• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
 • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld šŸ¤©Ā >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Pendel Kopen, Instrument Kiezen dat Perfect bij je Past

Door Anouk 14 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
17533 x

Je wil graag voor de eerste keer een pendel kopen, maar hebt moeite met kiezen. Er zijn zoveel soorten! Lees hier alles over het kiezen van jouw persoonlijke pendelvriend(in)!

Paarse pendel kopen chakra ketting zilver

Een pendel kopen is iets persoonlijks. Soms weet je direct welke kleur je wilt of trekt een bepaalde steen of vorm je aandacht. Pendelen is niet voor niets een intuĆÆtieve bezigheid. Vind je het lastig om een pendel uit te zoeken en ben je overweldigd door het gigantische aanbod? Hier vind je alles over de verschillende soorten pendels. Je kunt de volgende soorten pendels kopen:

Ook kan het uitmaken of je pendel een koord of ketting heeft. In deze blog helpen we je een instrument te vinden dat bij je past!

pendel kopen chakra ketting

Pendel Kopen met Koord of Ketting

Houten pendels hebben vaak een koord, terwijl Edelstenen en Metalen varianten meestal een witmetalen ketting hebben. Dat kan iets uitmaken, bijvoorbeeld wanneer je een allergie hebt. Pendels hebben bovendien vaak een kraal, kogel of steentje aan het uiteinde zodat je deze goed vast kunt houden. Een andere praktische overweging is de lengte van de ketting. Een lange pendel kopen is misschien handig bij staand werken, maar niet als je graag aan tafel zit of klein van stuk bent.

Stenen pendel chakra ketting zilver

Hier zijn Pendels van Gemaakt

Pendels zijn er van hout, metaal, orgonite en edelsteen. Volgens ervaren pendelaars heeft elk materiaal zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Ook zonder specifiek doel of ritueel kun je een pendel kiezen. Sommigen voelen meer bij edelstenen, terwijl anderen meer energie ervaren bij hout. Het gaat erom met welk materiaal jij makkelijk contact maakt en waar je ‘iets mee hebt’. Voor de volledigheid hebben we alle materialen en hun praktische kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Het Voordeel van Houten Pendels

Houten Pendels zijn vaak tussen de 7 en 13 centimeter. Best groot dus! Toch zijn ze licht van gewicht en volgens gebruikers even gevoelig als edelstenen of metalen versies. Ze komen vaak van pas in sjamanistische rituelen. Het grote voordeel van een houten pendel is dat deze niet gereinigd en opgeladen hoeft te worden. Een fijne pendel om in alle rust mee te beginnen en te oefenen, zonder dat je aan de verzorging hoeft te denken!

De Toepassing van Metalen Pendels

Metalen Pendels zijn vaak van messing gemaakt. Ook vind je vernikkelde varianten en pendels van titanium. Goudkleurige pendels horen hier ook bij. Metalen pendels zijn over het algemeen wat zwaarder. Ze variƫren van 10 tot wel 44 gram! Ze worden vaak gebruikt in radionica, radiƫsthesie of bioresonantie. Dat komt omdat ze volgens kenners neutraal en niet magnetisch zijn, waardoor ze zelf geen energie opnemen. Je hoeft ze volgens deze gedachte dus ook niet te reinigen of op te laden.

Daarom zijn Orgonite Pendels een goede keuze

Orgonite Pendels zijn gemaakt van een combinatie van hars, metalen en mineralen. Door de samenstelling van organische en anorganische ingrediƫnten heeft deze dezelfde werking als een Orgonite. Volgens gebruikers zou deze pendel negatieve energieƫn kunnen neutraliseren en veranderen in positieve. Door deze zelfreinigende werking hoef je deze dus ook niet te onderhouden zoals een edelstenen pendel. Ze zijn dus, net als houten pendels, handig om mee te beginnen!

De Betekenis van Edelstenen Pendels

Edelstenen Pendels staan er om bekend dat ze energie uitwisselen en zijn daarom de meest populaire pendelvariant. Volgens gebruikers geven ze kracht en nemen ze negatieve energie op. Bovendien heeft elke steen zijn eigen symbolische kwaliteit. Het is daarom geen gek idee om verschillende varianten paraat te hebben voor verschillende levens vragen, bijvoorbeeld liefdesvragen, werkproblemen of juist fysieke kwesties. Omdat stenen harde werkers zijn, kan het na je sessie wel noodzakelijk zijn om je pendel te reinigen en op te laden. Lees je vooraf dus even in over Edelstenen Verzorgen.

Zo kies je een Kristallen Pendel

Weten Welke Edelsteen bij je Past kan een hele zoektocht zijn. Waarom zou je een pendel van groene aventurijn kiezen in plaats van rode jaspis? Hier vind je drie manieren om een kristallen pendel te kiezen:

 • Op Populariteit
 • Bij je Sterrenbeeld
 • Bij een Specifiek Chakra

Populaire Steensoorten voor Pendels

Eigenlijk is pendelen niets meer dan vragen naar je eigen wijsheid, of dat nou die van je hart, intuĆÆtie of persoonlijke gids is. Edelstenen pendels worden daarom vaak gemaakt van bergkristal, rozenkwarts of amethist. Deze stenen zijn voor veel mensen verbonden met de bovenste vier chakraā€™s: die van liefde, communicatie, kennis en inzicht. Geen slecht idee dus om met een van deze steensoorten te beginnen!

Een Steen bij je Sterrenbeeld

Als je plezier hebt in astrologie kan het interessant zijn een steen te kiezen die Bij je Sterrenbeeld Past. Ook kun je voor elk teken een aparte pendel aanschaffen. Zo kun je het hele jaar gebruik maken van de wijsheid van de dierenriem!

Bij een Specifiek Chakra

Als je wat chakrakennis zoekt, kun je een Chakra of edelstenen pendel in een bijbehorende kleur aanschaffen. Dit zijn de chakra kleuren:

 • Eerste chakra: Rood, bruin, zwart
 • Tweede chakra: Oranje
 • Derde chakra: Geel
 • Vierde chakra: Roze of groen
 • Vijfde chakra: Blauw
 • Zesde chakra: Indigo of violet
 • Zevende chakra: Doorzichtig, wit en lila

De Symboliek van Chakra Pendels

Chakra Pendels zijn een speciale edelstenen pendelsoort. Ze bevatten meestal edelstenen schijven of kralen in zeven chakrakleuren. Ook zijn er speciale sets met verschillende chakra stenen die je in een losse houder plaatst. Zo kun je alle chakra’s behandelen met Ć©Ć©n pendelset. Ideaal als je energetische therapie geeft of wanneer je meer te weten wilt komen over je eigen energiesysteem.

Zo Werk je met een Chakra Pendel

Hier volgen een paar tips voor het pendelen van de chakraā€™s:

 • Leer je Pendel Aflezen
 • Mediteer van Tevoren
 • Ga de Chakra’s Langs van Voet tot Kruin

Leer je Pendel Aflezen

Als je informatie over de staat van je chakra’s wilt krijgen, heb je duidelijke taal nodig van je pendel. Ga dus eerst gezellig met je pendel in gesprek. Vraag naar het teken voor geblokkeerde energie en kijk welke beweging je krijgt. Dat kan trouwens best stilstand zijn. Twijfel je of er wel wat gebeurt? Dan kan het misschien helpen je te verdiepen in het stellen van gerichte Pendel Vragen.

Mediteer van Tevoren

Pendelen werkt volgens beoefenaars het beste met een goede concentratie en open geest. Het is daarom aan te raden om van te voren even tot jezelf te komen. Dat kan door meditatie, maar ook een warme douche kan de truc doen. Zit je niet lekker in je vel of ben je afgeleid? Je kunt ook gerust een vriend of vriendin vragen om voor je te pendelen. Zolang hij of zij maar in goede doen is šŸ™‚

Ga de Chakra’s Langs van Voet tot Kruin

Een klassieke pendelsessie begint beneden bij het wortelchakra en eindigt bij het kruinchakra. Van beneden naar boven is de richtlijn. Dit verschilt niet veel van ander energiewerk zoals Reinigen met Salie of Reiki. Waarom dat zo is, daar verschillen de meningen over. De meest praktische verklaring is dat beginnen bij je voeten helpt om te aarden en bewust te worden. Wil je alleen je derde en vierde doen? Dan zou je volgens die theorie bij de onderste en dus derde starten.

Daarom is een Pendel Kopen op Gevoel Altijd Goed

Spreekt de steen bij je sterrenbeeld of chakra je niet aan? Neem dan de pendel die je mooi of bijzonder vindt. Dan maken jij en je pendel in ieder geval een goede start. Want laten we eerlijk wezen: jij en je pendelvriend(in) gaan een relatie aan. Een pendel kiezen is dus een oefening in het gebruik van je intuĆÆtie. En dan moet het pendelen nog beginnen! Wat dat betreft: gefeliciteerd! Je bent nu al geslaagd šŸ™‚

pendel amethist

Voordat je een Pendel Aanschaft..

Pendels kopen wordt vaak makkelijker als je weet hoe je deze wilt gaan gebruiken. In de artikelen op onze website over Pendelen kun je daarom alle informatie vinden die je nodig hebt als beginner. We helpen je bijvoorbeeld de perfecte Pendel Hand te vinden en vertellen alles over het formuleren van Pendel Vragen. Zo ben je al gauw klaar voor je eerste Pendelsessie!

Bekijk ons Volledige Pendel Assortiment

Laatste aanpassing op 10 december, 2020 9:52 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *