Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 30 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
468 x

Benieuwd naar de betekenis van rozenkwarts? En weten bij welk sterrenbeeld of chakra deze liefdessteen past? Hier lees je alles over dit hartelijke kwarts!

Rozenkwarts of Roze Kwarts is een mineraal met een lichtroze tint. Sommige steentjes zijn doorzichtig en glanzend, anderen wat meer wolkig of mat. Volgens kenners is de naam rozenkwarts een verbastering van ‘roze kwarts’ en heeft het niks met bloemen te maken. Toch is het niet gek om bij dit kristal aan romantische rozen te denken. Rozenkwarts is namelijk een echte liefdessteen!
In dit artikel vind je daarom

Algemene Rozenkwarts Betekenis

Rozenkwarts staat symbool voor compassie, creativiteit, vriendschap en schoonheid. Eigenlijk alles dat met het hart te maken heeft. Daarom wordt rozenkwarts vaak geassocieerd met liefdevolle godinnen en heiligen zoals Venus, Maria en Quan Yin. Ook vind je rozenkwarts terug in de Gouden Driehoek, waar het harmonie vertegenwoordigt. Volgens veel mensen is het een bijzonder zachte steen en daarom geschikt voor kinderen, baby’s en andere beginners. Rozenkwarts is bijvoorbeeld een populair Eerste Yoni Ei. Gebruik deze beauty dus als inspiratie voor wat meer liefde of schoonheid in je leven. Voor jezelf of anderen. Want wat is er nou mis met een roze bril?

Rozenkwarts en Sterrenbeelden

Rozenkwarts past bij Weegschaal, Stier en Kreeft. Allemaal zonnetekens die volgens astrologen houden van a little love and tenderness. Weegschaal rockt de rozenkwarts omdat de steen symbool staat voor balans en harmonie. Iets waar deze tekens volgens de traditie heel erg van houden. Stieren hebben een symbolische band met de steen vanwege hun voorkeur voor vrede en trouwe vriendschap. Roze Kwarts hoort daarnaast natuurlijk ook bij de verzorgende en gevoelige Kreeft. Wil je meer weten over edelstenen en sterrenbeelden? Lees er meer over in deze blog.

Rozenkwarts en Chakra’s

De roze kleur van rozenkwarts past bij het vierde chakra ter hoogte van je hart. Lichamelijk gezien heeft het daarom te maken met je ademhaling en bloedsomloop. Allemaal dingen die je rikketik regelt. Bovendien staat het vierde chakra symbool voor gevoel, creativiteit, schoonheid en samenzijn. Het verbindt volgens de de theorie de onderste en bovenste drie chakra’s. Dat zijn je zowel je basisbehoeften als hogere spirituele vermogens. Je zou het hartchakra dus kunnen zien als een soort tussenstation om op adem te komen en te bepalen wat belangrijk is. Officieel heet deze plek daarom Anahata, wat zuiver of puur betekent. Niet vreemd dus dat dit helderroze kwarts met het hart verbonden wordt!

Rozenkwarts betekenis duidelijk? Aan de slag!

Wil je weten hoe je rozenkwarts verzorgt? Deze Basistips helpen je op weg bij een lang en gelukkig gebruik. Kleine hint: pas op met zonlicht! Veel plezier met je hartelijke kwartspartner 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *