• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Huisnumerologie, Welke Energie Hangt er op Jouw Huisadres?

Door Anouk 18 augustus 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 10 minuten met dit artikel.
19188 x

Huisnumerologie laat je weten welke energie er achter de voordeur schuilgaat. Benieuwd wat jouw adres te vertellen heeft? Bereken hier de uitkomst!

kleine salie smudge stick

Huisnumerologie helpt je volgens kenners om erachter te komen welke vibe er in een woning aanwezig is. Door de symboliek van de cijfers en letters in het huisnummer, zou je namelijk beter begrijpen welke behoeften de bewoners hebben. Handig bij het uitkiezen van een nieuwe plek, maar ook wanneer je de energie van je vorige woningen wilt begrijpen of probeert in te schatten welk pand het beste bij je bedrijf past. Benieuwd welk getal symbool staat voor jouw huis? Bereken het hier!

Wat is Numerologie?

Numerologie is het geloof in de symbolische betekenis van getallen. Door namen, plaatsen en gebeurtenissen uit te drukken in nummers, zou je het bestaan kunnen ontcijferen. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor numerologie, onder andere omdat er zoveel verschillende rekenmodellen bestaan. Toch halen veel mensen nog steeds inspiratie uit deze magische rekenmethode!

Waar komt Numerologie Vandaan?

Numerologie is al eeuwenoud en komt voor in verschillende culturen. Zo waren de spirituele eigenschappen van getallen bijvoorbeeld al bekend in de Egyptische, Romeinse en Griekse Oudheid. Veel aanhangers van numerologie baseren zich naar eigen zeggen op de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras en zijn volgelingen. Anderen halen inspiratie uit de mystieke kennis uit de Kabbala en Tarot die gebruik maken van het Hebreeuwse alfabet. Bovendien bestaat er ook een Arabische numerologie, hindoeïstische getallensymboliek en spelen getallen een grote rol in de oude Chinese geneeskunst.

edelstenen mala zwarte toermalijn

Huisnumerologie Berekenen, Zo Doe je Dat

Je huisnummer bestaat uit cijfers en eventueel letters. Deze tel je in principe net zo lang bij elkaar op tot je één getal overhoudt. Woon je bijvoorbeeld op huisnummer 27, dan ga je als volgt te werk:

 • 2+7 = 9
 • 9 is je numerologische woonadres

Woon je op huisnummer 48 dan ziet de rekensom er zo uit:

 • 4+8=12
 • 1+2=3
 • 3 is je numerologische woonadres

Heb je een adres met letters erachter? Elke letter van het alfabet kun je volgens numerologen vertalen naar een cijfer van 1 tot en met 9. De eerste 9 letters van het alfabet zijn A=1, B=2 tot aan I=9. De volgende set zijn de letters J t/m R, met J=1, K=2 en R=9 enzovoorts. Hier zie je in één oogopslag naar welke waarde je de letters van je adres kunt vertalen:

 1. A, J, S
 2. B, K, T
 3. C, L, U
 4. D, M, V
 5. E, N, W
 6. F, O, X
 7. G, P, Y
 8. H, Q, Z
 9. I, R

Woon je op 134F, dan maak je dus deze rekensom:

 • 1+3+4=8
 • F=6
 • 8+6=14
 • 1+4=5
 • 5 is je numerologische woonadres

Moet je om op één cijfer uit te komen twee identieke cijfers optellen zoals bij 11 of 22? Dan heb je eigenlijk twee huisnummers: een ‘meestergetal’ van twee dezelfde cijfers en het getal dat je overhoudt na het optellen. Woon je bijvoorbeeld op 63B, dan gebeurt er dit:

 • 6+3=9
 • B=2
 • 9+2=11, een meestergetal
 • 1+1=2
 • zowel 11 als 2 passen bij je numerologische woonadres

essentiële olie startersset luxe

De Betekenis van Cijfers in Huisnumerologie

Hieronder lees je welke soort bewoners en behoeften bij de cijfers 1 t/m 9 horen, inclusief de meestergetallen 11 en 22.

yogamat grijs 183 cm

Huisnumerologie 1

In dit huis is het het leven gericht op individuele activiteiten en autonomie. Hier wonen volgens numerologen dan ook ondernemende mensen met een duidelijke drive om iets voor elkaar te krijgen. Is je numerologische adres 1, dan helpt dit huis je bijvoorbeeld om je eigen bedrijf te beginnen of een huishouden te vormen met andere eigenzinnige mensen. Klop hier alleen niet aan als je van knusheid en knuffelen houdt: bewoners van nummer 1 complimenteren elkaar liever op wat ze bereikt hebben!

beeld van maria biddend handgeschilderd

Huisnumerologie 2

Bewoners op huisnummer 2 hechten waarde aan familiebanden en relaties. In dit huis is samen door één deur kunnen dan ook het allerbelangrijkste – of dat nou tussen partners, vrienden of binnen een gezin is. Volgens numerologen is dit het ideale huis om een warm nest te creëren voor jezelf en anderen. Dat geeft ook gelijk aan waar de uitdagingen in deze woning liggen: weggaan of jezelf emotioneel van de groep losmaken kan hier best lastig zijn. De buren van huisnummer 1 hebben daar dan weer geen moeite mee, dus je weet waar je aan kunt kloppen 😉

decoratieve slinger 5 stoffen olifanten met belletjes

Huisnumerologie 3

Bij huisnummer 3 staat de spreekwoordelijke deur altijd open. Hier wonen namelijk levensgenieters die houden van sociaal contact, humor en expressie. Om interessante gesprekken zit je hier nooit verlegen, net als om entertainment. Dit is volgens numerologen daarom een perfect huis voor mensen die van de dynamiek van een (groot) gezin houden of creatief en emotioneel willen groeien. Met die bruisende sfeer ligt afleiding alleen wel op de loer: heb je regelmatig me time nodig of langdurige concentratie? De kans is groot dat je daar je huis even voor moet verlaten!

edelsteen boompje carneool spiritualiteit

Huisnumerologie 4

Stabiliteit is het doel van mensen die in een 4 huis wonen. De energie van de bewoners komt dan ook tot uiting in praktische handelingen die helpen om zekerheid op te bouwen en te behouden. Ook leren en ontwikkelen staan hier hoog in het vaandel. Leef of werk je hier, dan kun je rekenen op het respect en de loyaliteit van je medebewoners. Ook spoort dit numerologische huistype je aan om verantwoordelijkheid te nemen en discipline op te brengen voor je langetermijndoelen. Ben je een echte vrijbuiter, dan krijg je waarschijnlijk de kriebels van deze serieuze plek. Andersom kunnen de bewoners van nummer 4 af en toe wel wat speelsheid gebruiken om uit die toegewijde werkhouding te komen.

shiva nataraja messing

Huisnumerologie 5

Huisnummer 5 is volgens numerologen gevuld met impulsiviteit, avontuurlijkheid en een gevoel van vrijheid. In dit woningtype vind je doorgaans een veelzijdigheid aan mensen en activiteiten. De vijf moedigt je dan ook aan om creatief met problemen om te gaan en keuzes te maken op eigen instinct. In dit huis is experimenteren namelijk een way of life. Wanneer je jezelf wilt (her-)ontdekken of van een nomadische sfeer houdt, is dit een geweldige vibe. Dit huis is volgens numerologen minder geschikt wanneer je gevoelig bent voor verslaving – deze bewoners maken het namelijk al gauw te bont 😉

lotus sfeerlicht wit goudrand

Huisnumerologie 6

Achter de voordeur van een 6 huis is het volgens numerologen smaakvol ingericht en hangt er een kalme en koesterende energie. Dit woningtype geeft bewoners de gelegenheid om zich te wijden aan welzijn van zichzelf en anderen. De beheerders van deze plek verzorgen hun omgeving en gasten tot in de puntjes. Perfectionisme ligt in dit huis dan ook op de loer. Netheid kan bijvoorbeeld te veel nadruk krijgen, waardoor het huis een fort van ordelijkheid wordt om de chaos van het bestaan tegen te gaan. Ook kan een groot deel van de energie opgaan aan het dienstbaarheid. Bewoners van een 6 huis doen er volgens numerologen daarom goed aan om hun prettige leefomgeving regelmatig open te stellen. En mensen in hun huis uit te nodigen die de sfeer verhogen!

spiru tpe yoga mat navy blauw

Huisnumerologie 7

In woningen met 7 vibes krijg je volgens numerologen de gelegenheid om je innerlijk en intellect te verkennen. Mensen die voor hun werk grote hoeveelheden kennis verwerken, kunnen hier hun ei kwijt. Ook zouden de muren van dit huis bescherming bieden aan de monniken, mediteerders en spirituele seekers van deze maatschappij. In een 7 optrekje heerst er vooral rust om je te kunnen concentreren en wordt veel waarde gehecht aan introspectie. Dit kan natuurlijk uitdagend zijn voor praktisch ingestelde of extraverte types. Omgekeerd kunnen mensen die lang aan 7 energie blootgesteld worden baat hebben bij aardende omgevingen waar ze lichamelijk verzorgd en vertroeteld worden.

agaat schijf hanger

Huisnumerologie 8

Bewoners in een 8 huis houden zich bezig met persoonlijke macht, autoriteit, aanzien en financiële vrijheid. Het huis zelf kan dan ook een instrument zijn om te laten zien welk niveau van weelde er is bereikt. Volgens numerologen is het dan ook een goede plek om zakenpartners uit te nodigen of een bedrijf te runnen. Ook moedigt deze woning je aan om de materiële kant van het leven te leren beheersen tot op het punt van overvloed. Het risico van dit woningtype is – je raadt het al – een ongezonde focus op prestatie en status. Ironisch genoeg kan dat zorgen voor financieel verlies, de grootste nachtmerrie van 8 bewoners. Ook kan er emotionele armoede heersen, tenzij de mensen op dit adres hun persoonlijke rijkdom met anderen leren delen. Dan wordt deze plek namelijk een powerhouse vol gemeenschappelijke kracht!

orgoniet bol lapis lazuli

Huisnumerologie 9

Idealisme is het thema van een 9 huis. Volgens numerologen wonen hier mensen die zich moeiteloos inzetten voor hun medemens en humaniteit hoog in het vaandel hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan activisten, maar ook aan vrijwilligers, leraren of rechters. Liefde, opoffering en vergiffenis zijn voor deze bewoners dan ook belangrijk. Ook creativiteit neemt op dit adres een grote plek in, omdat een betere wereld natuurlijk bij jezelf begint. Een 9 huis zou bovendien helende energie uitstralen, omdat ze mensen welkom heet met al hun ervaringen. Dit betekent ook dat ingewikkelde gevoelens niet geschuwd worden en transformatie onoverkomelijk is. Iets om bewust voor te kiezen dus!

orgone edelstenen engel gouden driehoek

Huisnumerologie 11

Het getal 11 geeft een extra betekenis aan de symboliek van een 2 huis. In woningen met dit cijfer zou het makkelijker zijn om je verbeelding en intuïtie te ontwikkelen. Ook stimuleert dit huis de behoefte om anderen te helpen of healen. De nadruk ligt voor deze bewoners wel meer op dromen dan doen, geven numerologen aan. Dus wil je dus lang gekoesterde plannen realiseren vanaf deze plek, dan kun je wellicht aanbellen voor hulp bij een 4 huis, waar de planners en aanpakkers wonen 😉

handgemaakt leren notitieboekje met maansteen

Huisnumerologie 22

Het numerologische cijfer 22 hoort bij het 4 huisadres. Daarom vertelt dit meesternummer over de behoefte van bewoners om kennis te vergaren en mentaal te groeien. In tegenstelling tot een 11 adres, biedt een 22 huis je mogelijkheden om structuur in je studie aan te brengen zodat je de kans hebt om uit te blinken in wat je doet en mensen met je vaardigheden te helpen. Soms kan deze focus op verbetering van jezelf en de wereld alleen wat zwaar worden voor één mens. Het is dan ook een prima plan voor een 4 bewoner om af en toe de vermakelijke vibes van een 3 huis op te zoeken, de geest even te laten waaien en gewoon een mens onder de mensen te zijn.

Bekijk Spirituele Schrijfwaar

hangende wierookbrander messing antiek finish

Goede Vibes in je Huis Verspreiden?

Bij Spiru vind je nog veel meer inspiratie voor een zenvolle omgeving. Wat dacht je van Feng Shui tips om harmonie in huis te halen of informatie over het Reinigen van je Huis met Salie? En ben je druk bezig met het inrichten van je persoonlijke paleis, denk dan ook eens aan het gebruik van Kleurentherapie en Aromatherapie om de juiste sfeer te creëren.

Welke vibes haal jij graag in huis?

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Ahh wat een prachtige verklaring heb ik hier net gekregen, ik kom uit een huis waar ik mij totaal niet gelukkig was en mezelf niet verder kon ontplooien. Nu ben ik sinds een maand of 5 ver huist en ik verander en voel me steeds beterder worden. Ik doe dingen die ikzelf niet begrijp, alleen na het lezen van dit en uitrekenen……klopt en valt alles op zijn plaats. Heerlijk….. ontzettend bedankt dat ik dit kon vinden en lezen. !!!
  Duizend maal dank !!!❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *