• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek iets leuks voor jezelf of een ander tussen onze Bestsellers 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Je pendel vragen stellen

Door Anouk 16 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
18311 x

Heb je een persoonlijke pendel aangeschaft? Dan kun je hem nu gaan afstemmen op je onderbewuste. Dat doe je met ja en nee – vragen. In dit artikel lees je alles over het afstemmen van je pendel en hoe je de juiste vragen stelt!

Hier kun je alles lezen over de volgende onderwerpen:

  • Waarom moet je een pendel afstemmen?
  • Welke antwoorden geeft mijn pendel?
  • Ja en neevragen
  • Pendelvragen formuleren
  • Gouden richtlijn voor pendelvragen

Waarom moet je een pendel afstemmen?

Pendels geven een antwoord door een bepaalde kant op te zwaaien. Bijvoorbeeld van links naar rechts. Om er achter te komen welke zwaai bij welk soort antwoord hoort, moet je de pendel vóór de eerste keer afstemmen. Eigenlijk ga je dus de taal van je pendel leren. Zo weet je wat hij je te vertellen heeft! Wil je weten hoe pendelen en precies werkt? Lees er dan alles over in dit artikel over de achtergrond van pendelen en divinatie.

Bij iedereen verschilt hoe lang het afstemmen duurt. Soms is het binnen een uurtje gedaan, maar het kan ook dagen of weken duren. Geef jezelf de tijd – mij kostte het een maandje of twee en verschillende pogingen. Het leuke eraan is dat je uiteindelijk een instrument hebt dat helemaal op jou afgestemd is: een persoonlijke pendelgids!

Welke antwoorden geeft mijn pendel?

Sommige mensen gebruiken een pendelkaart tijdens hun sessie. Dan kun je gelijk aflezen wat je pendel zegt. Je kunt echter ook prima zonder. Dan kun je hem overal en altijd om raad vragen. Hij wordt dan eigenlijk een draagbare reisgids! In dat geval is het even uitvogelen welke beweging bij welk antwoord hoort. Onthou: er is geen slecht of goed antwoord. Je pendel laat gewoon zien wat jij diep van binnen weet. Je kunt vier soorten antwoorden van je pendel verwachten:

  • ja
  • nee
  • ik weet het niet
  • ik wil niet antwoorden

Ja en neevragen

Om de pendel met je eigen onderbewuste te linken, ga je stap voor stap te werk. Je start met de ja- en nee-antwoorden. Die heten ook wel de positieve en negatieve code. Daarbij is het belangrijk dat je de pendel vasthoudt met je dominante hand. Wil je daar meer over lezen? Dat kan in dit artikel.

Eerst probeer je af te lezen welke zwaai ja betekent. Concentreer je van binnen dan op een ja-vraag. Dat is een simpele vraag waar je het antwoord al op weet. Bijvoorbeeld:

  • Ben ik een vrouw/man?
  • Woon ik in Amsterdam?
  • Heb ik bruin haar?

Van binnen focus je langdurig op een ja, terwijl je blijft kijken wat de pendel doet. Dat herhaal je verschillende keren tot je een patroon ziet. Hetzelfde doe je met de nee-vragen.

Pendelvragen formuleren

Als je vertrouwd bent met de positieve en negatieve codes, kun je gaan oefenen met de andere antwoorden. Dat zijn ik weet het niet en ik wil nu niet antwoorden. Omdat je inmiddels een goede band met je pendel hebt, kun je (hardop) vragen of hij ik weet het niet wil laten zien. Hetzelfde geldt voor ik wil niet antwoorden.

Als je pendel aangeeft dat hij geen antwoord weet, is je vraag waarschijnlijk niet specifiek genoeg. Een vraag als ‘word ik gelukkig?’ kun je dan veranderen in ‘word ik gelukkig als ik in dit huis blijf wonen?’.

Ook als je pendel aangeeft dat hij niet wil antwoorden, mag je vraag duidelijker. De pendel moet er in principe ‘ja’ of ‘nee’ op kunnen antwoorden. Begin je vraag dus niet met ‘waarom?’.

Laat je pendel ook niet kiezen tussen een boterham met kaas of hagelslag. Onbewust weet je het antwoord wel. Met een keuzevraag kom je niet bij je eigen inzicht terecht. En daar gaat het natuurlijk om!

Wat sowieso helpt bij het pendelen is een positieve formulering, bijvoorbeeld: ‘Is het zinvol om deze baan aan te nemen?’ Vermijd dus negatief gestelde vragen zoals ‘Kan ik deze baan beter niet aannemen?’ Laten we eerlijk zijn, er zijn in de wereld meer dingen die je niét wilt doen dan wel.
Het positieve brengt je nog eens ergens! 🙂

Gouden richtlijn voor pendelvragen

Uit al deze adviezen en zelf oefenen heb ik een gouden richtlijn opgesteld:

Vraag iets concreets vanuit jezelf, over de tegenwoordige tijd.
Neem daarbij een open houding aan.

Laat je dus niet leiden door gewenste uitkomsten of (negatieve) emoties – de korte meditatie vooraf helpt je daarbij. Pendels kunnen namelijk geen toekomst voorspellen. Ook zijn ze niet bedoeld om narigheid of negativiteit in stand te houden. Vraag de pendel dus bijvoorbeeld geen toestemming om aangifte te doen van je lawaaierige buren. Zoals voor alle communicatie geldt: hoe eerlijker je bent, hoe behulpzamer de antwoorden zullen zijn. 🙂

Klaar voor een pendelonderzoek?

Lees verder over het voorbereiden en uitvoeren van een perfecte pendelsessie in De pendelsessie stap voor stap.

Laatste aanpassing op 07 oktober, 2020 4:05 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *