• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis Verzending vanaf €50
 • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Lisette
Door Lisette 6 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
2728 x

Spiritueel Cadeau geven in het teken van vriendschap, liefde, troost of kracht. Hier vind je de inspiratie gids naar een betekenisvol kado. 

Tibetaanse gebedsvlaggetjes slinger in allerlei kleuren edelsteen bloemen

Een spiritueel cadeau geven hoeft niet per se voor een spiritueel persoon bedoeld te zijn. Je kan bijna iedereen blij maken met kleine spirituele cadeautjes, waar meer achter zit dan het blote oog kan zien. Het gaat namelijk niet om het product, maar om de betekenis ervan. Daarom vind je in deze gids inspiratie voor de meest persoonlijke spirituele cadeaus. Kies bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld, chakra of kies voor een edelsteen die bij de persoon past. Misschien maakt het lijstje met de top 10 meest geschonken producten je wat wegwijs voor een symbolisch kado voor vriendschap. Schrijf nog een lief woordje, pak het in en verrassen maar! Oh, we krijgen spontaan zin om ook een symbolisch kado te geven 😀

 

cadeau ingepakt met bruin papier kaneelstokje en dennenappel

Daarom Geef je een Symbolisch Cadeau met Betekenis

Bij spirituele kadootjes gaat het niet om het materialisme, maar juist om de betekenis erachter en het gebaar van het geven. Een blender is handig en bruikbaar, maar er valt weinig emotionele waarde uit te halen. Waar het bij een zenvol presentje om gaat, is de waarde of betekenis die de ontvanger er uit kan halen. Denk aan een mooie herinnering, emotie, inspiratie of een speciale boodschap. Zo’n kado met betekenis wordt nooit minder waard. Dát is de kracht van betekenis!

abalone schelp met daarin palo santo en smudge stick bloemen

Cadeau Spiritueel Kiezen in Spirituele Kadowinkel

Er bestaan veel manieren om een betekenisvol cadeau voor die ene speciale persoon te vinden. Om je een handje op weg te helpen met een spiritueel cadeautje, vind je hieronder vier manieren om een cadeau met symbolische betekenis te kiezen:

 • Sterrenbeeld
 • Edelstenen
 • Chakra’s
 • Symbool

Ontdek de Spiru Cadeauzoeker

amethist edelsteen engeltje smudge stick

Kiezen op Basis van Sterrenbeeld

Het leuke aan horoscopen is dat iedereen er eentje heeft en dat je op basis hiervan een cadeau kan kiezen. Voor elke zodiac bestaan er bijpassende geuren, kleuren, stenen en ga zo maar door. Wil je erachter komen welk soort kristal je cadeau zou kunnen geven, lees dan de blog ‘Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld?’. Zo kun je onder andere sterrenbeeld hangers en zodiac edelsteen zeep kopen. Een horoscoop begrijpen kan ook meer inzicht geven in iemand zijn persoonlijkheid. Zo kun je een symbolisch cadeau kracht bijzetten.

Kiezen op Basis van Edelstenen

Als je keuze valt op het geven van edelstenen en mineralen, zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Welk soort of welke grootte en vorm moet je kiezen? Welke past bij de persoon aan wie je het wil geven? Gelukkig zijn ook hier trucjes voor. Deze kun je vinden in de blog ‘Welke edelsteen past bij mij?’. Je kunt je ook verdiepen in helende kristallen als Seleniet, Shungiet, Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Maak het jezelf alleen niet te moeilijk, elke steen kan namelijk wel iets van betekenis hebben voor een persoon!

Kiezen op Basis van Chakra’s

Het kiezen op basis van chakra’s is ook een manier. Elk van de zeven chakra punten focust zich op het verdelen van energie over je lichaamsdelen. Gun je iemand wat meer levensplezier, geef dan een chakra cadeau in de kleur oranje om het tweede chakra te stimuleren. Roodkleurige items zouden goed werken voor het wortelchakra, dus bijvoorbeeld voor iemand die erg op zoek is naar zichzelf. En je raadt het misschien al, voor elk powerpunt zijn er ook chakra stenen die erbij passen.

Kiezen op Basis van een Symbool

Heeft de jarige misschien een lievelingssymbool? Of lijkt het je leuk om er zelf een te kiezen voor die persoon? Achter elk symbool kun je een boekwerk aan interessante en betekenisvolle verhalen vinden. Daarom is het niet alleen een leuke zoektocht, maar kan het iemand ook enorm inspireren. Denk aan de lotusbloem, levensbloem, Yin Yang, levensboom, klavertje vier en de hamsa hand. Er zijn enorm veel producten waarin deze symbolen verwerkt zijn, dus keuze zat!

Himalaya zoutlamp oranje met bloemen op achtergrond

Dit zijn de Top 10 Meest Geschonken Spirituele Cadeautjes

Als online spirituele winkel heeft Spiru natuurlijk wel een idee van wat er aan symbolische cadeaus geschonken wordt. Daarom hebben we speciaal voor jou hieronder de top 10 van populaire betekenisvolle producten uit onze spirituele cadeaushop ter inspiratie met liefde en zorgvuldigheid uitgezocht. Zo kun je kiezen uit:

 1. Zoutlampen in allerlei vormen en maten. Naast een sfeervolle oranje gloed, zou het ook zorgen voor frisse lucht.
 2. Boeddha Beelden. Het weggeven van dit spirituele beeldje zou geluk brengen!
 3. Backflow Wierook. Dit is het soort wierook waar je uren naar kan staren, omdat het zo kalmerend naar beneden vloeit.
 4. Klankschalen. Maak er een leuk setje van met een klankschaal klopper en kussentje erbij.
 5. Pendels. Pendelen is een kunst op zich en ook nog eens een leuke bezigheid.
 6. Tarotkaarten. Als we het dan toch over waarzeggerij hebben.. Leer de betekenis van elke tarotkaart en neem een kijkje in de toekomst!
 7. Yoga Matten. Stimuleer iemand om meer te bewegen door het geven van een eigen matje!
 8. Meditatiekussen. Iemand die zich bezighoudt met mindfulness zegt vast geen nee tegen een heerlijk zittend kussentje voor tijdens het mediteren.
 9. Edelstenen Vormen. Denk aan een engeltje voor bescherming of een hartje als teken van liefde voor bijvoorbeeld Valentijnsdag.
 10. Een compleet setje zoals een reinig je huis pakket of  een gouden driehoek edelstenen set. Dit soort producten zijn voor het gemak alvast voor je samengesteld.

Alle producten uit onze cadeaushop met spirituele artikelen zijn unisex, op de yoni eieren (idee voor spiritueel cadeau vrouw) en mannen sieraden (idee voor spiritueel cadeau man) na.

roze rozen bril bovenop kaartje en boeken

Geef je Symbolisch Cadeau Kracht met een Lief Woordje

Als je eenmaal dat perfecte cadeau met speciale betekenis hebt gevonden, gaan we zorgen voor de finishing touch! Denk aan een handgeschreven bericht, dat kan een persoon zoveel waard zijn. Dus als je nog een lief woordje schrijven wil voor bij het cadeau: wij verkopen ook zenvolle ansichtkaarten. En heb je al nagedacht over het inpakken van het kado? Als spirituele cadeauwinkel denken wij natuurlijk ook aan het milieuvriendelijk inpakken van de cadeaus. Pak het symbolisch cadeau met liefde in met bijvoorbeeld krantenpapier of een ander recyclebaar materiaal. Wees zo creatief als je wil!! In onze blog Geluksbrengers kun je ideeën opdoen voor het personaliseren van je presentje. Aan het einde van de dag gaat het om de betekenis en het gebaar van het geven van een origineel cadeau aan jouw geliefde vriend of vriendin 🙂

Welk Spiritueel Cadeau zou jij graag willen geven aan iemand?

Laatste aanpassing op 20 oktober, 2020 9:49 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50