• Spiru Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Spiru Gratis Verzending vanaf €50
  • Spiru Unieke Producten uit 44+ Landen
Gratis Verzending vanaf €50
Anouk
Door Anouk 17 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
853 x

De Volle Maan heeft voor veel mensen magische krachten. Lees hier wat die zijn en welke rituelen jij kunt doen onder haar heldere hemel!

volle maan ketting

Vind jij de volle maan ook zo bijzonder? Dan ben je niet de enige! Er zijn namelijk genoeg verhalen over het effect van haar sterke schijnsel. Zo zitten kroegen en politiebureaus die avond meestal overvol en is het volgens verpleegsters spitsuur op de kraamafdelingen. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier welke krachten deze maan heeft en ontdek vier rituelen om haar te vieren!

volle maan ketting 2

Dit is de Energie van de Volle Maan

De meeste spirituele tradities zien de volle maan als een magische batterij. In een Maankalender kun je opzoeken op welk tijdstip ze precies vol is, maar ook in de dagen eromheen hangt er volgens veel mensen een flink potje energie in de lucht. Die kracht zou alle innerlijke vibes versterken, waardoor emoties en gedachten groter kunnen worden. Als je het gevoel hebt dat je in deze periode wat wilder bent dan normaal, dan kan dat kloppen. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld zin om te zoenen onder deze maan, terwijl anderen in volle vaart belangrijke werkprojecten afronden. Ben je al een tijdje boos of onrustig, dan kunnen ook die gevoelens in de schijnwerpers staan. Hey, don’t blame the messenger 😉

Daarom is Iedere Volle Maan Anders

Elke maand is de maan een keer vol, maar telkens in een ander teken van de dierenriem. Volgens astrologen hebben ze daarom alle twaalf een eigen karakter. Is het bijvoorbeeld herfst en staat de zon in Weegschaal, dan verschijnt de volle maan in Ram en ervaar je misschien de energie van dit vrolijke voorjaarsteken. Ook voor Wiccans en sjamanen heeft elke maan haar eigen magie. Heksen vieren bijvoorbeeld in januari de Wolfmaan en in augustus de Oogstmaan, om telkens een fase van de natuur te eren.

Symbolen die bij Volle Maan Horen

In een volle maan ritueel herken je meestal een aantal symbolen. De meest voor de hand liggende is Water, omdat de maan natuurlijk voor de getijden zorgt. Ook de Spiegel is een bekend beeld, omdat ze zonlicht weerkaatst en zelfkennis bevordert. Maanoffers bestaan bovendien vaak uit Fruit en Bloemen, omdat bloei een belangrijk thema is. Vanwege deze vruchtbare energie zien veel mensen haar ook als Godin of Moederfiguur. Genoeg elementen voor een mooi ritueel dus!

Handgemaakt Leren Dagboek met Slotje

Deze Vier Rituelen Doe je bij Volle Maan

Omdat de volle maan veel kracht zou hebben en je innerlijke wereld makkelijker naar buiten komt, zou het een ideaal moment zijn om magische instrumenten op te laden en persoonlijk inzicht op te doen. Deze vier rituelen zijn volgens kenners helemaal moon proof, maar verzin vooral je eigen variaties. Dat is nou precies waar de maan vrolijk van wordt!

Hier lees je over

  • Glazen Bol Kijken
  • Droomdagboek Schrijven
  • Maanwater Maken
  • Kristallen Opladen

Glazen Bol Kijken

Tijdens volle maan zou je letterlijk en figuurlijk helder kunnen zien. Stel jezelf dus gerust belangrijke levensvragen. Pak er op deze mysterieuze avonden bijvoorbeeld een Glazen Bol bij om je te helpen. Deze kristallen beautys lijken namelijk een beetje op de maan en dat is niet voor niets!

Droomdagboek Schrijven

Volgens veel spirituele tradities hebben je Dromen Betekenis en is volle maan de beste tijd voor visioenen. Je kunt rond die tijd dan ook prima een droomdagboek bijhouden. Misschien bespeur je wel typische maansymboliek in je nachtelijke avonturen! Ook kun je voor het slapen om inzicht vragen. Wie weet gebeurt er wel iets 🙂

Maanwater Maken

Maanwater is een magisch middeltje dat sjamanen en wiccans in hun reinigingsrituelen gebruiken. Je kunt het trouwens ook drinken, in bad gieten of aan planten geven. Gelukkig is het eenvoudig te maken, namelijk door water ’s nachts onder de heldere maan te zetten. De meeste heksen zetten het buiten, maar binnen is ook mogelijk. Gebruik hiervoor een schone glazen fles of laad je water op in een Heksenketel. Regent het tijdens volle maan, dan kun je dat natuurlijk opvangen. Blessed be!

Kristallen Opladen

De volle maan zou super geschikt zijn om kristallen nieuwe kracht te geven. Volgens de meeste mensen helpt haar aantrekkingskracht namelijk om energetisch vuil te verwijderen en laadt het licht de stenen op. Ook kun je van tevoren Edelstenen Reinigen met water en ze daarna een nachtje op de vensterbank leggen. Zo kunnen je spirituele krachtpatsers er weer helemaal tegenaan!

Meer Weten over Astrologie?

De symboliek van sterren en planeten kan super interessant zijn. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke edelsteen bij je sterrenbeeld past. Daarvoor moet je alleen even weten in welk dierenriemteken jouw zon staat. Weet je waar de maan staat in je Horoscoop, dan passen ook daar kristallen bij. Bovendien zitten er astrologische verwijzingen in de Tarot. Trek dus vooral een kaartje tijdens zo’n heldere nacht.

Wat betekent de volle maan voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50