• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

De pendelsessie stap voor stap

Door Anouk 17 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
8157 x

Heb je jouw geliefde pendel gekozen, afgestemd, gereinigd en opgeladen? Dan ben je klaar voor je eerste pendelsessie! Spiru heeft speciaal voor jou een stapsgewijze handleiding gemaakt. Zo bereid je jezelf en je omgeving goed voor op het pendelen. Ook geven we tips bij veelvoorkomende pendelproblemen.

Als je pendel gereinigd, opgeladen en afgestemd is, kun je beginnen met je pendelsessie. Heb je dat nog niet gedaan? Dan kun je daar meer over lezen in onze andere artikelen over pendelen. Ben je er inmiddels helemaal klaar voor? Lees de onderstaande stappen dan rustig door. Zo maak je jouw pendelmoment zo prettig mogelijk. En dat is natuurlijk belangrijk: je doet het voor jezelf 🙂

Lees in dit artikel alles over:

 • Een pendelplek inrichten
 • Jezelf afstemmen
 • De perfecte pendelhouding
 • Bekende pendelproblemen

Een pendelplek inrichten

Kies een rustig vertrek waar je je ongestoord kunt concentreren. Hoe minder elektronische apparaten er aanwezig zijn, hoe beter. Zet dus je telefoon en andere apparaten uit. Dat zijn niets meer dan stoorzenders. Zorg dat er geen obstakels in de weg staan op de plek waar je gaat zitten of staan. Zo kan de hanger vrij zwaaien.

Maak wat sfeer zodat je op je gemak bent. Je kunt de lichten dimmen, een kaars aansteken of wat zuiverende wierook branden. Leg eventueel je pendelkaart of pendel mat klaar als je daarmee wilt werken. Bedenk ook of je de sessie op wilt nemen om hem terug te kunnen luisteren. Leg in dat geval een recorder of je telefoon binnen handbereik en zet die aan. Je kunt ook een vriend(-in) vragen om notities te maken – heb je gelijk een heuse pendelparty!

Jezelf afstemmen

Neem een aantal minuten om tot jezelf te komen. Haastige spoed pendelt niet goed. Als je aan tafel zit, plaats je beide voeten dan goed op de grond. Merk je ademhaling op en wacht rustig tot die verdiept. Door ademhaling of een andere vorm van meditatie verbind je je met het onbewuste.

Zet ook een intentie voor je sessie. Neem jezelf voor om alle informatie die je ontvangt open en eerlijk te benaderen. Verwacht dus het onverwachte.

De perfecte pendelhouding

  • Ga staan of aan een tafel zitten.
  • Neem de pendel tussen duim en wijsvinger van je gekozen hand. Probeer niet te knijpen, maar hou een ontspannen grip. Je handpalm is naar beneden gericht met je pols in een hoek van ongeveer negentig graden.
  • Als je staat hou je de andere hand onder je pendel, als je zit plaats je je elleboog op tafel voor steun.
  • Hou goed contact met de grond. Plaats je voeten allebei op de vloer, ook als je aan tafel zit. Ga na of de houding voor jou ontspannen is.
  • Geef de pendel een tikje en zorg ervoor dat er geen frictie in de zwaai zit, bijvoorbeeld als het kettinkje wrijft tussen duim en wijsvinger. Als je de ketting niet aan het uiteinde vast hebt en er dus een stukje loshangt, kun je die om je pink winden.
  • Concentreer je op je vraag.

Bekende pendelproblemen

Hieronder eerste hulp bij twee veelvoorkomende problemen die je tijdens het pendelen tegen kunt komen.

 • Er gebeurt niets.
 • Een vreemde energie stoort je.

Er gebeurt niets 

Allereerst een beginnersobstakel: je doet heel hard je best, maar er gebeurt niets. Je hoopt vurig dat je pendel beweegt of bent er stiekem van overtuigd dat je het niet kunt. De grap is alleen dat er van kunnen geen sprake is. Je hebt van nature alles al in huis: je onderbewuste en goeie gedrag moeten genoeg zijn.

Pendelen is in principe niks doen, maar juist laten (gebeuren). Er valt eigenlijk helemaal niets te bereiken tijdens een pendelsessie: het laat je simpelweg zien wat er al is. Dus forceren kun je afleren. Beter nu dan nooit. Probeer het daarom gewoon later nog een keer en oefen wat op verschillende momenten van de dag, een paar dagen of weken lang. Als er in eerste instantie niks gebeurt, is het ook goed. Op den duur zul je ontspannen genoeg zijn om de pendel zijn werk te laten doen. Oefenen met mediteren helpt hier ook bij.

Storende energie 

Sommige mensen ervaren dat een andere energie, geest of aanwezigheid hun pendelwerk verstoort. Je kunt in dat geval hulp inschakelen van iemand die al langer pendelt of met entiteiten werkt. Het kan ook gewoon prettig zijn om te stoppen met pendelen. Het gaat erom dat jij iets te weten komt over jezelf, niet over een onbekende energie. Er zijn bovendien ook andere manieren om met je onbewuste in contact te komen. Denk bijvoorbeeld aan de kristallen bol of tarotkaarten. Als je de omgeving wilt aflezen, kun je ook gebruik maken van een wichelroede of biotensor. Het is maar net wat bij jou past!

Uitgependeld?

Maak er een gewoonte van om na iedere sessie je pendel te reinigen, op te laden en veilig op te bergen. Wil je weten hoe? Lees hier de basistips om je edelstenen te verzorgen. Veel plezier met je pendelonderzoek!

Laatste aanpassing op 07 oktober, 2020 4:13 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *