Zenvolle Sale | Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €40
  • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen

Bloedmaan – De Betekenis van dit Bloedmooie Verschijnsel

Door Marije 15 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
5288 x

Een Bloedmaan is een volledige maansverduistering waarbij de maan rood opgloeit. Wat betekent het voor jou? Ontdek het in deze blog!

Een gloeiende rode bol aan de hemel: het is een bijzonder natuurverschijnsel. Op een bepaald moment lopen we allemaal tegelijkertijd naar buiten om dit spektakel te aanschouwen. Maar waarom? Hoe bijzonder is het eigenlijk en wat is de betekenis van de Rode Bloedmaan? Om daarachter te komen, lees je gauw verder!

Wat is een Bloedmaan?

Wanneer de maan in de schaduw van de aarde staat, is er sprake van een totale maansverduistering. Door de rode gloed die wordt weerkaatst vanaf de aarde zal er een Bloedmaan ontstaan. Als je geluk hebt, is Nederland net richting de maan gekeerd. Dan kun je dit bijzondere natuurverschijnsel aanschouwen!

bloedmaan

Hoe ontstaat een Bloedmaan?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, geeft de maan zelf geen licht. Het licht van de maan is een weerkaatsing van de zon. Wanneer de aarde precies tussen de zon en de maan in staat, valt de maan in de kegelvormige schaduw van de aarde. Dit noemen we de Umbra. Langs de randen van de aarde ontsnapt er toch nog wat licht dat wordt afgebogen door de atmosfeer. Alleen rood en oranje licht kan passeren en de Umbra doordringen. Hierdoor kleurt de maan donkerrood tijdens de verduistering. Dit noemen we een bloedmaan. Zonder atmosfeer zou er dus ook geen rode gloed zijn!

Spirituele Betekenis Bloedmaan

De Maan is de moeder van het universum en staat symbool voor onze emoties. Bij een verduistering kunnen bepaalde emoties worden versterkt. De Bloedmaan betekenis op spiritueel gebied is verandering en spirituele groei. Door deze maan kunnen negatieve en onverwerkte gevoelens worden uitgelicht en kan er duidelijk worden wat jou op emotioneel gebied bezig houdt. En dat kan zorgen voor innerlijke onrust. Dat klinkt misschien niet als een ontwikkeling waar je naar uitkijkt, maar het is er wel een waar je veel aan kunt hebben. Je zou voor een korte tijd direct in verbinding staan met je intuïtie, die je precies vertelt welke gevoelens aandacht nodig hebben. Magic!

Bloedmaan en Astrologie

De energie van dit natuurverschijnsel is een mooie kans om aan de slag te gaan met je persoonlijke groei. Bij een Volle Maan en Bloedmaan draait het om oogsten, maar het vraagt je ook te kijken naar wat je los wilt laten om ruimte te maken om jezelf te zijn. Omdat emoties nu juist aan de oppervlakte liggen, kun je deze kennis gebruiken om oude patronen en beperkende overtuigingen te doorzien en te doorbreken. Daarbij kijken astrologen ook altijd naar het dierenriemteken waar de maan op dat moment in staat en welke aspecten de maan maakt met andere planeten. Het teken kan je veel kan vertellen over het thema van de Bloedmaan waarmee je kunt werken. De maan in Ram heeft een hele andere energie dan wanneer deze bijvoorbeeld in het teken Vissen staat. Deze energie geldt voor iedereen, maar beïnvloedt iedereen wel op een ander levensgebied. Waar de maan jou beïnvloedt, kun je achterhalen door naar je geboortehoroscoop te kijken. Zoek op over welke huizen het dierenriemteken waar de Bloedmaan in staat, regeert. Deze levensgebieden worden het meest beïnvloed.

salie smudge stick

Bloedmaan Bijbelse Betekenis

Sommige Christenen geven de Bloedmaan betekenis door naar verhalen uit de Bijbel te kijken. Zij koppelen dit soort bijzondere natuurverschijnselen vaak aan de eindtijd. De Bijbel zegt immers dat we moeten letten op de tekenen aan de hemel: ”De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en ontzagwekkende dag van de Heere komt.” Het zou een voorteken zijn van de Dag des Oordeels.

Slecht slapen met de Bloedmaan

Een Maansverduistering kan veel bij je losmaken. Je zou onrustig kunnen zijn en moeite hebben om in slaap te komen, of last hebben van overweldigende emoties en hoofdpijn. Ook zou je kunnen twijfelen tussen gevoel en verstand. Dat korte lijntje met jouw intuïtie zou veel vraagtekens kunnen oproepen bij de juiste keuzes die je maakt bij het loslaten en inslaan van nieuwe wegen.

Hoe vaak komt de Bloedmaan voor?

Maansverduisteringen komen vaker voor dan we denken. Deze zien er alleen niet altijd uit zoals de rode Bloedmaan en soms komt deze voor wanneer het aan de andere kant van de wereld nacht is. Er valt dan weinig te zien in ons kikkerlandje. Op 21 januari 2019 was er zelfs sprake van een Bloedmaan Supermaan. Als je deze hebt gemist, zul je nog even geduld moeten hebben. De volgende Bloedmaan die we in Nederland kunnen zien is in mei 2025.

rode maan

Meer Astrologie bij Spiru

Om te weten wat deze maan voor jou betekent, is het belangrijk om jouw horoscoop te begrijpen. Er valt veel te ontdekken over de verschillende sterrenbeelden. Ook is er altijd sprake van een Volle Maan ten tijde van een rode Bloedmaan. In onze blog over de Volle Maan lees je vier rituelen die je kunt uitvoeren om met haar energie te werken. Ook geven we je graag tips over hoe je kunt werken met de Nieuwe Maan. Zo vind je genoeg inspiratie in al onze blogs over astrologie!

Wat vind jij van de Bloedmaan?

Laatste aanpassing op 05 januari, 2022 12:25 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50