Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Kies een gratis cadeau bij elke bestelling
Anouk
DoorAnouk 14 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
1398 x

Je wil graag voor de eerste keer een pendel kopen maar hebt moeite met kiezen. Er zijn zoveel soorten! Lees hier alles over het kiezen van jouw persoonlijke pendelvriend(in)!

Paarse pendel kopen chakra ketting zilver

Zo kies je een pendel

Een pendel kopen is iets heel persoonlijks, hij moet dus ook bij jou passen. Kom je er niet uit? Neem er dan even de tijd voor. In dit artikel kun je alles lezen over verschillende soorten pendels. Zo vind je een instrument dat bij je past. Soms weet je dan direct welke kleur je wilt of trekt een bepaalde steen of vorm je aandacht. Zo kun je gelijk oefenen met je intuïtie!

pendel kopen chakra ketting

Pendel met ketting of koord

Pendels zijn er aan een koord of ketting. Houten versies hebben vaak een koord. Dat kan iets uitmaken, bijvoorbeeld wanneer je een allergie hebt. De meeste pendelkettingen zijn namelijk van witmetaal.
Pendels hebben vaak aan het uiteinde een kraal, kogel of steentje zodat je hem goed vast kunt houden. Ook daar zit variatie in. Een andere praktische overweging is de lengte van de ketting – een lange is misschien handig bij staand pendelen, maar niet als je graag aan tafel zit of klein van stuk bent.

Stenen pendel chakra ketting zilver

Dit zijn de verschillende soorten pendels

Pendels zijn er van hout, metaal en edelsteen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Daarom worden metalen pendels bijvoorbeeld bij bioresonantie gebruikt. Heb je niet echt een specifieke voorkeur? Dan ligt het er maar net aan welke pendel je aanspreekt. Sommige mensen hebben veel gevoel bij edelstenen en anderen ervaren meer energie bij hout. Het ene is dus niet beter dan het andere: het gaat erom met welk materiaal jij makkelijk contact maakt, waar je gewoon ‘iets mee hebt’. Hier kan je een kijkje nemen voor meer informatie. Voor de volledigheid hebben we alle materialen en hun praktische kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Houten pendel kopen

De juiste houten pendel kopen doe je door de verschillende vormen te vergelijken. Vaak zijn ze tussen de 7 en 13 centimeter. Best groot dus! Ze zijn licht van gewicht en even gevoelig als edelstenen of metalen versies. Het grote voordeel van een houten pendel is dat hij niet gereinigd en geactiveerd hoeft te worden. Het kan dus een fijne pendel zijn om mee te beginnen. Je kunt dan in alle rust oefenen, zonder dat je aan de verzorging hoef te denken.

metalen pendels spiraal zilver en goud op hout

Metalen pendel kopen

Metalen pendels zijn vaak van messing gemaakt. Ook vind je vernikkelde varianten en pendels van titanium. Metalen pendels zijn vaak wat zwaarder: van 10 tot wel 44 gram! Het verschilt per soort metaal hoeveel de pendel precies weegt. Metalen pendels worden vaak gebruikt in radionica, radiësthesie of bioresonantie. Dat komt omdat ze neutraal en niet magnetisch zijn. Deze pendels nemen zelf dus geen energie op. Je hoeft ze dan ook niet te reinigen of op te laden. Ook hebben ze vaak symbolische vormen die bij deze therapieën horen. Bekende varianten zijn de Egyptische Isis-pendel, Osiris-pendel en Karnak-pendel.

Blauwe pendel zilveren ketting op hout

Edelstenen pendel kopen

Edelstenen pendels zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Ze zijn er geslepen in bolvorm, als pegel of in facet. Soms bevatten ze een symbool zoals het Ohm-teken of pentagram. Ook zijn er speciale chakrapendels. Deze bevatten vaak edelstenen schijven of kralen in chakrakleuren. Er zijn ook speciale sets met verschillende edelstenen die je in een losse houder plaatst. Zo kun je alle chakra’s behandelen met één pendelset.

Het bijzondere van edelstenen pendels is dat ze energie uitwisselen. Edelstenen reageren op jou of op de persoon waarvoor je pendelt. Ze geven kracht en nemen negatieve energie op. Elke steen heeft daarom zijn eigen kwaliteiten. Er is eigenlijk een pendel voor ieder probleem! Het is daarom geen gek idee om verschillende pendels paraat te hebben. Bijvoorbeeld een steen voor liefdesvragen, werkproblemen of juist fysieke kwesties. Omdat stenen harde werkers zijn, is het na je sessie wel noodzakelijk om je pendel te reinigen en op te laden. In het artikel: edelstenen verzorgen vind je basis tips voor het verzorgen van je edelstenen.

paarse pendel gouden ketting op hout

Deze steensoorten zijn er

Edelstenen pendels worden vaak gemaakt van bergkristal, rozenkwarts of amethist. Dat komt omdat deze stenen verbonden worden met de bovenste vier chakra’s – die van liefde, communicatie, kennis en inzicht. Eigenlijk komt pendelen daar op neer: je vraagt naar je eigen wijsheid. Dat kan die van je hart zijn, je intuïtie of een hogere instantie. De bergkristal, rozenkwarts en amethist kunnen daarbij helpen. Deze stenen worden niet voor niets samen gebruikt in de goudendriehoek. De Gouden Driehoek Edelstenen hebben samen een krachtige werking. Ook kiezen sommige mensen een steen die bij hun sterrenbeeld past of bij een specifiek chakra. Als je wat chakrakennis zoekt, kun je een chakra pendel aanschaffen of een steen in een bijbehorende kleur.
Hier vind je een klein overzicht van populaire chakrastenen:

  • 1e chakra: rookkwarts, shungiet,zwarte agaat, zwarte onyx,
  • 2e chakra: carneool, oranje aventurijn, gele agaat, maansteen
  • 3e chakra: tijgeroog, citrien
  • 4e chakra: rozenkwarts, malachiet en groene aventurijn
  • 5e chakra: turquoise howliet, blauwe onyx
  • 6e chakra: amethist, bergkristal, dumorteriet, lapis lazuli
  • 7e chakra: bergkristal, seleniet, witte agaat en amethist

chakra meditatie

Chakra pendel

Nu weet je welke edelsteensoort bij welk chakra past, maar daar is nog niet alles mee gezegd. Er komt namelijk meer kijken bij het zogenoemde “uitpendelen van de chakra’s”. Omdat het lastiger blijkt te zijn dan het lijkt, kan je het beter bij iemand anders of door iemand anders bij jou laten doen. Hier volgen een paar tips voor het pendelen van de chakra’s:

Zorg ervoor dat je in balans bent. Het is aan te raden om van te voren even te gaan mediteren en te douchen zodat je lichaam en geest schoon zijn. Wanneer je het gevoel hebt dat je energieën niet goed zijn, je zit bijvoorbeeld niet zo lekker in je vel, dan kan je het pendelen beter door iemand anders laten doen. Het is van belang dat je pendelaar een zo genoemde goed gebalanceerde energie met zich meedraagt.

Kom erachter wat het teken voor geblokkeerde energie is. De beweging die de pendel maakt wanneer je daar naar vraagt is volgens pendelaars de beweging van geblokkeerde energie. Het kan ook zijn dat het teken voor geblokkeerde energie geen beweging, maar stilstand is. Daarnaast moet je weten wat voor beweging de pendel maakt wanneer de chakra wel in balans is. Zelfs kan je, maar dat is voor de meer ervaren pendelaars onder ons, vragen wat het teken van een overbelast chakra is.

Langzaam behandel je alle chakra’s van onder naar boven. Je begint dus beneden bij het wortelchakra en eindigt bij het kruinchakra. De pendel zal je per chakra een beweging laten zien. Deze beweging vertelt je of je chakra geblokkeerd, open of overbelast is. Als je twijfelt aan het resultaat kan je de vraag nogmaals stellen. Nadat je alle chakra’s bij langs bent gegaan heb je een helder beeld van de huidige situatie van je chakra’s en kan je daar op inspelen.

Een pendel kopen. Welke pendel past bij mij?

Spreekt de steen bij je sterrenbeeld je niet aan? Of had je bergkristal nodig maar vind je die uitermate saai? Dan is er een simpele oplossing: neem de pendel die je mooi of bijzonder vindt. Dan maken jij en je pendel in ieder geval een goeie start. Want laten we wel wezen: jij en je pendelvriend(in) gaan een relatie aan. En we weten allemaal wel dat je de liefste mensen in je leven onverklaarbaar leuk vindt, vaak zelfs toevallig tegenkomt. Met een pendel net zo! Een pendel kiezen is dus eigenlijk een oefening in het gebruik van je intuïtie. En dan moet het pendelen nog beginnen! Wat dat betreft: gefeliciteerd! Je bent nu al geslaagd. 🙂

Zo begin je met pendelen

In onze artikelen over pendelen kun je alle informatie vinden die je nodig hebt als beginnend pendelaar. Ook helpen we je de perfecte pendel hand te vinden en vertellen we je alles over de kunst van het pendel vragen stellen. Hier kan je je pendel kopen en ben je al gauw klaar voor je eerste pendelsessie!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *