek. Hij zou je minder verlegen kunnen maken en kracht en zelfvertrouwen kunnen geven bij angsten en andere negatieve gevoelens. Tot slot zou de Tijgeroog de wispelturige Tweeling kunnen helpen bij het doorhakken van knopen.

Citrien Steen Sterrenbeeld Tweeling

Citrien is een verwarmende steen die zelfvertrouwen en optimisme zou stimuleren. Hij zou je energie, moed en levensvreugde kunnen geven, iets wat goed bij het zonnige en enthousiaste karakter van Tweeling past. De nervositeit van de Tweeling zou verminderen met Citrien, omdat hij zou helpen om angsten en fobieƫn te overwinnen. Volgens kenners bevordert de steen creativiteit, zelfexpressie en helpt hij geluk en voorspoed aan te trekken. Ook zou hij Tweeling kunnen helpen te concentreren, bijvoorbeeld bij studeren.

Lapis Lazuli Edelsteen Tweeling

Lapis Lazuli is de steen van de vriendschap en Tweeling omringt zich graag met de mensen die hij liefheeft! Volgens liefhebbers stimuleert hij harmonieuze relaties en vermindert hij het gevoel van eenzaamheid. De steen zou je namelijk sociaal en meelevend kunnen maken en eerlijke communicatie bevorderen. Negatieve gevoelens als boosheid en irritatie zouden verminderd kunnen worden. Ook is het de steen van de wijsheid en inzicht. Naast dat hij het hoofd helder zou maken en een positieve invloed zou hebben op de intellectuele vaardigheden, zou hij ook de intuĆÆtie en spirituele ontwikkeling kunnen stimuleren.

Rode Jaspis Sterrenbeeld Tweeling

Rode Jaspis hoort bij het wortelchakra. Hij zou helpen om terug te komen bij zichzelf en een gevoel van veiligheid geven. Dit zou het voor de drager makkelijker maken om voor zichzelf op te komen. De Rode Jaspis kan de Tweeling helpen niet op te geven na tegenslagen en daarmee geduld en doorzettingsvermogen kunnen geven. De rode steen zou hem in zijn kracht zetten en zijn wilskracht versterken. Hierdoor zou je doelen waar kunnen maken en ideeƫn makkelijker omzetten in actie. Hij helpt je ergens 100% voor te gaan. Daar kan de Tweeling met zijn wisselende interesses nog wat van leren!

Agaat Tweeling Edelsteen

Agaat is een aardende steen die de drager zou stabiliseren en beschermen. Hij zou zorgen voor innerlijke rust en daarmee een nuchtere houding kunnen geven. Agaat zou mensen met sterrenbeeld Tweeling kunnen helpen om angsten, fobieƫn en andere onrustige gevoelens te verminderen. Vooral de Roze Agaat zou hierbij kunnen helpen. Agaat wordt vaak gebruikt tijdens het mediteren. Ook zou de steen zorgen voor zelfreflectie.

Topaas Edelsteen Tweeling

Topaas staat bekend als de steen van liefde en voorspoed. Hij zou waarheid, empathie en vergeving bevorderen en de drager zacht maken. Ook zou hij de Tweeling nieuwe motivatie kunnen geven. Hij zou het licht op de doelen schijnen, hem zelfvertrouwen en moed geven om deze te bereiken en daarbij helpen twijfel en onzekerheid te overwinnen. Deze zonnige steen zou de drager helpen zijn eigen weg te vinden en helpen vertrouwen op zijn innerlijke wijsheid. Ook zou de steen passen bij de scherpzinnigheid en optimisme van Tweeling.

Geboortesteen Tweeling Mei

De geboortesteen verschilt per maand. De geboortesteen van Tweeling in mei is de Smaragd. Volgens kenners werkt Smaragd op het hartchakra. Dit zou compassie, liefde, openheid en oprechtheid stimuleren. Hierdoor zou het automatisch een positieve werking hebben op relaties, vriendschappen en andere samenwerkingen.

Bekijk al onze Edelstenen

Geboorte Steen Tweeling Juni

De Maansteen is de Tweeling geboortesteen voor degenen die zijn geboren in de maand juni. Maansteen zou sterk verbonden zijn aan de maan en de vrouwelijke yin-energie. Hij zou namelijk een positieve invloed hebben op vruchtbaarheid en de intuĆÆtie. Ook bij menstruele klachten en klachten na de bevalling zou Maansteen een fijn hulpje kunnen zijn. Door het dragen van Maansteen zouden emoties in balans kunnen komen. Ook wordt de steen veel gebruikt bij problemen als slapeloosheid en om dromen te herinneren.

Deze Yogavorm past bij het Sterrenbeeld Tweeling

Als Tweeling houd je van verandering. Pak het daarom een keer anders aan en rol je yogamatje uit in de buitenlucht. Je yoga sessie kun je vervolgens weer afwisselen met rustige Yin Yoga en moeilijkere en intensieve asanaā€™s van Bikram Yoga.

yoga buiten

Meer over de Sterrenbeelden

Ben je benieuwd naar de andere sterrenbeelden? We schreven eerder over alle eigenschappen van het Sterrenbeeld Vissen, Sterrenbeeld Ram en Sterrenbeeld Stier. Er staat genoeg in de sterren geschreven!

Herken jij je in deze eigenschappen?

Laatste aanpassing op 10 mei, 2023 2:31 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *