• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe Maan: Zo gebruik je haar in je voordeel

Door Nina 18 juni 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
5811 x

Nieuwe Maan: Ben jij al bekend met de nieuwe maan betekenis en hoe je haar in je voordeel kan gebruiken? Ontdek het in deze blog!

De stand van de maan is dagelijks van invloed op jouw leven. Of het nu een afnemende maan is of een wassende maan, ze hebben allemaal een andere invloed. De nieuwe maan is een bijzondere fase. Deze heeft namelijk te maken met uitrusten, loslaten en nieuwe plannen maken, in tegenstelling tot de bekende Volle Maan, waar het gaat om afmaken van projecten, feestvieren en mensen uitnodigen. Meer weten over deze maanfase? Lees dan snel verder!

Wat is Nieuwe Maan?

De nieuwe maan staat tussen de Aarde en de Zon in, waardoor het licht van de Zon niet op de Maan valt. Hierdoor is het niet mogelijk om haar te zien. Het is de eerste fase na de afnemende maansikkel fase. Het markeert dus het begin van een nieuwe maancyclus.

nieuwe maan

Betekenis Nieuwe Maan

De eerste fase van onze Luna staat voor het eindigen van het oude en het begin van iets nieuws. Dit is het moment dat je de kracht hebt om bij jezelf naar binnen te kijken en jezelf te confronteren met oude emoties en gevoelens die al die tijd bij je gebleven zijn. Probeer deze dan ook los te laten. Het is tijd voor een nieuw begin!

Nieuwe Maan Spirituele Betekenis

Achter elke maanfase zit ook een spirituele betekenis. Bij de nieuwe maan is dit het manifesteren van dromen. Manifesteren betekent je wensen uit laten komen. Door de frisse, positieve energie die de maan met zich meebrengt, wordt het helder wat voor wensen je precies hebt.

Dit is een Nieuwe Maan Ritueel

Elke fase brengt ook een ander passend ritueel met zich mee. Om tijdens de nieuwe maan je focus te leggen op het nieuwe, is het aan te raden je dromen te manifesteren. Let wel op. Een ritueel kun je naar eigen voorkeuren aanpassen. Hieronder staat een voorbeeld van een ritueel:

  • Benodigdheden
  • Ruimte klaar maken
  • Reinigen
  • Manifesteren
  • Afsluiting

Benodigdheden

Voor een ritueel zijn er wel enkele spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan edelstenen, een dagboek, salie of wierook.

Ruimte klaar maken

Voordat het ritueel plaatsvindt, is het aan te raden de ruimte klaar te maken. Ruim spullen op die in de weg liggen of maak nog even schoon. Hierdoor krijg je een opgeruimd gevoel, waardoor je concentratie bij het ritueel op en top is!

Reinigen

Een belangrijk onderdeel dat niet vergeten mag worden, is grondig reinigen. Met smudge kan er goed gereinigd worden. Reinig hier bijvoorbeeld edelstenen mee, de kamer of je altaar. Zo ruim je de negatieve energie, die er eventueel hangt, op.

Manifesteren

Om je dromen te Manifesteren, moet je ze kunnen visualiseren. De eerste stap hiervoor is om je wens op te schrijven op papier. Deze kan vervolgens in het directe maanlicht neergelegd worden, zodat de wens de energie van de nieuwe maan op kan nemen. Bewaar je wens tot de volgende nieuwe maan! Als je dezelfde wens hebt, begin dan weer opnieuw met het ritueel. Spreek vervolgens, tegen jezelf of hardop, je dankbaarheid uit dat de wens die je hebt opgeschreven, is uitgekomen. Hierdoor leef je al in het eindresultaat, alsof het dus al gebeurd is!

Afsluiting

Sluit het ritueel af met een goede intentie. Spreek je dankbaarheid uit over wat je allemaal al bereikt hebt in het leven, op welk gebied dan ook. Hierdoor ga je met een goed gevoel de komende maand tegemoet!

Aquamarijn is de Edelsteen voor deze Fase

Bij elke maanfase hoort een bepaalde edelsteen die ervoor kan zorgen dat de energie van de maan zo goed mogelijk benut kan worden. Bij de nieuwe maan hoort de Aquamarijn. Deze edelsteen zou, volgens kenners, kunnen helpen bij het aanscherpen van je geest en doelgerichte beslissingen nemen. Het zou je doorzettingsvermogen kunnen geven en ervoor kunnen zorgen dat je de focus bij je nieuwe intentie houd. Ook zou de edelsteen faalangst kunnen verminderen, waardoor je sneller geneigd bent een nieuw project aan te gaan. Durf samen met de Aquamarijn in actie te komen!

aquamarijn edelstenen

Nieuwe Maan Invloed op Mens

De invloed van de maan kan voor iedereen anders uitpakken. Ben je bijvoorbeeld Hoogsensitief? Dan zullen de verschillende fases misschien anders aanvoelen dan voor mensen die dat niet zijn. Tijdens deze fase zal de kracht vooral liggen bij het nieuwe. Hierdoor kun je merken dat je bruist van de energie en niet stil kan zitten. Het ligt er wel aan in welk sterrenbeeld de nieuwe maan staat. Het is tijdens deze fase een goed moment om je huis spic en span te maken. Hierdoor maak je ruimte voor nieuwe energie en kun je al het negatieve van de vorige maand achter je laten!

Nieuwe Maan Astrologie

De Maan staat, net zoals de Zon, in een bepaald teken van de dierenriem. Terwijl de Zon er ongeveer een maand over doet om naar het volgende sterrenbeeld te gaan, doet haar kleine zusje daar ongeveer maar twee tot drie dagen over. Aanzienlijk sneller dus. Tijdens de nieuwe maan staat ze ook in een bepaald sterrenbeeld. Deze maand stond ze in het Sterrenbeeld Tweeling. Hierdoor heeft de nieuwe maan iedere maand een andere betekenis en doeleinden!

Wanneer Nieuwe Maan?

Deze fase begint ongeveer twee weken na de Volle Maanfase. Er begint dan namelijk weer een nieuwe cyclus. Vaak is het ook nieuwe maan als de Zon net van het ene naar het andere sterrenbeeld gaat.

Stenen Opladen Nieuwe Maan

Tijdens elke nieuwe maanfase is het een goed moment voor Edelstenen Reinigen en Edelstenen opladen. Laat edelstenen 24 uur in het directe maanlicht liggen. Deze moeten namelijk om de zoveel tijd weer opgeladen worden, om zo weer op hun krachten te komen. Door het opnemen van andere energieën zouden ze namelijk op raken. Reinig je edelstenen eerst voordat je ze oplaadt. Zo is alle eventuele negatieve energie weg uit de edelsteen en kan deze mooi gevuld worden met nieuwe, positieve energie!

Bekijk ozne Edelstenen & Mineralen

nieuwe maan en silhouet

Meer over de Luna

Nu je meer over de nieuwe maan weet, kun je bij de volgende, 21 juni 2020, al je nieuwe kennis toepassen. Is je nieuwsgierigheid naar dit bijzondere hemellichaam opgewekt? Lees dan onze blog over Volle Maan en gebruik deze fase ook tot jouw voordeel. Al je astrologie inspiratie vind je bij Spiru!

Bekijk ozne Maan collectie

Laatste aanpassing op 09 mei, 2023 3:11 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *