• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 28 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 2 minuten met dit artikel.
1071 x

Benieuwd naar de betekenis van bergkristal? En weten bij welk sterrenbeeld of chakra hij past? Hier lees je alles over deze heldere healer!

ruwe bergkristal

Bergkristal dankt zijn naam aan het Griekse woord voor ijs, krustallos. Mensen geloofden namelijk dat deze steen uit bevroren water bestond – niet zo vreemd natuurlijk bij zo’n kleurloos kwarts. Toch heb je ook ondoorzichtige bergkristallen. Omdat hij zoveel op glas lijkt, wordt bergkristal soms als simpel steentje gezien. Maar niets is minder waar!
In dit artikel vind je daarom de

bergkristal bol

Algemene Bergkristal Betekenis

Bergkristal staat meestal symbool voor zuiverheid, inzicht, licht en helderheid. Ook is het populair vanwege zijn energetische betekenis. Bergkristal kan volgens veel mensen namelijk energie verspreiden, opnemen of opslaan. Het wordt daarom gezien als een echte alleskunner en is favoriet bij healing en energiewerk. Daarnaast wordt bergkristal door veel mensen gebruikt in combinatie met andere stenen. Bijvoorbeeld om een Gouden Driehoek te leggen of andere mineralen op te laden. Ook is kwarts een vast ingrediënt in edelsteenwater. Het zou namelijk niet alleen water opladen, maar ook zorgen voor zuivering. In de Romeinse tijd werden er zelfs drinkglazen van gemaakt, omdat echt kwarts zou breken of verkleuren bij vergiftigd water. Gebruik bergkristal dus als hulp om wat helderheid te krijgen of inspiratie om wat met dat inzicht te doen!

bergkristal in hand

Bergkristal en Sterrenbeelden

De bergkristal hoort traditioneel bij de sterrenbeelden Leeuw en Steenbok, twee tekens die bekend staan om hun kracht en kennis. Kwarts past bij de Leeuw omdat een echte leider inzicht nodig heeft en de moed om te doen wat nodig is. Steenbokken krijgen dit kristal omdat het optimisme en helder denken bevordert. Wil je meer weten over edelstenen en sterrenbeelden? Deze blog helpt je verder!

bergkristallen opgestapeld

Bergkristal en Chakra’s

De heldere kleur van bergkristal past bij het kruinchakra. Dit zevende chakra staat symbool voor verbinding, intuïtie en objectief denken. Volgens de theorie komen alle chakrakleuren samen in de kruin en ontstaat er wit licht. Precies zoals die stralende bergkristal. Daarom zou je ook kunnen zeggen dat de bergkristal bij alle chakra’s hoort. Keuze genoeg dus!

Bergkristal in zwart doosje

Bergkristal betekenis begrepen? Aan de slag!

Wil je weten hoe je bergkristal verzorgt? In deze Basistips vind je alle inspiratie die je nodig hebt voor een lang en gelukkig gebruik. Veel plezier met je bijzondere bergkristal 🙂

Laatste aanpassing op 12 oktober, 2020 4:14 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50