• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Spiritueel Cadeau met Betekenis Geven? Inspiratie Genoeg!

Door Lisette 6 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
27233 x

Spiritueel Cadeau geven in het teken van vriendschap, liefde, troost of kracht. Hier vind je de inspiratie gids naar een betekenisvol kado. 

Een spiritueel cadeau geven hoeft niet per se voor een spiritueel persoon bedoeld te zijn. Je kan bijna iedereen blij maken met een spiritueel kadootje, waar meer achter zit dan het blote oog kan zien. Het gaat namelijk niet om het product, maar om de betekenis ervan. Daarom vind je in deze gids inspiratie voor een persoonlijk spiritueel geschenk. Kies bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld, chakra of kies voor een edelsteen die bij de persoon past. Misschien maakt het lijstje met de top 10 meest geschonken producten je wat wegwijs voor een symbolisch kado voor vriendschap. Schrijf nog een lief woordje, pak het in en verrassen maar! Oh, we krijgen spontaan zin om ook een spiritueel kado te geven 😀

Ontdek de Spiru Cadeauzoeker

Tibetaanse gebedsvlaggetjes slinger in allerlei kleuren edelsteen bloemen

Daarom Geef je een Symbolisch Cadeau met Betekenis

Bij spirituele kadootjes gaat het niet om het materialisme, maar juist om de betekenis erachter en het gebaar van het geven. Een blender is handig en bruikbaar, maar er valt weinig emotionele waarde uit te halen. Waar het bij een zenvol presentje om gaat, is de waarde of betekenis die de ontvanger er uit kan halen. Denk aan een mooie herinnering, emotie, inspiratie of een speciale boodschap. Zo’n kado met betekenis wordt nooit minder waard. Dát is de kracht van betekenis! En daarbij hoeft het echt geen zen cadeau voor spirituele mensen te zijn, ook voor minder spirituele vrienden of dierbaren is een betekenisvol cadeau van grote waarde.

abalone schelp met daarin palo santo en smudge stick bloemen

Cadeau Spiritueel Kiezen in Spirituele Kadowinkel

Er bestaan veel manieren om een betekenisvol cadeau voor die ene speciale persoon te vinden. Zoek je misschien een spiritueel cadeau voor een vriendin? Of een vriendschaps cadeau? Om je een handje op weg te helpen met een spiritueel cadeautje, vind je hieronder vier manieren om een cadeau met symbolische betekenis te kiezen:

 • Sterrenbeeld
 • Edelstenen
 • Chakra’s
 • Symbool

amethist edelsteen engeltje smudge stick

Kiezen op Basis van Sterrenbeeld

Het leuke aan horoscopen is dat iedereen er eentje heeft en dat je op basis hiervan een cadeau kan kiezen. Voor elke zodiac bestaan er bijpassende geuren, kleuren, stenen en ga zo maar door. Wil je erachter komen welk soort kristal je cadeau zou kunnen geven? Lees dan de blog over de geboortesteen en neem een kijkje bij onze geboortesteen hangers of geboortesteen ringen. In onze blog over de sterrenbeeld betekenis lees je meer over jouw sterrenbeeld, maar ook naar de andere onderdelen uit iemands geboortehoroscoop. Zo kun je een symbolisch cadeau kracht bijzetten, met onze sterrenbeeld hangers bijvoorbeeld!

Kiezen op Basis van Edelstenen

Als je keuze valt op het geven van edelstenen en mineralen, zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Welk soort of welke grootte en vorm moet je kiezen? Welke past bij de persoon aan wie je het wil geven? Gelukkig zijn ook hier trucjes voor. Deze kun je vinden in de blog ‘Welke edelsteen past bij mij?’. Je kunt je ook verdiepen in helende kristallen, zoals Amethist, Rozenkwarts, Bergkristal, Citrien en veel meer! Maak het jezelf alleen niet te moeilijk, elke steen kan namelijk wel iets van betekenis hebben voor een persoon. Daarnaast werkt het vaak ook om op je gevoel af te gaan!

Kiezen op Basis van Chakra’s

Het kiezen op basis van chakra’s is ook een manier. Elk van de zeven chakra punten focust zich op het verdelen van energie over je lichaamsdelen. Gun je iemand wat meer levensplezier, geef dan een chakra cadeau in de kleur oranje om het tweede chakra te stimuleren. Roodkleurige items zouden goed werken voor het wortelchakra, dus bijvoorbeeld voor iemand die erg op zoek is naar zichzelf. En je raadt het misschien al, voor elk powerpunt zijn er ook chakra stenen en chakra kaarsen die erbij passen.

Kiezen op Basis van een Symbool

Heeft degene die jij wilt verblijden met een presentje misschien een lievelingssymbool? Of lijkt het je leuk om er zelf een te kiezen voor die persoon? Achter elk symbool kun je een boekwerk aan interessante en betekenisvolle verhalen vinden. Daarom is het niet alleen een leuke zoektocht, maar kan het iemand ook enorm inspireren.

Cadeau Vriendschap

  • Een sieraad met Yin Yang zou bijvoorbeeld een mooi vriendschap cadeau kunnen zijn. De Yin Yang betekenis zou ‘twee tegengestelde krachten betekenen, die elkaar in balans houden. Een mooi vriendschap cadeau symbool, als je het ons vraagt!
  • Een ander symbolisch cadeau voor vriendschap is de Hamsa Hand. Deze bijzondere gelukshanger wordt door velen gezien als het symbool van vriendschap en vrede. De edelsteen armband met Hamsa Hand zou de band tussen jou en je beste vriend niet beter kunnen weergeven.
  • Lapis Lazuli is de steen van de vriendschap, omdat hij vriendschappen en andere relaties positief zou stimuleren. Dit doet hij door je aan te moedigen om oprecht te zijn, zodat je een goede vriendschap aan kunt gaan!

