• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 17 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
1044 x

De Volle Maan heeft voor veel mensen magische krachten. Lees hier wat die zijn en welke rituelen jij kunt doen onder haar heldere hemel!

volle maan ketting

Vind jij de Volle Maan ook zo bijzonder? Dan ben je niet de enige! Er zijn namelijk genoeg verhalen over het effect van haar sterke schijnsel. Zo zitten kroegen en politiebureaus de avond van een Volle Maan meestal overvol en is het volgens verpleegsters spitsuur op de kraamafdelingen. Ook zouden tijdens een Volle Maan emoties hoog oplopen. Niet zo gek als je bedenkt dat de Maan ook invloed heeft op eb en vloed. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier welke krachten deze maanfasen heeft en ontdek vier rituelen om haar te vieren!

volle maan ketting 2

Dit is de Betekenis Volle Maan

De meeste spirituele tradities zien de Volle Maan als een magische batterij. In een Maankalender kun je opzoeken op welke datum en tijdstip ze precies vol is, maar ook in de dagen eromheen hangt er volgens veel mensen een flink potje energie in de lucht. De energie Volle Maan zou zelfs twee dagen ervoor al te merken zijn. Die kracht zou alle innerlijke gevoelens versterken, waardoor emoties en gedachten groter kunnen worden. Personen die Hoogsensitief zijn, zouden de energie van de maan zelfs nog sterker voelen dan mensen die dat niet zijn. Als je het gevoel hebt dat je in deze periode wat wilder bent dan normaal, dan kan dat best wel eens kloppen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan affectie, terwijl anderen in volle vaart belangrijke werkprojecten afmaken. Ben je al een tijdje boos of onrustig, dan kunnen ook die gevoelens in de schijnwerpers staan. Hey, don’t blame the messenger.

Betekenis Volle Maan in Sterrenbeeld

Elke maand is de maan een keer op haar hoogtepunt, maar telkens staat ze in een ander teken van de dierenriem. Volgens astrologen hebben ze daarom alle twaalf een eigen speciale betekenis. Is het bijvoorbeeld herfst en staat de zon in Weegschaal? Dan verschijnt de Volle Maan in Ram en ervaar je misschien de vurige energie van dit vrolijke voorjaarsteken. Is het lente en staat de Zon in het teken Stier, dan staat de Volle Maan in Schorpioen. Ook voor Wiccans en Sjamanen heeft elke maan haar eigen magie. Heksen vieren bijvoorbeeld in januari de Wolfmaan en in augustus de Oogstmaan, om telkens een fase van de natuur te eren.

Volle Maan Betekenis Spiritueel

Tijdens de Volle Maan is het ook een goed moment om bepaalde aspecten in je leven los te laten die je niet langer geluk brengen of je zelfs tegen houden. Denk bijvoorbeeld aan die oude liefde waar je nog af en toe aan denkt. Zorgt het ervoor dat je je goed voelt? Zo niet, laat het dan los. Dit kun je doen door je gevoelens op papier op te schrijven. Als je dit voor jezelf een paar keer leest, wordt het makkelijker om het ook daadwerkelijk los te laten. Vervolgens kun je het papier verbranden. Je zou daarnaast ook een Volle Maan meditatie kunnen doen. Neem de tijd hiervoor. Hoe beter je kunt loslaten, hoe beter je kunt manifesteren.

Stenen Opladen Volle Maan

De Volle Maan zou ook een goed moment zijn om stenen op te laden. Edelstenen zouden namelijk negatieve energie kunnen opnemen, waardoor hun werking minder wordt. Door deze te reinigen en op te laden worden ze weer zo goed als nieuw. De invloed van de Volle Maan zou namelijk zorgen voor positieve energie voor de edelstenen. Om de edelstenen goed op te laden, is het gewenst om ze in direct maanlicht neer te leggen of om ze 24 uur met Bergkristal op te laden.

Edelsteen voor tijdens Volle Maan

Elke maanfase heeft een eigen edelsteen, zodat je de maan tot haar potentieel kan gebruiken. Bij de Volle Maan kun je de Zonnesteen gebruiken. Deze edelsteen staat voor vrolijkheid en optimisme. Deze steen zou ook de energie van de Volle Maan kunnen opvangen. Ook zou de steen je kunnen helpen om beter om te gaan met de toch wel heftige emoties. Zo blijf jij tijdens een Volle Maan kalm!

Symbolen die bij Volle Maan Horen

In een Volle Maan ritueel herken je meestal enkele symbolen. De meest voor de hand liggende is Water, omdat de maan natuurlijk voor de getijden zorgt. Ook de Spiegel is een bekend beeld, omdat ze zonlicht weerkaatst en zelfkennis bevordert. Maan Offers bestaan bovendien vaak uit Fruit en Bloemen, omdat bloei een belangrijk thema is. Vanwege deze vruchtbare energie zien veel mensen haar ook als Godin of Moederfiguur. Zelf kun je nog edelstenen toevoegen. Het is namelijk ook een goed moment om tijdens de Volle Maan stenen opladen. Genoeg elementen voor een mooi ritueel dus!

Handgemaakt Leren Dagboek met Slotje

Deze Vier Rituelen Doe je bij Volle Maan

Omdat de Volle Maan veel kracht zou hebben en je innerlijke wereld makkelijker naar buiten komt, zou het een ideaal moment zijn om magische instrumenten op te laden en persoonlijk inzicht op te doen. Er zijn zelfs mensen die leven met de maan. Zij doen dan tijdens de Nieuwe en Volle Maan een ritueel. Deze vier rituelen zijn volgens kenners helemaal moon proof, maar verzin vooral je eigen variaties. Dat is nou precies waar de maan vrolijk van wordt!

Hier lees je over

  • Glazen Bol Kijken
  • Droomdagboek Schrijven
  • Maanwater Maken
  • Kristallen Opladen

Glazen Bol Kijken

Tijdens volle maan zou je letterlijk en figuurlijk helder kunnen zien. Stel jezelf dus gerust belangrijke levensvragen. Pak er op deze mysterieuze avonden bijvoorbeeld een Glazen Bol bij om je te helpen. Deze kristallen beauty’s lijken namelijk een beetje op de maan en dat is niet voor niets!

Droomdagboek Schrijven

Volgens veel spirituele tradities hebben je Dromen Betekenis en is volle maan de beste tijd voor visioenen. Je kunt rond die tijd dan ook prima een droomdagboek bijhouden. Misschien bespeur je wel typische maan symboliek in je nachtelijke avonturen! Ook kun je voor het slapen om inzicht vragen. Wie weet gebeurt er wel iets.

Maanwater Maken

Maanwater is een magisch middeltje dat sjamanen en wicca’s in hun reinigingsrituelen gebruiken. Je kunt het trouwens ook drinken, in bad gieten of aan planten geven. Gelukkig is het eenvoudig te maken, namelijk door water ’s nachts onder de heldere maan te zetten. De meeste heksen zetten het buiten, maar binnen is ook mogelijk. Gebruik hiervoor een schone glazen fles of laad je water op in een Heksenketel. Regent het tijdens volle maan, dan kun je dat natuurlijk opvangen. Blessed be!

Kristallen Opladen

De volle maan zou geschikt zijn om kristallen nieuwe kracht te geven. Volgens de meeste mensen helpt haar aantrekkingskracht namelijk om energetisch vuil te verwijderen en laadt het licht de stenen op. Ook kun je vooraf Edelstenen Reinigen met water en ze daarna een nachtje op de vensterbank leggen. Zo kunnen je spirituele krachtpatsers er weer helemaal tegenaan!

Meer Weten over Astrologie?

De symboliek van sterren en planeten kan interessant zijn. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke edelsteen bij je sterrenbeeld past. Daarvoor moet je alleen even weten in welk dierenriemteken jouw zon staat. Weet je waar de Maan staat in je Horoscoop, dan passen ook daar kristallen bij. Bovendien zitten er astrologische verwijzingen in de Tarot. Trek dus vooral een kaartje tijdens zo’n heldere nacht. Ben je ook bekend met andere maanfasen? Lees dan onze blog Nieuwe Maan. Zo kun jij de Maan tot haar potentieel gebruiken.

Wat betekent de volle maan voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50