• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Wassende Maan – Groei, Energie en Manifestatie

Door Marije 19 januari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
4502 x

Wassende Maan vindt plaats tussen nieuwe en volle maan. Maar wat betekent het voor jou? Je ontdekt ‘t in deze blog!

wassende maan

Dat de maan invloed heeft op eb en vloed, weet je misschien al. Maar ook als jij je anders voelt dan normaal, kan dat te maken hebben met de stand van de maan. Het kennen van de verschillende maanstanden kan dan een echte eye opener zijn. Benieuwd naar de betekenis van de wassende maan? Lees dan gauw verder!

Wat is Wassende Maan?

De wassende maan is de periode waarin de maan zichtbaar wordt. Dit is de periode tussen nieuwe maan en volle maan. Welke kant van de maan belicht wordt, hangt af van de plek waar jij je bevindt. Hier in Nederland, op het noordelijk halfrond, zien we de rechterkant van onze moederlijke ‘planeet’ steeds groter worden!

Wassende Maan Betekenis

Wat betekent wassende maan eigenlijk? Het woord ‘wassen’ betekent ’toenemen’ of ‘groeien’. De wassende maan betekenis is dus ‘toenemende’ of ‘groeiende’ maan. Niet zo gek als deze bijzondere bol tijdens deze maanfase steeds zichtbaarder wordt!

Wanneer is het Wassende Maan?

Om erachter te komen wanneer het wassende maan is, leggen we graag even uit hoe de maancyclus eruit ziet. De maancyclus duurt ongeveer 28 dagen en begint met nieuwe maan. Volgens sommigen bestaat de maancyclus uit acht fasen: nieuwe maan, jonge maansikkel, eerste kwartier, wassende maan, volle maan, afnemende maan, laatste kwartier en asgrauwe maan. Voor het gemak gaan we nu uit van vier fasen, omdat de maan ook tijdens jonge maansikkel en eerste kwartier ‘groeit’. De vier maanfasen worden dan: nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. De wassende maan vindt dus plaats in de eerste veertien dagen van de maancyclus.

Wassende Maan Ritueel

Ook kan de maan een handige tool zijn bij het manifesteren. Bij elke maanstand hoort een ritueel. Bij de ene zet je stappen en bij de andere keer je even naar binnen. Tijdens wassende maan kun je aan de slag met de intenties die je hebt gezet tijdens nieuwe maan. In de wassende maanfase gaat het om groei en actie. Maak een lijstje van drie concrete dingen die jij kunt doen om jouw wensen uit te laten komen en onderneem ook echt actie. Ook kun je jouw manifestaties nog wat extra kracht bijzetten door middel van visualisatie. Vraag het universum om je te helpen!

Bekijk al onze notitieboekjes

wassende maan ketting

Wassende Maan Spiritueel

Tijdens wassende maan wordt ook wel gezegd dat de aarde inademt. Het is de tijd waarin je nog even goed kijkt naar de intenties die je tijdens nieuwe maan hebt gezet en de wensen die je toen hebt uitgesproken of opgeschreven. Verder gaat het om kansen aantrekken en grijpen wanneer ze zich voordoen. Volgens sommigen krijgen dromen en plannen tijdens deze periode makkelijker vorm. Zo zou je kunnen merken dat je meer energie hebt om hier ook echt aan te werken. De maan neemt toe, maar haar energie ook. Ze wordt steeds zichtbaarder, maar jouw wensen ook.

Hier is Wassende Maan Geschikt voor

Omdat de kracht van de maan langzaam toeneemt in deze fase, is het altijd een goed moment om te werken aan jezelf en je plannen en je te ontwikkelen. Wassende maan zou geschikt zijn om:

 • Actie te ondernemen
 • Je zelfvertrouwen te vergroten
 • Aan je relaties te werken en te trouwen
 • Te werken en te studeren
 • Je lichaam te versterken, bijvoorbeeld door te sporten

Maar niet geschikt om:

 • Wonden snel te genezen
 • Vlekken te verwijderen
 • Af te vallen

Wassende Halve Maan

De wassende halve maan wordt eerste kwartier genoemd. Deze vindt ongeveer een week na nieuwe maan plaats. Op het noordelijk halfrond zien we dan dat de rechterkant van onze luna wordt belicht. Deze fase staat voor actie ondernemen, stappen zetten en uitdagingen aangaan. Je week van rust en het stellen van intenties is voorbij en nu is het tijd om aan de slag te gaan.

Halve Wassende Maan Invloed

Tijdens de fase van de halve wassende maan is het de bedoeling dat je de eerste stappen zet richting het waarmaken van je wensen. In deze fase komen vaak de eerste kansen op je pad, maar soms word je ook getest. Eerste Kwartier is een fase waarin de zon en de maan een moeilijk aspect maken, dat in de astrologie een ‘vierkant’ wordt genoemd. Ze staan dan haaks op elkaar in een hoek van 90 graden. Dit zou zorgen voor een gevoel van onrust en uitdaging. Tegelijkertijd zorgt het voor een wrijvende energie die je bijna dwingt om actie te ondernemen. Je wordt uitgedaagd om voor moeilijke situaties een passende oplossing te vinden!

wassende halve maan

Edelstenen Wassende Maan

Edelstenen die passen bij de wassende maan zijn:

 • Rozenkwarts
 • Carneool
 • Tijgeroog

Rozenkwarts Wassende Maan

Omdat je werkt met je wensen vanuit je hart, is de de steen van de liefde een goede keuze. Rozenkwarts gaat over alles wat je hart aangaat: (zelf)liefde, verlangen en passie om je doelen te bereiken. Zolang je voor de 100% achter je wensen staat en in jezelf kunt geloven, zul je ze waar kunnen maken.

Carneool Wassende Maan

Bij het zetten van de eerste stappen is de Carneool een fijn maatje om bij je te dragen. Hij zou je kunnen helpen bij het afmaken van waar je aan begonnen bent en je helpen om met beide voeten op de grond te blijven staan. Volgens kenners helpt hij je door te zetten en je het plezier geven in je reis naar het waarmaken van je dromen.

Tijgeroog Wassende Maan

Tijgeroog is een fijne steen tijdens deze maanfase, omdat hij je zou helpen bij het nemen van beslissingen en de concentratie zou verbeteren. Hij zou je helpen op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen en ook om wat er op je pad komt beter te doorgronden. Volgens kenners maakt hij daadkrachtig en helpt hij je zelfvertrouwen te vergroten!

Bekijk onze Edelstenen en Mineralen

Meer over de Invloed van de Maan

Heb je de ‘maanziekte’ al een beetje te pakken? Mooi, want we hebben nog een heleboel meer blogs voor je in petto! Zo lees je alles over de nieuwe maan, volle maan en de bloedmaan. Heb je trouwens al gehoord van maanwater? Echt een aanrader! Meer astrologie? Lees dan over de sterrenbeeld elementen, huizen in astrologie of verdiep je in onze blogs over de verschillende sterrenbeelden. Wat je ook wilt weten, je ontdekt het bij Spiru!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *