• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sneeuwmaan, Sta stil bij de Vruchtbare Vibes van de Winter

Door Anouk 31 januari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
1351 x

De Sneeuwmaan symboliseert stilstaan om opnieuw te kunnen starten. Laat je hier inspireren door haar winterse stralen!

edelstenen bol van seleniet

De Sneeuwmaan heeft volgens veel mensen een speciale kracht. Schijnend in de periode van het jaar waarin er op het noordelijk halfrond de meeste vlokken vallen, verwijst ze naar rust, reflectie en het maken van vruchtbare keuzes. Benieuwd wat de Sneeuwmaan nog meer betekent en welke rituelen je onder deze winterse stralen kunt doen? Lees dan gauw verder!

Wat is een Sneeuwmaan Precies?

De Sneeuwmaan is de tweede of derde volle maan na Kerstmis en valt dus in februari of maart. In veel tradities markeert deze glasheldere verschijning het hart van de winterperiode. Andere namen voor de Sneeuwmaan zijn Hongermaan en IJsmaan, afhankelijk van de zienswijze die je volgt.

seleniet ijsberg

Wat Betekent de Super Sneeuwmaan Spiritueel Gezien?

Sneeuw wordt in veel spirituele tradities gezien als een zuiverend natuurverschijnsel. Haar witte deken bedekt namelijk het landschap en bevriest de begroeiing eronder. Zo blijven alleen de zaden over die nog kiemkracht hebben en worden de dode plantenresten omgetoverd tot compost. Een echte reset van de natuur dus! Ook heeft sneeuw een rustgevend effect. Een dik pak op straat dempt namelijk het geluid en bovendien komen mensen alleen nog buiten voor het noodzakelijke: boodschappen en sneeuwpret. Rond de Sneeuwmaan zou je daarom kunnen onderscheiden welke gewoontes of plannen nog levensvatbaar zijn en welke in de lente als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen 🙂

Rituelen onder het Schijnsel van de Sneeuw Maan

Onder het licht van de Sneeuwmaan kun je volgens heksen en sjamanen Volle Maan Magie bedrijven. Zo geef je vorm aan de betekenis of energie van dat moment. Jouw creativiteit (of die van de natuur zelf) zouden namelijk helpen om een innerlijk richtingsgevoel te vinden of te Manifesteren wat staat te springen om expressie. De bedachtzame Sneeuwmaan vier je bijvoorbeeld met:

  • Maanwater
  • Affirmaties of Mantra’s
  • Visualisatie

edelsteen waterfles roze kwarts

Maanwater Maken onder de Sneeuwmaan

Maanwater is water dat is ‘opgeladen’ met de vibes van de volle maan. Volgens heksen krijg je zo een elixir dat je kunt gebruiken om te drinken, in te baden of magische handelingen mee te verrichten. Omdat de symbolische betekenis van de Sneeuwmaan stilte en zuivering is, zou je er bijvoorbeeld prima een spirituele schoonmaak mee kunnen doen van jezelf of je omgeving. Ook komt dit winterse water volgens heksen goed van pas in potions die bedoeld zijn om patronen te doorbreken of als oppervlak om te schouwen, vergelijkbaar met een Glazen Bol.

Bekijk Edelsteen Waterflessen

Affirmaties of Mantra’s die de Sneeuwmaan Ondersteunen

Affirmaties en Mantra’s zijn positieve teksten die je herhaalt om een bepaalde stemming of overtuiging op te roepen. Er zijn bestaande teksten, maar je kunt ook zelf een zin bedenken die je inspireert. De truc is volgens kenners om iets te formuleren in de tegenwoordige tijd, alsof het al gebeurd is of bestaat. Omdat de Sneeuwmaan haar symbolische licht schijnt op alles dat je persoonlijke groei nog in de weg staat, kun je bijvoorbeeld deze affirmaties als uitgangspunt gebruiken:

  1. ik ben bevrijd van oude blokkades
  2. ik ervaar de groeikracht in mezelf
  3. ik volg wat vruchtbaar is

edelsteen ring maansteen

Visualiseren met de Sneeuwmaan

Zeggen beelden jou meer dan woorden? Dan past een Visualisatie misschien meer in jouw straatje. Je kunt jezelf bijvoorbeeld voorstellen dat alles wat je tegenhoudt om nieuwe plannen uit te voeren, bedekt wordt onder een dik pak sneeuw. Ook zou je met de kleur wit kunnen werken. In de Kleurentherapie staat deze tint onder andere symbool voor helderheid en onschuld. Omring je zorgen in je verbeelding bijvoorbeeld met een wit licht of zie ze tegen een witte of transparante achtergrond en onderzoek wat dat met je ervaring doet.

Meer Weten over de Maan?

De maan is in veel spirituele tradities een bron van betekenis met een bijzondere aantrekkingskracht. Volgens onder andere heksen, astrologen en sjamanen zou de Wassende Maan bijvoorbeeld andere vibes uitstralen dan de Nieuwe Maan. Ook een verduistering zoals de Bloedmaan zou een heel eigen effect op de aarde hebben.

Wat is jouw relatie met de Maan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *