Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 16 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
2996 x

Fan van edelstenen maar geen idee hoe je een persoonlijk kristal kiest? Geen nood! Met deze tips vind je snel jouw nieuwe favoriet. Voor je het weet heb je een edelsteen die bij je past!

Edelstenen hebben voor veel mensen iets speciaals. Ze zijn vaak miljarden jaren oud en worden daarom gezien als bijzondere klompjes aardekracht. Veel mensen gebruiken ze als persoonlijke power tools: de één voelt trilling of energie bij edelstenen, anderen zien ze als inspirerende symbolen met spirituele betekenis. Er zijn dus ook verschillende manieren om een kristal te kiezen. We geven je in dit artikel drie tips die je hopelijk helpen in je zoektocht naar een perfect passende edelsteen!

Kristalhelder

Zoals bij alles geldt dat een duidelijke wens het zoeken makkelijker maakt. Anders is het net alsof je in de supermarkt rondloopt zonder boodschappenlijstje. Geen beginnen aan natuurlijk! Zeker niet met die ontelbare soorten edelsteen.

Vraag jezelf dus eerst af waar je de steen voor wilt gebruiken. Ga je hem dragen als amulet of talisman? Of heb je een speciale plek in gedachten voor je toekomstige kristal? Verschillende gebruikswijzen vragen namelijk om verschillende stenen. Je kunt overdag bijvoorbeeld best iets hebben aan een energiek steentje, maar in je slaapkamer lig je liever geen nachten wakker. En een ruwe steen is prachtig, maar houdt misschien niet zo lekker (au!) vast tijdens het mediteren. Wees dus eerst praktisch. Zo kun je gericht op zoek naar de juiste soort.

Drie manieren om een kristal te kiezen

Weet je inmiddels of je een armband, knuffelsteen of yoni ei nodig hebt? Mooi! Dan kun je nu verder gaan zoeken. Dat kan op drie manieren:

Op kleur

Een populaire manier om een edelsteen te kiezen is op kleur. Vooral de chakrakleuren zijn daarbij een handige hulpbron. Volgens deze symbolenleer staan kleuren voor bepaalde eigenschappen en lichaamsfuncties. Rode en zwarte stenen horen bijvoorbeeld bij aarde, ondersteuning, het bekken en de benen. Oranje symboliseert de voortplantingsorganen, plezier en seksualiteit. Geel staat voor vuur, spijsvertering en wilskracht en groen of roze voor liefdevolle acceptatie. Blauw symboliseert de keel, creativiteit en communicatie en indigo het derde oog of inzicht. Paarse, witte en heldere kristallen zijn dan weer verbonden met spiritualiteit en besef van het grotere geheel. Voor wat extra hulp kun je dus ook op kleur kiezen. Wie weet zit je dan vanzelf goed!

Op gevoel

Soms krijg je een steen niet uit je hoofd of zie je ‘m overal opduiken. Dat lijkt dan een leuk toeval, totdat je de betekenis van de steen onder ogen krijgt. Het kan dus interessant zijn om gewoon op je speurneus af te gaan. Bijvoorbeeld door een beetje rond te kijken in winkels. Misschien loop je wel ergens tegenaan. Andere manieren om intuïtief te kiezen zijn stenen in je hand houden, pendelen of je ideale vondst visualiseren. Ingevingen komen bij iedereen anders binnen! Wie weet krijg jij wel een warm gevoel bij iets of een stemmetje in je achterhoofd. Een steen kiezen kan daarom een leuke oefening in intuïtie zijn.

Op sterrenbeeld

Een andere populaire manier is uitzoeken welke edelsteen bij je sterrenbeeld of horoscoop hoort. De kristalsoorten bij je sterrenbeeld hebben vaak een overeenkomstige kleur. Bijvoorbeeld geeloranje stenen bij Leeuw en zwartgrijze stenen bij Steenbok. Dat heeft natuurlijk weer te maken met de symboliek van kleur, zoals bij de chakra’s. Astrologen noemen je sterrenbeeld bovendien het zonneteken. De zon staat in je horoscoop meestal voor je hart of levensdoel. Maar je hebt natuurlijk ook nog andere kanten. Als je iets meer van astrologie weet, kun je bijvoorbeeld ook de steensoorten en kleuren bij je ascendant of maanteken als inspiratie gebruiken. Het ligt er maar net aan welke persoonlijke eigenschappen je in het zonnetje wil zetten. Eigenlijk geldt dat voor alle kristallen: kies een steen die persoonlijk voelt, speciaal voor jou. En dan komt het vast dik in orde!

 

Veel plezier met het vinden van jouw nieuwe favoriet 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *