• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Glazen Bol Gebruiken voor Beginners: Zo werkt Kristalkijken

Door Anouk 1 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
13291 x

Velen kennen de Glazen Bol van de kermis. Wil je zelf meer leren over kristalkijken? Lees dan gauw deze blog!

Je kent het misschien als attractie, de woonwagen met donkere gordijnen waarin een vrouw de toekomst voorspelt. Gluren in een Glazen Bol kan een mysterieuze kunst zijn, maar ook een manier om te leren concentreren. Kristallen Bollen zijn al eeuwenlang hulpmiddelen om toegang te krijgen tot mystieke kennis. Met een gladde glazen bol kun je volgens de traditie namelijk ‘schouwen’ of ‘helder zien’. Waar die bijzondere boodschappen vandaan komen, is niet duidelijk. Misschien ben jij het zelf wel!

Ben je benieuwd of jij ook iets kunt met een kristallen bol? Wil je ook een poging doen tot kristallen bol lezen? In dit artikel lees je alles over de oorsprong, betekenis en gebruikswijze van dit bijzondere spirituele gereedschap. Ook geven we je tips om te starten met staren. Voor je het weet raak je betoverd door deze bijzondere bollen!

glazen bol met donker licht

Kristallen Bol Gebruiken voor Voorspelling

Heldere glazen bollen zijn het bekendst als Orakel voor voorspelling. Ze zouden namelijk iets over de toekomst zeggen of boodschappen brengen uit andere dimensies. Vanwege deze reden oefenen veel mensen via de glazen bol hun eigen paranormale gaven. De meeste kristalkijkers zeggen dat je met glazen bol lezen vooral je eigen intuïtieve kennis doorkrijgt. Alles wat je ziet, is dan een verbeelding van iets wat je diep van binnen weet. En dat kan nog best verrassend zijn!

Dit is de Geschiedenis van de Glazen Bol

In de dertiende eeuw verschenen de eerste bollen in Europa, waarschijnlijk afkomstig uit het Oosten waar kristallen bewerkt werden. In de Middeleeuwen was schouwen het super populair, hoewel de christelijke kerk het zag als iets duivels. Eén van de bekendste kristalkijkers was de Engelse John Dee (1527-1608), een koninklijk adviseur van Elizabeth I. Hij gebruikte de bol vooral om met geesten te praten. De techniek van schouwen in glanzende oppervlakken was echter niet nieuw. In de Oudheid keken mensen bijvoorbeeld in zilveren bekers voor informatie en zenboeddhisten stonden erom bekend dat ze in rivieren en vijvers staarden voor visioenen. Ook spiegels en gepolijste Edelstenen zijn al eeuwenlang populaire schouwinstrumenten.

Daarom is Kristallen Bol Kijken niet Kristallen Vierkant Kijken

Ook al lijkt het flauw, het is een terechte vraag. Cirkels staan namelijk symbool voor het universum, eenheid en oneindigheid. Via Kristallen Bollen zou je dan ook door kunnen dringen tot andere werelden of het verband zien tussen verleden, heden en toekomst. Edelstenen Bollen staan er bovendien om bekend dat ze energie afgeven op een gelijkmatige manier. Volgens kenners stralen ze aan alle kanten en zijn daarom een vanzelfsprekend middelpunt. Glazen globes vestigen dus de aandacht op zichzelf, wat kan helpen bij het ontwikkelen van concentratie. En daar gaat het om bij kristalkijken!

kristallen bol op gouden standaard

Zo Helpt een Glazen Bol bij Concentratie

Glazen bollen zijn bedoeld om je te helpen focussen. Het idee is dat de bol je blik vangt en jij verder niets bijzonders doet. Zo stop je met actief waarnemen of denken en kom je in een intuïtieve staat. In deze openheid kun je volgens kenners informatie ontvangen, als een soort menselijke antenne. Een beetje vergelijkbaar met het principe van Pendelen!

Dit Zie je in een Glazen Bol

Wil je weten wat er gebeurt als je in een glazen bol kijkt? Waarschijnlijk kan niemand je dat vertellen! Waarzeggers zijn natuurlijk ook maar mensen. Daarom verschilt per persoon wat er gebeurt of mogelijk is tijdens het kijken. Bij de één vult de bol zich met witte wolken en de ander ziet kleuren, bewegende beelden of symbolen. Als de bol een manier is om je eigen intuïtieve vermogens zichtbaar te maken, dan ziet het er voor ieder mens anders uit. Leuk toch!

glazen bol lensbol fotografie reflectie

Vier Tips voor Beginnen met Glazen Bol Kijken

  1. Zorg voor een Rustige Omgeving
  2. Begin bij Volle Maan
  3. Start met Mediteren voordat je Vragen Stelt
  4. Accepteer Alles zonder Pardon

Zorg voor een Rustige Omgeving

Natuurlijk is het persoonlijk wat jij als relaxed ervaart. Sommige mensen zweren bij ontspannende geurtjes en anderen helpt het om klankschaalgeluiden te horen. Doe wat je wil! Een aantal algemene tips zijn een aangename temperatuur, schemerlicht en afwezigheid van afleiding. Zet dus vooral je mobieltje en andere apparatuur uit en doe desnoods de deur op slot.

Begin bij Volle Maan

Volgens veel sjamanistische tradities is alles op aarde het helderst onder de volle maan. Ook trekt de maan dan het hardst aan de aarde, waardoor er meer magnetische kracht beschikbaar is. Dat zou helpen bij het waarmaken van nieuwe plannen, bijvoorbeeld het leren schouwen 🙂

Start met Mediteren voordat je Vragen Stelt

De Grote Kunst bij Kristalkijken is het bereiken van een ontspannen mind. Je hoofd leegmaken, zo zou je het ook kunnen noemen. Daarom is het niet gek om simpelweg daarmee te beginnen voordat je de bol van alles vraagt. Probeer je de eerste paar keren daarom alleen maar te concentreren en kijk of er iets in je bol gebeurt.

Accepteer Alles zonder Pardon

Kristalkijken gaat erom dat je openstaat voor informatie. En dat is een hele oefening op zich! Dus ook al lijkt het lariekoek wat je ziet en kun je er geen kaas van maken, vertrouw erop dat het voor nu zo moet zijn en oefen vrolijk verder. Volgens de gedachte achter de techniek van het schouwen maak je namelijk contact met jezelf of het onderbewuste. Eigenlijk kan er dus niks nieuws of vreemds naar boven komen. Je bent het waarschijnlijk gewoon zelf. Neem dan ook de tijd om de taal van je intuïtie te leren begrijpen. Ook al zijn dat zwevende meloenen in paars licht. Het zal wel ergens goed voor zijn!

glazen bol witte achtergrond

Je Eerste Glazen Bol Kopen

Ben je inmiddels klaar om je eerste glazen bol te proberen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten van glas en echt edelsteen. Hieronder lees je wat meer over de materialen. Zo maak je een keuze die bij je wensen past!

Bekijk al onze Kristallen Bollen

Zo wordt een Glazen Bol van Bergkristal Gemaakt

Het is nogal moeilijk om een heldere bol uit een stuk kristal te krijgen. Onbewerkt kwarts heeft breuklijnen, vlakken en wolkjes van binnen en dat vervormt het zicht. Glazen bollen van echt kwarts zijn daarom gegoten om dit te vermijden. Grote brokken bergkristal worden dan gesmolten en vermengd met silicium. Zo wordt het materiaal volledig transparant en kan het gevormd worden tot een perfect ronde bol. Een kostbaar proces dus!

Het Verschil tussen Glazen en Bergkristal Bollen

Veel mensen geven voorkeur aan echt kwarts. Dat komt omdat Bergkristal een symbolische betekenis heeft. Het zou namelijk helpen om duidelijkheid en inzicht te krijgen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen bij het oefenen van helderziendheid. Glazen bollen zijn daarentegen goedkoper dan echt kwarts. Als je nog moet oefenen, kan het daarom fijn zijn een betaalbare variant te kiezen. Het enige nadeel van glas is dat het redelijk makkelijk krast. Toch blijft de bol boven alles een instrument. Het is maar net waar jij het beste mee werkt!

Waarom ook Glazen Bol Fotografie bestaat

Bollen van 100% glas zijn niet alleen spiritueel gereedschap. Ze dienen ook als speciale lens voor glazen bol fotografie, omdat ze volledig helder zijn en het licht goed doorlaten. Bij foto’s werkt de bol namelijk als Fish Eye lens: het keert de wereld om, maakt grote dingen kleiner en vervormt ze. Een heel leuk effect met hele mooi, waarin de bol de omgeving vangt en focust. Eigenlijk vergelijkbaar met kristalkijken!

Glazen bol op glazen standaard

Benieuwd naar andere Spirituele Instrumenten?

Lijkt het oefenen van intuïtie je wel wat? Naast een bol zijn ook Pendels en Tarotkaarten middelen om met het onderbewuste te werken. Wil je Pendels Kopen? Lees dan alles over de Pendelsessie, de perfecte Pendel Hand en Pendel Vragen Stellen. Ook over de Biotensor Werking en Kristallen Schedels vind je genoeg informatie. Zo kies je uiteindelijk de spirituele tool die bij je past!

Bekijk onze Wicca & Tarot producten

Laatste aanpassing op 09 mei, 2023 1:26 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *