• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €40
  • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen
Anouk
Door Anouk 18 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
1017 x

Lees je wel eens een horoscoop, maar is astrologie verder een hoop abracadabra? Ontdek hier de broodnodige basics van een birth chart en de persoonlijke magie van zon, maan en sterren.

horoscoop globe

Een horoscoop laat volgens astrologen zien hoe de hemel erbij hing toen je geboren werd. Dat zou namelijk een hoop invloed hebben op wie je bent en kunt worden. Voor veel mensen is een horoscoop daarom een soort kaart van hun karakter. Maar dan moet je die natuurlijk wel leren lezen! Geen nood, deze horoscoop essentials helpen je op weg.

horoscoop globe close up

Dit zijn Belangrijke Horoscoop Basics

Wil je een horoscoop leren lezen, dan is het handig iets te weten over

  • huizen en planeten
  • de zon
  • de maan
  • je ascendant

Huizen en planeten drukken uit welke informatie in een birth chart staat en de zon, maan en ascendant laten je belangrijkste persoonlijke kenmerken zien.

Huizen en Planeten in de Horoscoop

Een horoscoop is net een taart verdeeld in twaalf punten of Huizen. Een astroloog plakt dit sjabloon over de hemel heen op het tijdstip van je geboorte. Zo valt elk teken van de dierenriem ergens in die twaalf Huizen, net zoals de planeten. Hieraan zou je van alles af kunnen lezen. Huizen staan in de astrologie namelijk voor verschillende levensgebieden en planeten voor soorten energie. Staat er bijvoorbeeld een zon in het zesde huis in Kreeft, dan verlicht deze ster het domein van werk en je dagelijkse leven. Bovendien staat de zon voor de levensvervulling. Deze persoon is waarschijnlijk helemaal op z’n plek in een verzorgend beroep of groepsverband, allemaal kenmerken van de Kreeft.

De Zon in de Horoscoop

De zon is volgens astrologen het stralende middelpunt van de horoscoop. Deze ster staat namelijk voor je levensdoel, creatieve talenten en hartewensen. Deze eigenschappen horen trouwens ook bij het teken van de trotse Leeuw, mocht je nog even een inspirerend beeld nodig hebben. Benieuwd wat jou doet shinen? Kijk dan in welk teken de zon stond bij je geboorte. Waarschijnlijk weet je dat al, want veel mensen kennen dit punt als hun sterrenbeeld!

De Maan in de Horoscoop

Astrologen zien de Maan als het rustige zusje van de zon. De plaatsing van deze mysterieuze bol in de birth chart vertelt namelijk hoe je ontspant en emoties verwerkt. Voor veel mensen is de maan daarom verbonden met moederlijke zorg. Niet alleen reflecteert ze de eigenschappen van je moeke, ook laat ze zien wat self care voor jou inhoudt. Staat de maan bijvoorbeeld in Steenbok, dan betekent relaxen waarschijnlijk vooral veel rust, reinheid en regelmaat. Hangt ze onder het avontuurlijke teken Boogschutter, dan doet een frisse neus of weekendje weg al wonderen.

Je Persoonlijke Ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon stond toen je ter wereld kwam. Het heet ook wel rising sign omdat het op de plek staat waar de zon opkomt. Bovendien ligt dit punt in het eerste huis. Als de ascendant zou kunnen praten, zou het daarom zoiets zeggen als joehoe, ik ben hier hoor! Met dit astrologische punt maak je namelijk een eerste indruk. Het zou daarom verklaren wat je aan de buitenwereld laat zien en welke talenten helpen om je levensdoel te bereiken. Ook legt het uit hoe de meeste mensen op je reageren. Ja, vandaar dus! 🙂

Interesse in Astrologie?

Kun je geen genoeg krijgen van die persoonlijke sterren en planeten? Probeer eens te achterhalen welke edelsteen bij je sterrenbeeld past of doe een Volle Maan Ritueel.

Wat staat er in jouw horoscoop?

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 11:03 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50