Himalaya zoutlamp oranje met bloemen op achtergrond

Cadeau Geluk

  • Een lotusbloem is volgens de kenners een geluk cadeau voor een nieuw begin. Lotus Sfeerlichten zullen dus bij een nieuw begin zeker een warm welkom zijn.
  • Wil je iemand veel geluk wensen, dan zit je met het klavertje vier vaak goed. Zo geef je diegene iets wat diegene altijd bij zich kan dragen. Kortom, genoeg ideeën voor het ultieme cadeau geluk.

Cadeau Kracht

  • Een cadeau geven wat een ander kracht geeft? De Labradoriet is een edelsteen die kracht zou kunnen geven in moeilijke tijden en je het juiste doel voor ogen weet te houden. Door een labradoriet hanger te dragen, zou de drager zich altijd krachtig kunnen voelen.
  • Het Flower of Life symbool zou de groei en het kracht van het leven symboliseren. Met de flower of life ringen kan iemand dit krachtige symbool altijd bij zich dragen!

Dit zijn de Top 10 Meest Geschonken Spirituele Cadeautjes

Als online spirituele winkel heeft Spiru natuurlijk wel een idee van wat er aan symbolische cadeaus geschonken wordt. Daarom hebben we speciaal voor jou hieronder de top 10 van populaire betekenisvolle producten uit onze spirituele cadeaushop ter inspiratie met liefde en zorgvuldigheid uitgezocht. Zo kun je kiezen uit:

 1. Zoutlampen in allerlei vormen en maten. Naast een sfeervolle oranje gloed, zou het ook zorgen voor frisse lucht!

2. Wierook. Backflow Wierook is het soort wierook waar je uren naar kan staren, omdat het zo kalmerend naar beneden vloeit. Ook hebben we speciale wierook cadeausets, zoals de traditionele tibetaanse wierook cadeauset. Het neusje wil ook wat!

3. Edelstenen en mineralen. Er is voor iedereen een steen (of meerdere) die een betekenisvolle waarde en werking zou kunnen hebben. Zo kun je onder meer kiezen tussen ruwe edelstenen, edelsteen clusters of getrommelde edelstenen, maar ook specifieke edelsteen vormen, edelstenen sets en zorgvuldig uitgezochte edelstenen cadeaus.

4. Kaarshouders in allerlei varianten. Zo zouden de zoutsteen waxinelichthouder en Lotus sfeerlichten een zachte sfeer in huis kunnen geven. Met een waxinelichthouder van edelsteen geef je ook meteen een symbolisch cadeau. Met een mooie kaarshouder verlicht je een symbool dat voor de ontvanger speciaal is. Neem dus ook eens een kijkje bij onze handgemaakte porseleinen kaarshouders!

5. Edelstenen sieraden. Want iedereen begint te schitteren van een betekenisvolle edelstenen armband, een edelstenen ketting of edelstenen oorbellen. Door het dragen van een edelstenen hanger of edelsteen ring, zal de spirituele kracht duidelijk voelbaar kunnen blijven.

6. Pendels. Pendelen is een kunst op zich en ook nog eens een leuke bezigheid. De populairste zijn de edelstenen pendels. Chakra pendels zijn er speciaal om inzicht te krijgen in eventuele blokkades in de chakra’s. Ook metalen pendels zijn een lust voor het oog. Ga altijd uit van je gevoel!

7. Smudge producten zijn niet meer weg te denken. Een reinig je huis pakket is bijvoorbeeld een geschikt cadeau voor iemand die net is verhuisd. Daarnaast is het nooit verkeerd om je huis te reinigen van negatieve energie. Dat kan ook met losse palo santo of witte salie, of onze speciale smudge sticks.

8. Ons prachtige assortiment klankschalen, die een helende en rustgevende werking zouden hebben. Met een klankschalen set zit je altijd goed!

9. Speciale drinkflessen voor edelsteen water, of een koperen drinkfles om de dosha’s in balans te houden. Ook nog eens goed voor het milieu!

10. Boeddha Beelden. Het weggeven van dit spirituele beeldje zou geluk brengen!

Alle producten uit onze cadeaushop met spirituele artikelen zijn unisex, op de yoni eieren (idee voor spiritueel cadeau vrouw) en mannen sieraden (idee voor spiritueel cadeau man) na.

roze rozen bril bovenop kaartje en boeken

Geef je Symbolisch Cadeau Kracht met een Lief Woordje

Als je eenmaal dat perfecte cadeau met speciale betekenis hebt gevonden, gaan we zorgen voor de finishing touch! Denk aan een handgeschreven bericht, dat kan een persoon zoveel waard zijn. En heb je al nagedacht over het inpakken van het kado? Als spirituele cadeauwinkel denken wij natuurlijk ook aan het milieuvriendelijk inpakken van de cadeaus. Pak het symbolisch cadeau met liefde in met bijvoorbeeld krantenpapier of een ander recyclebaar materiaal. Wees zo creatief als je wil!! In onze blog Geluksbrengers kun je ideeën opdoen voor het personaliseren van je presentje. Aan het einde van de dag gaat het om de betekenis en het gebaar van het geven van een origineel cadeau aan jouw geliefde vriend of vriendin 🙂

Welk Spiritueel Cadeau zou jij graag willen geven aan iemand?

Laatste aanpassing op 11 april, 2022 4:53 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *